מבזקים
ירושלים: אגם ברגר הגיעה לומר תודה – והשאירה את כולם בלי מילים הרצליה: שוק איכרים פיראטי נהרס – הקרקע חוזרת למדינה היום זק״א תיראה אחרת – בגלל רוני אשל ז״ל רמלה: נהיגה פרועה הסתיימה בחשיפה חריגה אשקלון: מסיבת רעש חשפה מציאות מדאיגה תל אביב: עוד שלב בדרך למהפכה – אושר פרויקט המסילה הרביעית רחוב הפלמ"ח בגבעת שמואל משנה פנים הלוגו השתנה – והסיפור האשדודי מאחוריו שובר לב נחשף: רשת הטרור הסודית של איראן נגד ישראל גדרה משנה את כללי המשחק של חגיגות העצמאות כפר סבא: נהגת בת 75 איבדה שליטה ונפצעה אשדוד: טרגדיה בכביש – בן 25 נהרג, יובא למנוחות לוד: יצא לעבודה – ולא חזר אשדוד לא מחכה לכיכר: שלוש משאיות שמחה ייצאו לרחובות, ובמת הענק כבר קמה המבצע הלילי שישנה את הכניסה לירושלים לכל שם יש סיפור: היוזמה החדשה שמשנה את הזיכרון בירושלים רחובות: בית חולים קפלן החליף את הלוגו – בכתב ידו של לוחם שנפל בן 19 מנס ציונה חשוד שפעל עבור איראן – וניסה לגייס אחרים תל אביב: הדירה הזו נסגרה אחרי מה שנמצא בפנים מהבסיס הצבאי לשוק השחור – כך נחשפה הפרשה מאשקלון

במאות אלפי שקלים: "בית אליאב" לנוער בסיכון נפתח מחדש באשדוד

באירוע מרגש שנערך באשדוד, נפתח מחדש "בית אליאב" – בית חם לנוער בסיכון – לאחר שיפוץ מקיף בעלות של מאות אלפי שקלים. הבית, הממוקם בלב שכונת מגורים בעיר, שופץ ביוזמת ארגון "לזכר לנצח" ומוקדש לזכרו של סמל אליאב אסטיוקר הי"ד, לוחם בגדוד 931 של חטיבת הנח"ל, שנפל בקרב בצפון רצועת עזה.

באירוע מרגש שנערך באשדוד, נפתח מחדש "בית אליאב" – בית חם לנוער בסיכון – לאחר שיפוץ מקיף בעלות של מאות אלפי שקלים. הבית, הממוקם בלב שכונת מגורים בעיר, שופץ ביוזמת ארגון "לזכר לנצח" ומוקדש לזכרו של סמל אליאב אסטיוקר הי"ד, לוחם בגדוד 931 של חטיבת הנח"ל, שנפל בקרב בצפון רצועת עזה.

"בית אליאב", שהוקם על ידי תושב העיר אריה גולדברג עוד לפני שנים, מעניק לנערים שעברו משברים ומצאו עצמם מחוץ למסגרות חינוכיות מקום בטוח הכולל מיטות, ארוחות חמות, שולחנות לימוד ויותר מכל – אוזן קשבת ולב פתוח. המקום פועל 24 שעות ביממה בהתנדבות מלאה ומתוך תחושת שליחות.

יעקב אסטיוקר, אביו של אליאב, אמר בטקס: "הבית הזה הוא בדיוק הסיפור של הבן שלי. אם הוא היה כאן היום – אין לי ספק שהיה הראשון להתנדב". אמו, ליאת, הוסיפה בהתרגשות: "כך אליאב ממשיך לגעת בלבבות של נערים ולחבק אותם, כמו שעשה בחייו".

בין הנוכחים באירוע היו סגן ראש העיר אלי נכט, חברי מועצת העיר הלן גלבר ומאיר בן חמו, וכן הרב מאיר אבוחצירא שליט"א, שבירך את המקום ואת בני הנוער. מנכ"ל "לזכר לנצח", גרשי קורניצר, הדגיש: "בית אליאב הוא מגדלור של תקווה. זו לא רק הנצחה – זו שליחות שמצילה נפשות".

סיפורים אישיים שנשמעו במקום המחישו את עוצמתו של הבית. מוטי, נער שגדל בו, שיתף: "בגיל 17 וחצי הייתי לבד. כאן מצאתי משפחה. תמיד יש מישהו – בכל שעה – שיחבק, שיקשיב".

בני משפחתו של אליאב סיכמו כי "בית אליאב" אינו רק מקום מפגש ותמיכה – אלא המשך דרכו של לוחם ואדם מיוחד, שהאמין באהבה ובנתינה ללא תנאי.

צילום: יהושוע פרוכטר

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן