מבזקים
בן 58 התמוטט באמצע אימון ברחוב ביבנה: פעולות ההחייאה החזירו לו את הדופק רכב התהפך באילת: לוחם אש שלא היה במשמרת נחלץ לעזרת הלכודים יומיים של הצתות בבת ים: בבית החשוד נמצא רימון שהוסב למטען חבלה מטיילת בת 51 נפלה מגובה רב בנחל עקרבים: מסוק צבאי הוזנק לחילוצה לפני 32 שנה נגנב ממנו טנק, עכשיו האמר צבאי נעלם מאותו בסיס שליד אשקלון הצתת בניין בחולון הסתבכה לפרשת סחיטה: מלכודת בטלגרם וארבעה חשודים הטרגדיה ברחוב אגריפס בירושלים: ההרוגה היא דיפלומטית צ'כית בת 30 אסון בכביש 25 סמוך לנתיבות: נהג אוטובוס נהרג ו־24 בני אדם נפצעו המילים שהשאיר איתי יעבץ לפני שנפל בעזה נחרטות בלב מודיעין אשקלון היא "עיר אלף השקמים", אבל מה קורה לעצים כשהעיר ממשיכה לגדול? שתי טבעות נישואין נזרקו לפח בלוד, מה שקרה אחר כך לא רואים כל יום באיזו שעה נפגעים הכי הרבה בתאונות דרכים בעיר שלכם? הנתונים מפתיעים לא רק קניון: הסיפור הפחות מוכר מאחורי מתחם הענק בכניסה לראש העין הבטיחו כמה חודשים, חלפו יותר מ – 20: הסיפור מאחורי שיפוץ טיפת החלב באשקלון המרכז החדש בבאר שבע מבטיח מהפכה כלכלית, המבחן האמיתי יהיה בתלוש השכר בן 67 התמוטט באולם אירועים בנס ציונה: מצבו אנוש מזל טוב: סופי אוחיון – הגננת של המדינה עבור הורי גן דובדבן באשקלון, חוגגת שריפה לפנות בוקר בגן יבנה: הבן התעורר, העיר את בני הבית ומנע אסון בעקבות שעון החורף – מכניסים את השבת מוקדם; שימו לב לזמני כניסת ויציאת שבת – פרשת וירא | 30-31.10.2026 אור יהודה: רכב עלה באש ברחוב שלום עליכם; את מי מנסים לחסל?

אשדוד: יתושות נגועות בקדחת מערב הנילוס נלכדו בעיר

המשרד להגנת הסביבה עדכן כי במסגרת ניטור שבוצע השבוע באשדוד נלכדו יתושות שנמצאו כנשאיות של נגיף קדחת מערב הנילוס. בעקבות הממצאים הונחתה עיריית אשדוד להרחיב באופן מיידי את פעולות המניעה, הניטור, ההסברה וההדברה בעיר

היתושות שנלכדו במסגרת פעילות הניטור השוטפת של המשרד הועברו לבדיקה במעבדות משרד הבריאות, שם אומת כי הן נושאות את הנגיף.

ד"ר שי רייכר, מנהל אגף מזיקים והדברה במשרד להגנת הסביבה, מסר כי "בלכידות יתושים שבוצעו השבוע בכל רחבי הארץ, נלכדו יתושות הנושאות את נגיף קדחת מערב הנילוס באשדוד. המשרד להגנת הסביבה הוציא לעירייה הנחיות מפורטות לנקוט באופן מיידי בפעולות לצורך צמצום הסיכון לפגיעה בבריאות הציבור".

במשרד מדגישים כי בתקופת הקיץ, כאשר מזג האוויר חם ולח ומצטברים מקורות מים עומדים, גובר הסיכון להתפתחות יתושים. האחריות לטיפול במפגעים בשטחים הציבוריים מוטלת על הרשויות המקומיות, אך גם לתושבים יש תפקיד משמעותי בצמצום מוקדי ההתרבות.

הציבור מתבקש לייבש ולנקז מים עומדים מדליים, תחתיות עציצים, צמיגים, מרזבים, בריכות נוי, חביות וכל כלי שעלול לאגור מים. בנוסף מומלץ להשתמש בתכשירים דוחי יתושים המאושרים על ידי משרד הבריאות, להתקין רשתות בחלונות ובפתחים, ללבוש בגדים ארוכים ובהירים בשעות פעילות היתושים ולהפעיל מאווררים במרפסות, בגינות ובחללים פתוחים.

תושבים המזהים מוקדי מים עומדים או מפגעי יתושים במרחב הציבורי מתבקשים לדווח למוקד 106 של עיריית אשדוד.

במשרד להגנת הסביבה מציינים כי מדי שנה, בין תחילת חודש יוני לסוף נובמבר, נרשמת עלייה בשכיחות היתושות הנושאות את נגיף קדחת מערב הנילוס. במסגרת המעקב מבוצעים לאורך השנה אלפי ניטורים של זחלי יתושים ומאות לכידות של יתושים בוגרים ברחבי הארץ.

המשרד מסר כי ימשיך בביצוע ניטור שוטף ובמעקב אחר הממצאים, ויעדכן את הציבור ככל שיידרש.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן