מבזקים
חילוץ דרמטי באזור שדה בוקר: צעיר כבן 20 נפצע קשה בנפילה מגובה, מסוק הוזנק למקום הצפות באשקלון: כבישים נחסמו והעירייה פתחה חמ״ל חירום כביש 90 נחסם לתנועה: חשש להצפות באזור ים המלח ירי בלוד: גבר בשנות ה – 30 נפצע קשה, המשטרה פתחה במצוד אחר החשודים בת ים, חולון, רחובות ורמלה: האזהרה שמטלטלת את ענף הפינוי בינוי ראש עיריית ראשון לציון: "אם אני ראש הממשלה, אני מבטל את הוועדות המחוזיות" בלי לטוס לאירופה: הגן הבוטני בירושלים נצבע באדום, כתום וזהב התחיל בצינון והסתיים בחיבור לאקמו: בן 47 ללא מחלות רקע במצב קשה בסורוקה תכנן, עקב וירה לעיני לקוחות: כתב אישום ברצח אלכסנדר צמח בנתניה הרצליה ורמת השרון: בוטלו החסימות באיילון, אך השיבושים ברכבת נמשכים אישה כבת 69 נפצעה קל בתאונה בגלובוס סנטר סמוך לקריית מלאכי פרצו למתחם ההחרמות של המשטרה באשדוד וגנבו שלושה אופנועים: שני חשודים נעצרו נסעו בחשכה עם כלים חקלאיים: ארבעה נעצרו בתום מארב ומרדף באזור לכיש תושב פתח תקווה הגיע לבית החולים עם חבלות קשות: חשוד נעצר במהלך הלילה רוכב אופניים נהרג מפגיעת ניידת מג"ב בכביש 3 סמוך ללטרון מיניונים, מפלצות ועפרונות ענק: מה קורה לארונות החשמל ברחובות? דגימות דם ממטופלים ללא הסכמה? שלושה נחקרו בפרשה שמסעירה את קפלן ברחובות זמני כניסת ויציאת שבת – פרשת חיי שרה | 6-7.11.2026 נהגים באשדוד ובגן יבנה, שימו לב: חסימות ליליות בכבישים בשבוע הבא שישה ניצחונות רצופים בישראל, אפס באירופה: מה קורה להפועל באר שבע?

בפיקוד העורף מתריעים: כך תפגע ישראל במלחמה עם איראן

מבחינת המיגון אנחנו מוכנים. אנחנו מתורגלים לתת את המענה אם יקרה אירוע. בסוף, כל אזרח שיודע לאן להגיע במרחב המוגן ובהתראה מספקת – זה ייתן את המענה, גם מול האיומים הכי קשים שיגיעו אלינו

במציאות הביטחונית המתוחה של ישראל, מעטים האנשים שמרכזים בידיהם אחריות כפולה ומכבידה כמו אל"מ (במיל') ניר נוימן. בחיים האזרחיים הוא אמון על מערך הכיבוי, ההצלה והחירום של חברת החשמל – העורק הראשי של מדינת ישראל. במקביל, במילואים, הוא משמש כמפקד העיר ראשון לציון מטעם פיקוד העורף (יקל"ר).

על רקע המתיחות הגוברת מול איראן והאיומים על העורף הישראלי, התיישב נוימן לשיחה צפופה על האיומים, המוכנות, ומה שקרה בתחנות הכוח בזמן שכולנו ישבנו בממ"דים.

מבחינת המיגון אנחנו מוכנים. אנחנו מתורגלים לתת את המענה אם יקרה אירוע. בסוף, כל אזרח שיודע לאן להגיע במרחב המוגן ובהתראה מספקת – זה ייתן את המענה, גם מול האיומים הכי קשים שיגיעו אלינו. סטטיסטית, חד משמעית, מי שהיה במרחבים מוגנים ניצל. אם אני אתייחס לחברת החשמל, אנחנו בפרויקט מיגון נרחב מאוד גם של כל תחנות הכוח. אין ספק שאם תהיה מלחמה חלילה, או אירוע משמעותי, קיים איום על מתקנים אסטרטגיים ועל מרכזי אוכלוסייה, שלא דומה למה שהכרנו במלחמות העבר. לכן המוכנות שלנו היא גבוהה.

כחלק משרידות המערכת ואמינות האספקה לתושב, יש לנו מוכנות גבוהה מאוד. יש לנו מערך כבאות ויחידת חילוץ והצלה לעילא ולעילא, שלא מביישת גדוד מילואים. תפקידנו לתת מענה לעובדים ולחזור למעגל העבודה כמה שיותר מהר כדי להבטיח את אמינות האספקה. חשוב להדגיש: בקטע של הייצור, ההולכה וההשנאה, יש לנו את כל החלופות והאמצעים בתוך חברת החשמל. גם אם חלילה תהיה פגיעה כזו או אחרת, יש לנו יכולת לתת מענה תוך זמן סביר בהחלט, ושלא תהיה עלטה במדינת ישראל.

אין ספק שמתקני תשתית, כמו תחנות הכוח, הם יעד של האויבים שלנו – וגם יעד הגנה עבורנו. ניסיונות כאלה ואחרים, ככל שהיו, סוכלו. יצא לנו בעיקר לטפל בשברי יירוט כאלה ואחרים, ללא פגיעות מהותיות.

האירוע של ה-7 באוקטובר צריך להוציא אותנו מהקופסה ולהזיז את הגבינה. להבין שלא רק הדפוס הקבוע והשגרתי הוא מה שצריך, אלא נדרשת יצירתיות וחשיבה מתוחכמת. אנחנו מדברים על שני ארגונים מאוד היררכיים – צה"ל וחברת החשמל. אני חושב שהיום ניתן מענה יותר טוב ופתוח למחשבות יצירתיות ולדפוסים חדשים. חייבים להיות קשובים גם לדעות שלפעמים נראות חריגות.


זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: מאחורי הקלעים

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של כל הארץ

לחצו כאן
דילוג לתוכן