מבזקים
דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום במקום פרסומות: תחנת הרכבת הקלה בתל אביב תתמלא ביצירות בהשראת שירה עברית אשקלון, רמת השרון, יהוד, גני תקווה ואילת ברשימה: עשרות רשויות עלולות לאבד את תקצוב רכזי הלהט"ב לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב עוזי הכוהן קולע בול: תחזית אסטרולוגית לשבוע שבין 19/06/26 ועד 25/06/26 זמני כניסת השבת ויציאת השבת 19-20.6.26; פרשת חקת תיאטרון רמלה מגיע לראשונה לתל אביב עם הקומדיה החדשה "הכל עובר עליך" מפקד גדוד 52, סא"ל דור גדליה בן שמחון, נפל בקרב בדרום לבנון; שלושה לוחמים נוספים נפלו – שמותיהם לא הותרו לפרסום דחייה במועד: מפגש התושבים להצגת תוכנית המתאר הכוללנית של רחובות יתקיים ב-13 ביולי תחזית מזג האוויר: התראה מטאורולוגית בישראל; מה צפוי בסוף השבוע?

בעיתוי מצמרר: חניכי בני עקיבא חנכו גינה קהילתית לזכרו של עידן שתיוי הי"ד

ביום שישי האחרון, כשמשפחת שתיוי היו בדרכם לחניכת הגינה קיבלו עדכון מצה"ל – כשבהמשך התברר שגופתו הושבה לישראל במבצע מיוחד של צה"ל.

לאחר שעידן שתיוי הי"ד הוכרז כחלל שגופתו מוחזקת ברצועת עזה החליטו בסניף בני עקיבא במושב גיתית להקים פרויקט לזכרו. חניכי שבט חיים בחרו להקים גינה קהילתית ברוחו של שתיוי שהיה סטודנט לקיימות, מחבור לאדמה ולטבע. ביום שישי האחרון, כשהיו בדרכם לאירוע קיבלו בני משפחתו עדכון מצה"ל – כשבהמשך התברר שגופתו הושבה לישראל במבצע מיוחד של צה"ל.

מאז שנחטף עידן שתיוי הי"ד לרצועת עזה ע"י מחבלי החמאס החליטו במושב גיתית כי המושב "יאמץ" אותו. במושב קיימו תפילות לזכרו ולהשבתו, הקדישו מעשים טובים לזכרו, כשהיה נוכח באירועים ופעילויות שונות במושב.

לאחר שנודע כי שתיוי נרצח וגופתו מוחזקת ברצועה החליטו חניכי שבט חיים בבני עקיבא במושב לעשות ולפעול לזכרו ברוח העשיה והחיבור האישי של שתיוי. שתיוי היה סטודנט לקיימות שאהב את הטבע – ולכן החליטו החניכים להקים במושב גינה קהילתית לזכרו שתשמש את תושבי המושב ואת המטיילים באזור. הם הקימו פינות ישיבה, שתלו עצים ופרחים, כדי נוי, סללו שביל אבנים והקימו פינה מיוחדת המספרת את סיפורו של שתיוי. הפרויקט התבצע בהובלת תחום קיימות בתנועה בסיוע המשרד להגנת הסביבה.

חנוכת הגינה נקבעה ליום שישי האחרון, כשאימו ודודתו של עידן היו צפויות לקחת חלק באירוע יחד עם תושבי המושב. עם זאת, כשהיו בדרכם לאירוע הן קיבלו עדכון מצה"ל שבעקבותיו חזרו על עקבותיהם לפגישה עם נציגי הצבא, ועל כן נעדרו מהאירוע.

קומונרית סניף גיתית בבני עקיבא מרים רוט: עידן שתיוי הי"ד הפך להיות חלק מאיתנו- והחזרת גופתו לישראל מטלטלת את כולנו. הגינה הזאת מייצגת את הרוח של עידן שליוותה אותנו במהלך ההקמה שלה. חניכי השבט  בהובלת המדריכים גב גמליאל, נבו עזרן, כרמל סינגר ומוריה נתנזון עבדו במשך ימים ארוכים כשכעת בעיתוי מצמרר היא הושלמה ותהיה חלק מהזיכרון של עידן לאורך שנים."


◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מלחמה בישראל חרבות ברזל בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: בני עקיבא

דילוג לתוכן