מבזקים
דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום במקום פרסומות: תחנת הרכבת הקלה בתל אביב תתמלא ביצירות בהשראת שירה עברית אשקלון, רמת השרון, יהוד, גני תקווה ואילת ברשימה: עשרות רשויות עלולות לאבד את תקצוב רכזי הלהט"ב לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב עוזי הכוהן קולע בול: תחזית אסטרולוגית לשבוע שבין 19/06/26 ועד 25/06/26 זמני כניסת השבת ויציאת השבת 19-20.6.26; פרשת חקת תיאטרון רמלה מגיע לראשונה לתל אביב עם הקומדיה החדשה "הכל עובר עליך" מפקד גדוד 52, סא"ל דור גדליה בן שמחון, נפל בקרב בדרום לבנון; שלושה לוחמים נוספים נפלו – שמותיהם לא הותרו לפרסום דחייה במועד: מפגש התושבים להצגת תוכנית המתאר הכוללנית של רחובות יתקיים ב-13 ביולי תחזית מזג האוויר: התראה מטאורולוגית בישראל; מה צפוי בסוף השבוע?

בשורה לצרכנים

גם השנה, גבינה צהובה מיובאת תימכר בכ-50% פחות מהמותגים המובילים!

משרד הכלכלה מפרסם את רשימת הזוכים במכסות פטורות ממכס ליבוא גבינה צהובה לשנת 2025 –המחיר לצרכן יעמוד על 3.2-3.5 ש"ח בלבד ל-100 גרם – כמעט חצי מחיר מהמותגים המובילים!

וועדת המכסות במשרד הכלכלה והתעשייה חילקה 5,592 טון מכסות יבוא פטורות ממכס, עם בונוס מוגדל של 35% (1,958 טון נוספים) ליבואנים – מהלך שנועד להגדיל את ההיצע ולהוזיל את המחירים. יתרה על סך 308 טון גבינה במעדנייה, תחולק בהמשך בין הזוכים.

היבואנים שהתחייבו למחירים הנמוכים ביותר לצרכן, זכו במכסות יבוא בשני מסלולים – גבינה פרוסה במעדנייה וגבינה ארוזה על המדף:

גבינה פרוסה במעדניות:

  • יורו מחלבות – 600 טון | 3.2 ש"ח ל-100 גרם
  • רמי לוי – 400 טון | 3.2 ש"ח ל-100 גרם
  • גלובל ריטייל – 60 טון | 3.2 ש"ח ל-100 גרם
  • מ.ש.א קייטרינג – 550 טון | 3.3 ש"ח ל-100 גרם

גבינה ארוזה על המדף:

  • יורו מחלבות – 800 טון | 3.3 ש"ח ל-100 גרם
  • מרב מזון – 900 טון | 3.4 ש"ח ל-100 גרם
  • רמי לוי – 217 טון | 3.5 ש"ח ל-100 גרם

משרד הכלכלה והתעשייה ממליץ לצרכנים: השוו מחירים, חפשו את הגבינות הזולות במעדניות וברשתות השיווק ובדקו את המחיר ל-100 גרם – גם באריזות קטנות וגם במשקל.

שר הכלכלה והתעשייה, ניר ברקת: "הפחתת יוקר המחיה היא יעד מרכזי. בזכות ההליך הייחודי, בו היבואנים מתחרים ביניהם על המחיר הזול לצרכן, הצרכנים בישראל יוכלו ליהנות מגבינה צהובה איכותית במחירים הוגנים. לצרכנים יש כח משמעותי והשפעה על יוקר המחיה – השוו מחירים ובחרו לקנות רק ממי שמציע לכם/ן מחיר הוגן ומשתלם/

 דני טל, יו"ר וועדת המכסות מסר כי "אנו מצפים כי סיום ההליך התחרותי בעת הזו יאפשר לצרכנים לרכוש כבר בתקופה הקרובה, גבינות צהובות במחירים זולים משמעותית ביחס למותגים המובילים המקומיים ובפריסה ארצית נרחבת. ההליך מתמקד במחיר לצרכן ומצליח מדי שנה להביא להפחתת מחיר הגבינות הצהובות להן קיים ביקוש גבוה".

◼️ הצטרפו לחדשות צרכנות ומבצעים: מה חדש על המדף? מה יורד מהמדף? בווטסאפ לחצו כאן

◼️ הצטרפו לחדשות כלכלה, נדל"ן הייטק ועסקים בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: FREEPIK

דילוג לתוכן