הוריו של אור גיל מואטי שאיבדו את בנם אשר נרצח על ידי שלושה בני נוער, גילו כי האנדרטה שהוקמה ברחוב "דרך אורגיל" לזכר בנם הושחתה. סגן ראש עיריית רחובות, יניב מרקוביץ' הזעיק במיידי צוות לנקות את האנדרטה: "בושה וכלימה לסמרטוטים המשועממים".

כזכור, בכתב האישום אורי נרצח לאחר סכסוך קודם שנתגלע בין שניים מהקטינים למנוח, כאשר קשרו השניים עם חברם, קטין נוסף, לפגוע באורגיל ז"ל. השניים, שהיו מצוידים בסכין יפנית ובסכין מטבח, יצאו יחד עם השלישי למצוא את אורגיל ז"ל ואיתרו אותו בגן עם חבריו. קטין אחד חתך את אורגיל ז"ל בפניו באמצעות סכין יפני, ולאחר שאורגיל ז"ל ניסה להמלט מהמקום המשיכו שניים מהקטינים לרדוף אחריו עד שהיה תשוש וחסר כוחות. בשלב זה, פנה אורגיל ז"ל אל שני הקטינים והתחנן בפניהם שלא יפגעו בו אך חרף תחנוניו חתך אותו הקטין עם הסכין היפני מספר פעמים נוספות. במצב דברים זה, כשאורגיל ז"ל יושב על החומה פצוע וחסר אונים, נעץ הקטין השני את סכין המטבח בחזקה בבטנו נעיצה קטלנית שפגעה בין השאר במעי ובעורק. אחד הנערים חתך את מואטי בפניו באמצעות סכין יפנית, ולאחר שהמנוח ניסה להימלט מהמקום המשיכו שניים מהנערים לרדוף אחריו עד שהיה תשוש וחסר כוחות. בשלב זה פנה מואטי לשני הנערים והתחנן בפניהם שלא יפגעו בו, אך חרף תחנוניו חתך אותו הנער עם הסכין היפנית כמה פעמים נוספות. בזמן שמואטי ישב על חומה בגן הציבורי פצוע וחסר אונים, נעץ הנער השני את סכין המטבח בחוזקה בבטנו.

ב-2019 בהשתתפות מאות חברים ובני משפחה, ובמעמד ראש העיר רחמים מלול, ממלא מקומו זהר בלום, מנכ"ל העירייה דורון מילברג וחברי מועצה – גיא צור, שי קזיוף, אוה גור ועו"ד שמוליק דאנזאן – התקיימה הנצחתו של אורגיל ז"ל הנער שנרצח לפני 9 שנים בדיוק, בידי 3 בני עוולה בדיוק במקום הזה, אשר זכה לכינוי "דרך אורגיל".
לצערנו היום (שישי) התוועדנו כי חבורת טיפשים השחיתו את האנדרטה שהוקמה לזכרו. סגן ראש העיר ומחזיק תיק חזות העיר קיבל את התמונות הקשות ובמהירות הבזק שלח צוות לנקות את הגרפיטי. מרקוביץ' העלה רשומה לאחר מכן בה רשם: "בושה וכלימה לסמרטוטים המשועממים".
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.










