מבזקים
מה עושים עם הילדים ביום הבחירות? הבילויים למשפחות מקריית מלאכי ובאר טוביה יום הבחירות באור יהודה: טל מוסרי, בובספוג ושתי הופעות לילדים קופצים לקלפי ומשם לטרמפולינות: כך יבלו הילדים ביהוד ביום הבחירות בחירות מתחת למים וסיור צפרות בחינם: כך תבלו עם הילדים באילת ביום הבחירות הולכי קביים, בלונים ומתופפים ברזילאים: ההפתעות שמחכות למשפחות ברחובות ביום הבחירות יום הבחירות באשדוד: חגיגת סקווישים, מופעים ומתנות לילדים בחינם הילדים מצביעים במדבר: יום הבחירות הופך להרפתקה משפחתית ליד ירוחם מהקלפי לטרמפולינות: שלוש דרכים לבלות עם הילדים באשקלון ביום הבחירות בובספוג מגיע לרמלה, ומיקי מצטרפת לחגיגה: יום הבחירות של הילדים קרקס בחינם, תעלומה במצודה וקלפי במוזיאון: ירושלים מכינה לילדים יום בחירות אחר קרקס אפריקאי, דמויות צבעוניות והפתעות: באר יעקב חוגגת עם הילדים ביום הבחירות מי יעלה על המסך ומי ינצח בקלפי? יום הבחירות של ילדי רמת גן מחנה יהודה מגיע לכפר סבא: חגיגת אוכל, קרקס וקסמים בחינם ביום הבחירות סרט ב – 19 שקל, חצי מחיר בחי כיף: ההטבות שמחכות לתושבי ראשון לציון ביום הבחירות הילדים מצביעים ברגליים: אלה הבילויים שמחכים למשפחות בבאר שבע ביום הבחירות בת ים בוחרת פעמיים: ביום הבחירות תתקיים גם הצבעה על שם חדש לשכונת עמידר לא רק שמים פתק בקלפי: בלוד הילדים ייצרו מטבע עם הערכים שחשובים להם אוצרות בין הערוגות או ארבע שעות במטבח? הבילויים שמחכים לילדי רמת השרון ביום הבחירות לא צריך לצאת מפתח תקווה: ארבעה בילויים משפחתיים ליום הבחירות מהספורטקידס אל הטבע: יום הבחירות במודיעין מציע בילוי מסוג אחר לילדים

בין האגם לעיר הנבטית: כך אפשר להפוך את יום הבחירות לחוויה משפחתית בדימונה

יום החופש של הילדים לא חייב להסתיים מול המסכים. פארק ירוק עם מתקני משחק וגן מדע, או טיול בין שרידי עיר עתיקה במרחק נסיעה קצר מהבית — שתי אפשרויות למשפחות בדימונה ביום שלישי, 27 באוקטובר

ביום שלישי הקרוב, 27 באוקטובר, יתקיימו הבחירות לכנסת ה־26, והילדים יהיו בחופשה ממערכת החינוך. עבור משפחות בדימונה שמחפשות בילוי משותף אחרי הביקור בקלפי, יש אפשרויות לשלב טבע, משחק והיסטוריה בלי להרחיק לאזור המרכז.

אחת האפשרויות הנגישות ביותר היא פארק בן גוריון, המשתרע על פני שטח רחב בצפון העיר וכולל את אגם שמעון פרס. הפארק, שפותח בשיתוף קרן קיימת לישראל, מציע מדשאות, שבילי הליכה ואופניים, חניוני פיקניק ומתקני משחק לילדים.

סביב האגם, המשתרע על פני כעשרה דונמים, הוקמו שטחים ירוקים, אמפיתיאטרון וגן משחקי מדע. לצד המתקנים הרגילים נמצא גם גן משחקים נגיש, שתוכנן לאפשר בילוי לילדים עם מוגבלויות.

עבור משפחות שרוצות לצאת מהבית בלי להוציא כסף על כרטיסים, זהו מקום מתאים לפיקניק, למשחקי כדור או לטיול קצר. אפשר להביא ארוחה קלה, אופניים ובקבוקי מים, ולבלות במקום בהתאם לגיל הילדים ולמזג האוויר.

למי שמעדיפים לשלב ביום החופש גם חוויה היסטורית, גן לאומי ממשית מציע אפשרות אחרת לגמרי. האתר, הנמצא כשישה קילומטרים ממזרח לדימונה, משמר את שרידיה של עיר נבטית עתיקה שהתפתחה בתקופות הרומית והביזנטית.

הביקור מאפשר למשפחות ללכת בין מבני אבן, להכיר את סיפורה של העיר הקדומה ולהתרשם מהאדריכלות ומהחיים שהתנהלו באזור המדברי לפני מאות שנים.

לפי אתר רשות הטבע והגנים, שעות הפעילות בעונת החורף הן 08:00 עד 16:00, כאשר הכניסה האחרונה מתאפשרת שעה לפני שעת הסגירה. מחיר הכניסה הרגיל עומד על 24 שקלים למבוגר ו־10 שקלים לילד, בכפוף להנחות ולזכאויות.

מומלץ לתאם מראש את מועד הביקור באתר רשות הטבע והגנים, להצטייד במים, בכובעים ובנעלי הליכה נוחות, ולבדוק את תנאי מזג האוויר לפני היציאה.

ההבדל בין שתי האפשרויות מאפשר לכל משפחה לבחור את אופי הבילוי המתאים לה. פארק בן גוריון מתאים למי שמחפשים מרחב פתוח, מתקני משחק ופיקניק קרוב לבית, ואילו ממשית יכולה להתאים למשפחות המעוניינות בטיול המשלב היסטוריה ונוף מדברי.

חשוב להדגיש כי אלה אפשרויות בילוי קיימות, ולא אירועים מיוחדים שהוכרזו לרגל הבחירות. נכון למועד הבדיקה לא אותר פרסום עירוני מאומת על הפנינג ילדים מיוחד בדימונה ביום שלישי.

לפני היציאה מומלץ להתעדכן באתרי המפעילים ולבדוק אם חלו שינויים בשעות הפעילות בשל יום השבתון.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: מכון דוידסון לחינוך מדעי, ארכיון, אילוסטרציה

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של דימונה

לחצו כאן
דילוג לתוכן