בעיריית רחובות כבר מבינים כי החיים מתחלקים לתקופה שלפני העולם הדיגיטלי ולזו, הנוכחית, בה העולם מתנהל על פי תפיסה מתקדמת. לפיכך, לאחרונה קבעו מקבלי ההחלטות כי הם מיישרים קו עם הקידמה והשבוע שלחו אל חברי מועצת העיר מסמך ובו בשורה מרעננת.

במסמך שנשלח ממחלקת המיחשוב, נתבקשו חברי מועצת העיר לחתום על קבלת מחשבי לוח העובדים באמצעות מסכי מגע או "טאבלטים" בשמם הנפוץ. עם מחשבי המגע ניתן לעשות כמעט הכל לרבות גלישה באינטרנט, כתיבת תכנים, קריאת מסמכים וכיוב', הם קלים לנשיאה ונוח לנוע איתם לכל מקום כאשר המטרה להחליף את הניירת הרבה והקלסרים שסחבו איתם חברי המועצה עד כה, בוועדות השונות ובישיבות המועצה.

את חומרי הוועדות יקבלו חברי המועצה באמצעות ה'גוגל דרייב', שירות אחסון קבצים המאפשר סנכרון למחשב האישי על ידי גוגל. חברי המועצה מצדם, מחד מברכים על השימוש בטכנולוגיה המתקדמת ומאידך יש מי שמביע הסתייגות מהמהלך. "אני מבין את הצורך להמעיט בניירת ובכך לתרום לאיכות הסביבה, אך מצד שני אני לא חושב שאסחב עם הטאבלט לכל מקום שאלך אליו. זה לא הגיוני שאשאיר דבר כזה ברכב ואקח סיכון על החומרים שבו או שאקח אותו איתי לכל מקום".








