בדרך לסגר לילי | תושבי אילת: "הסתירו מאיתנו הרבה", מאיר יצחק הלוי: "אין לי שום יכולת להבין את ההחלטה"

שורה ארוכה של ראשי רשויות בישראל, ולכל הפחות מאות אלפי תושבים, נמצאים בחוסר ודאות (יום א')  עד שיובהר אם היישובים שבהם הם מתגוררים מוגדרים "אדומים" על פי תוכנית הרמזור למאבק במגפת הקורונה – ולכן יוטל עליהם מהערב סגר לילי והגבלות נוספות דוגמת סגירת מערכת החינוך.
אחת הערים הללו היא אילת. תושבים רבים תהו איך עיר שמוגדרת כירוקה, עלולה להיות בסגר לילי. מספר תושבים זעמו על האפשרות הנ"ל ורשמו ברשתות החברתיות: "הסתירו מאיתנו הרבה",  "וואלה עבדו עלינו. אנחנו עיר ירוקה אמרו איך השם אילת נכנס לרשימה משהו לא נראה לי", "או שיש דיווחים שלא מגיעים אלינו…או שההחלטות המתקבלות לא קשורות למציאות".
ראש העיר מאיר יצחק הלוי אמר בראיון לאולפן ynet: "אין לי צל צילו של מושג איך הגענו לרשימה הזו. אין לי שום יכולת להבין את ההחלטה ואין לי הבנה בנוסחה הזו. מדובר בהחלטה הזויה, מדובר בעיר שביולי-אוגוסט אירחה יותר מחצי מיליון ישראלים. לאורך כל הדרך היינו עיר ירוקה עם מספר מאומתים חד-ספרתי. לכן ההחלטה הזו היא בלתי אפשרית, לא הגיונית וראוי שתרד מסדר היום".
אתה מכיר מספרים שמעידים שאילת לא עיר אדומה או כתומה כיום? "בהחלט. עד סוף אוגוסט היינו בהגדרה עיר ירוקה. בשיא הגענו ל-23 מאומתים. מצבם מצוין, אבל מאומתים. בשבוע האחרון הייתה עלייה, לא דרמטית. זו עיר עם 67 אלף תושבים שאירחה בכל שבוע 80 אלף תושבים. אין לנו אף חולה בבית חולים, ולהגיד שסוגרים את העיר – זה מעשה מטורף".
אולי התיירים הפכו את אילת לעיר אדומה? "לא הגיוני שיחסלו את העיר כלכלית. יש כאן תקלה גם בנוסחה, גם בהבנת הצורך הכלכלי של העיר וגם במה שהעיר עושה נפשית וחברתית לתושבי ישראל. קרוב ל-20% מתושבי המדינה התארחו פה ביולי-אוגוסט, זה אירוע מכונן".
יכול להיות שבממשלה לא אוהבים לראות את התמונות מהטיילת והחליטו לסגור אותה? "אני מזמין את כל חברי הממשלה לבוא לראות מה קורה באילת. באילת יש מפקד קורונה, יש משל"ט קורונה, יש סיירת ירוקה לקורונה, יש מצלמות, מערכות כריזה, תגבור החקר האפידמיולוגי, יש תגבור נושא הבדיקות והתוצאות מדברות בעד עצמן". זה בכלל ריאלי לכונן עוצר לילי בעיר כזאת? "זה הדבר המטופש ביותר שיש. זה אומר בעצם לסגור את תעשיית התיירות. אנחנו עדיין מדממים מהסגר הקודם".
שרי הוועדה להגדרת אזורים מוגבלים אישרו אמש להטיל סגר לילי על ערים אדומות. על פי ההחלטה, שתיכנס לתוקף הערב, תוגבל התנועה לעד 500 מטרים, למעט לשם הצטיידות במזון ויציאה לטיפולים רפואיים – החל מ-19:00 עד 05:00. היום אמורים שרי הממשלה לקבוע באופן סופי את רשימת היישובים בהם יחול הסגר הלילי.
כמו כן, באותן רשויות לא יפעלו מוסדות החינוך – למעט החינוך הלא-פורמלי – ועסקים שאינם חיוניים ייסגרו גם הם מאותה שעה. משרד הבריאות הודיע כי רשימת הרשויות תפורסם היום, לאחר שתאושר על ידי שרי הממשלה.
בעיריית בני ברק מתעקשים שלא מדובר בעיר
דילוג לתוכן