מבזקים
כשהאורות נדלקו – יהורם גאון הזכיר לכולנו למה יש רק אחד כמוהו במופע הירואי באור יהודה שבוע ההנקה מגיע לרמלה: פסטיבל בריאות המשפחה עם ייעוץ מקצועי, מתנות ופעילויות לכל המשפחה רחובות מחריפה את המאבק בשב"חים: קבלנים יחויבו להתחייב שלא להעסיקם קריית אונו, גבעת שמואל, יהוד מונוסון, גני תקווה, אור יהודה וסביון: האם העיריות יקבלו שליטה על בתי הספר? 10 מיליון שקל לקידום מחלף חדש בכביש 6: קריית גת צפויה לקבל חיבור ישיר נוסף כ – 2,000 נוסעים ביום הראשון: הגשר האווירי החדש לאילת יצא לדרך אישה חולצה משריפת דירה בבניין מגורים ברמלה שבוע התרבויות של חולון נפתח עם תימניאדה: ציון גולן, סגיב כהן ובר צברי על במה אחת הוקרה לבאר שבע: שמעון בוקר קיבל את "אות החלוצים" לשנת 2026 תל אביב: בן 16 חשוד ששדד באלימות קורקינט מילד בן 12 בכפר שלם מאמנים מסרביה הגיעו לערד: ילדי העיר התאמנו בשיטות מהליגה האירופית בית המשפט סירב להקל על אנס ורוצח סדרתי מירושלים: "עלול לנצל נסיעות באוטובוסים כדי לפגוע בנשים" אחרי נועה קירל: ערד נערכת לשבוע ההופעות הגדול של הקיץ קריית אונו משקיעה 5 מיליון שקל בפאדל: חמישה מגרשים יוקמו בתוך חצי שנה שי אלון לשר הביטחון: "חזור בך מההחלטה להחליף את אלוף פיקוד המרכז" 90 חיבורים תורניים ו – 15 זוכים: המיזם הייחודי של אור יהודה ממשיך לצמוח מתוק במיוחד: מיני סוויטבוקס של המיניונים הגיע לפלאנט ירושלים – והילדים כבר מתלהבים ממצפה רמון לפוליטיקה הארצית: מפלגה חדשה נרשמה – כתובתה הרשמית ביישוב מחופי הצפון ועד אשדוד: תרגיל ימי נרחב של חיל הים החל הבוקר כביש 60 סמוך לעופרה: רוכב אופנוע בן 25 נפצע קשה
בניין עירייה במרחב עירוני ועליו דגלי גאווה המתנופפים לצד דגלי ישראל, ברקע אווירה של דיון ציבורי וקהילתי

אשקלון, רמת השרון, יהוד, גני תקווה ואילת ברשימה: עשרות רשויות עלולות לאבד את תקצוב רכזי הלהט"ב

הסתדרות המעו"ף יוצאת נגד החלטת המשרד לשוויון חברתי להפסיק את תקצוב תוכנית רכזי הלהט"ב ברשויות המקומיות ומזהירה מפני פיטורי עובדים, פגיעה בשירותים קהילתיים והעמקת פערים חברתיים
בניין עירייה במרחב עירוני ועליו דגלי גאווה המתנופפים לצד דגלי ישראל, ברקע אווירה של דיון ציבורי וקהילתי

סערה ברשויות המקומיות בעקבות הודעת המשרד לשוויון חברתי וקידום מעמד האישה על סיום תקופת ההתקשרות במסגרת קול הקורא למימון רכזי הלהט"ב ברשויות המקומיות בסוף חודש יוני.

במכתב חריף שהעבירה הסתדרות המעו"ף למשרד, נטען כי להפסקת התקצוב צפויות להיות השלכות משמעותיות על עשרות רשויות מקומיות ברחבי הארץ, ובהן אשקלון, אשדוד, באר שבע, רחובות, אילת, חריש, לוד, ראש העין, בית שמש, כפר יונה, גני תקווה, הוד השרון, קדימה־צורן, קריית אונו, רמת השרון, רעננה, יהוד־מונוסון ורשויות נוספות.

בהסתדרות מזהירים כי הפסקת המימון עלולה להביא לפיטורי עובדים, צמצום משרות, הפסקת פעילות קהילתית ופגיעה באוכלוסיות שנעזרות בשירותים שמספקים רכזי הלהט"ב ברשויות המקומיות.

עוד נטען כי ההחלטה התקבלה בפרק זמן קצר במיוחד, פחות מחודש לפני סיום ההתקשרות, מבלי שנמסרו הנימוקים המלאים שהובילו להפסקת התקצוב ומבלי שנערכה הידברות עם נציגי העובדים.

לפי המכתב, רכזי הלהט"ב ברשויות המקומיות מספקים מענה קהילתי, חברתי וייעוצי לחברי הקהילה הגאה, מפעילים תוכניות עירוניות, מסייעים בחיבור לשירותי הרשות המקומית ומלווים בני נוער, צעירים ומשפחות הזקוקים לסיוע ולהכוונה.

בהסתדרות המעו"ף טוענים כי דווקא בתקופה של חוסר יציבות ביטחונית וחברתית, ובמיוחד ברשויות המתמודדות עם אתגרים תקציביים, יש חשיבות להמשך פעילותם של הרכזים ולשמירה על השירותים הקיימים.

בין הרשויות שעלולות להיפגע מהמהלך מופיעות גם מועצות אזוריות ויישובים בפריפריה, בהם שער הנגב, אשכול, בני שמעון, חבל אילות, עמק הירדן, גולן, גליל עליון, גליל תחתון, מבואות חרמון, עמק המעיינות וחבל מודיעין.

בהסתדרות דורשים מהמשרד לשוויון חברתי להמשיך את התקצוב, לעצור כל מהלך שעלול להביא לפיטורי עובדים ולקיים הידברות עם נציגי העובדים בטרם יתקבלו החלטות סופיות.


◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אילוסטרציה שנוצרה באמצעות בינה מלאכותית

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן