השבוע הגיעו עשרות אנשים לספריית גדרה לשמוע את ההרצאה של עמי בסון, חבר המועצה לשעבר. בסון ריתק את הקהל בהרצאתו המגוללת רצף אירועים מגלות בבל ועד תקופת המעברות.
הרצאתו הייחודית של בסון כללה נקודות ציון של אירועים חשובים בהיסטוריה של העם היהודי בכלל ושל יהדות עיראק בפרט. ההרצאה נגעה בגלות בבל, הצהרת כורש, תקופת המשנה והתלמוד והשפעת אלו על היהודים בגולה. עוד סיפר על העברת המרכז הדתי מירושלים לבבל ושמירת הצביון היהודי.
עמי בסון תיאר לנו את מצבה הפוליטי של עיראק במאה שנים האחרונות, מה שהשפיע על יהודי עיראק וסיפר על הפרעות ביהודים (הפרהוד). כל אלה ועוד פרמו את הקשר שנרקם לאורך אלפי שנים בין המוסלמים ובין היהודים. כ-120,000 אלף יהודים גורשו מעיראק כשכל רכושם עוקל ע"י ממשלת עיראק, חלק גדול מבין עולי עיראק היו משכילים והשתלבו בבניין העם והארץ ותרמו רבות לביטחון המדינה.
זכינו לשמוע את סיפורו וסיפור משפחתו של עמי שהגיעו למעברה בפרדס חנה ולאחר מכן למעברה בגדרה בה השתלבו בכפר העיוורים עם עוד 73 משפחות נוספות זאת בשל העיוורון של אביו של עמי.
עמי שיתף בדמויות ובסיפורים מילדותו. מאז היותו ילד עמי נטע את שורשיו בגדרה. לסיום אמר : "אני גאה להיות בן להורים שלא היה להם כלום ונתנו כל-כך הרבה בערכים, בחינוך ואהבת המולדת".

יואל גמליאל ראש המועצה אמר: "בשבוע הקודם בספריית גדרה נהנינו מהרצאה מרתקת של עמי בסון. עמי הוביל אותנו דרך ההיסטוריה המתארת את סיפורה של יהדות בבל ועירק ואת עליית יהודי עירק לישראל לאחר שחוו את פרעות הפרהוד. כל זה היה מתובל בהומור ובסיפור חייו השזור בסיפורה של גדרה מכפר העיוורים, דרך חוויות בכרם כהנוב והעבודה בפרדסים. זו הזדמנות להודות לעמי על ערב נפלא שפתח לנו צוהר אל העבר ואל סיפורו האישי".







