בכירים בציונות הדתית נגד עסקת חטופים חלקית: "פגיעה בניצחון ובביטחון ישראל"

לדברי הרבנים, עסקה מסוג זה מסכנת את החטופים הנותרים, מחזקת את חמאס ועלולה להוביל לאבידות בקרב הלוחמים.

בעיצומן של שיחות מתקדמות לעסקה אפשרית עם חמאס, מפרסמים היום (חמישי) בכירי רבני הציונות הדתית גילוי דעת חריף ובלתי מתפשר נגד מתווה עסקה חלקית. במכתבם, מזהירים הרבנים כי עסקה כזו פוגעת במטרת המלחמה, מסכנת את ביטחון ישראל ועלולה להחריף את מצבם של החטופים שלא ייכללו בהסכם.

על גילוי הדעת חתומים שורה ארוכה של רבנים בכירים, ובהם: הרב דב ליאור, הרב יעקב אריאל, הרב איתן אייזמן, הרב הרב אליקים לבנון, הרב שמואל אליהו, הרב יוסף ארציאל, הרב משה גנץ, הרב דוד חי הכהן, הרב אורי כהן, הרב מיכאל הרשקוביץ, הרב דוד דודקביץ, הרב דוד פנדל, הרב אוראל ספז, הרב נתנאל יוסיפון, והרב ברוך וידר (ראש ישיבת הכותל).

בגילוי הדעת מפרטים הרבנים את עמדתם במספר נקודות מרכזיות:

  • קריאה להשבת החטופים מתוך הכנעת האויב: הרבנים עומדים לצידן של משפחות החטופים, הנרצחים והלוחמים, וקוראים להשבת החטופים רק מתוך הכנעה מוחלטת של חמאס.
  • פגיעה בניצחון ובאחדות: לדבריהם, עסקה חלקית היא "מסוכנת, הפוגעת בראש ובראשונה במטרת המלחמה – הניצחון, וכן פוגעת בעם ישראל ובאחדותו".
  • סיכון החטופים הנותרים: הרבנים מזהירים כי עסקה חלקית "פוגעת ומסכנת גם את החטופים שלא ישוחררו במסגרתה, העלולים חלילה להישאר בשבי עוד זמן רב מאוד", ואף מציינים שהסכנה לחייהם "עלולה לגדול".
  • פגיעה בביטחון ישראל: גילוי הדעת קובע כי העסקה "פוגעת בביטחון ישראל", שכן "מרצחי החמאס ינצלו עד תום את ההפוגה כדי לצבור מחדש כוח ורוח לחימה ולשוב ולפגוע בחיילינו" ו"יראו בכך הסכם כניעה של ישראל".
  • אבידות ללוחמים: הרבנים מתריעים כי "הפסקת המלחמה ויציאה מהשטח תגרום חלילה לאבידות רבות בקרב לוחמינו".
  • הכרעת האויב עד כלה: המסמך מדגיש כי "חובתנו להכריע את האויב עד כלה. להרוס את יישוביו ולהגלות את כל ראשיו מארצנו לחלוטין. כשחמאס יהיה עסוק בהישרדותו – הוא ייכנע. רק אז יוכלו חיינו בארץ לשוב למסלול בריא ושלם".

המכתב נחתם בשעה רגישה ומכרעת, ונועד לשמש קריאת אחריות של מנהיגות רוחנית אל שליחי הציבור, במטרה להדגיש כי עסקה חלקית אינה רק שגיאה טקטית, אלא "סכנה ממשית לעתיד הלחימה, לביטחון המדינה ולערבות ההדדית כלפי החטופים והלוחמים".


◼️ הצטרפו לחדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

■ הצטרפו לחדשות מלחמה בישראל חרבות ברזל בווטסאפ לחצו כאן

צילום: פאולינה פטימר

דילוג לתוכן