מבזקים
בית העם רחובות פותח את עונת המנויים החדשה 2027-2026 איזה סיפור מסתתר מאחורי היצירות? תערוכת הענק של אמני אשקלון נפתחה לקהל הזדמנויות תעסוקה: עיריית רמלה מפרסמת שורה של מכרזי כוח אדם בכירים ומרכזיים מהעוטף לצפון: מי שחוו את המלחמה על הבית יוצאים לחזק את יישובי קו העימות כפר סבא: כתב אישום נגד נהג שגרם למותו של הילד נועם מעודד ז"ל מאספלט לשביל אופניים: אחד מצירי התנועה המרכזיים באופקים עבר מתיחת פנים ב – 8 מיליון שקל רחובות מעבירה את המונדיאל מהמסך למגרש: טורנירי הקיץ יוצאים לדרך פרסום ראשון: חומרים תרופתיים מסוכנים נמצאו במחיות פירות לתינוקות בירושלים; צווי סגירה מיידיים לשני סניפי "זול ובגדול" לא רק חסימות כבישים: ההנחיה החריגה למשתתפי מצעד הגאווה בבאר שבע קריסטל בגג הרכב: המשטרה חשפה רשת סחר בסמים שפעלה באזור ירושלים המשטרה סיימה לחקור את אלי כהן בפרשת הדרכונים הדיפלומטיים אופקים מקימה מרכז בינה מלאכותית חדש בהשקעה של יותר מ – 5 מיליון שקל בזמן שכולם מדברים על AI: בני הנוער באופקים ילמדו מאיפה תגיע האנרגיה שתפעיל אותו מונדיאל 2026 על מסך ענק: חגיגת הכדורגל של הקיץ יצאה לדרך באשקלון כתב אישום נגד קטין בן 17: נמלט ממחסום באילת, התהפך – ונוסע ברכב נהרג גאווה לרמלה: לירן אלבז זכה במקום הראשון בתחרות הכתיבה הארצית אופקים מטמינה את החשמל: השכונה שנפגעה ב – 7 באוקטובר עוברת שדרוג תשתיות נרחב אשדוד: החשודים ניסרו את תריס העסק ונעצרו רגע לפני הפריצה נפצע בקרב הראשון ולא ויתר: הלוחם מגדרה שחזר מאליפות אירופה עם מדליה על המגרש באשקלון: בני נוער ושוטרים שיחקו יחד לזכרה של עדן גז ז"ל

בתוך הכאוס: כך הוזרמו מאות אלפי דולרים למשפחות בדימונה

קרן "לארץ" מחלקת סיוע ישיר ומהיר למפונים – ומבקשת עוד תרומות

קרן "לארץ" מעניקה ל-120 משפחות מפונות מהעיר שנפגעו בעקבות מתקפת הטילים ב"שאגת הארי" תרומה של 2000$ לכל משפחה

בעקבות הפגיעה הקשה בעיר דימונה ממתקפת הטילים האיראנית במהלך מבצע "שאגת הארי", שהשאירה משפחות רבות ללא קורת גג, קרן "לארץ" חילקה כרטיסי סיוע נטענים ל-120 משפחות בסך של כ-2,000 דולר לכל משפחה (מכספי תרומת הקרן). הכרטיסים מונפקים על ידי בנק ירושלים.

ביצוע התרומה באמצעות הכרטיסים הנטענים מאפשרת לקרן לבצע את החלוקה באופן מהיר ונגיש, המעניק תמיכה כלכלית לטובת מימון צרכים מידיים כגון בגדים, מוצרי היגיינה, ותרופות.

הקרן גייסה מתחילת מבצע שאגת הארי כ-600 אלף דולר, ופועלת להרחיב את הסיוע למשפחות שאיבדו את יקיריהן, בתיהן ורכושן.

הקרן תמכה בערים נוספות, ביניהן במשפחות ההרוגים  והפצועים בעיר בית שמש וגייסה עד כה לטובת דימונה כ-300 אלף דולר, שהם קרוב למיליון ₪ והעבירה כ-2,000 דולר לכל משפחה, במטרה לאפשר מענה ראשוני לצרכים הבסיסיים ביותר, החל ממזון ודיור זמני ועד ציוד חיוני ושיקום ראשוני.

עם זאת, הפער עדיין משמעותי. בקרן מדגישים כי היקף הצרכים בפועל גבוה בהרבה וכי חסרים עדיין מאות אלפי דולרים על מנת להבטיח סיוע מלא ומשמעותי לכלל המשפחות שנפגעו בערים נוספות.

"מדובר במשפחות שאיבדו הכול ברגע אחד ", מוסרת שלי הראל-פיטמן, מייסדת קרן ל"ארץ". "בזמן שהמערכות הגדולות עדיין מתארגנות, אנחנו נערכים לפעול במהירות, להגיע לכל משפחה ולהעביר סיוע ישיר, בלי בירוקרטיה ובלי עיכובים, מיד עם השלמת החלוקה".

בני ביטון ראש עיריית דימונה: "ברכת הערכה עמוקה ותודה כנה ל׳קרן לארץ׳ על התרומה הנדיבה והמרגשת למען המשפחות שפונו מבתיהן בעקבות פגיעת הטיל. ברגעים קשים של כאב, חוסר ודאות ואובדן, גילוי של ערבות הדדית, רגישות ואחריות חברתית הוא מקור לכוח, לתקווה ולחוסן. לא הסיוע החומרי שבתרומה הוא לב הדברים, אלא האמירה האנושית והערכית של חיבוק, תמיכה ועמידה לצד התושבים בשעתם הקשה. תודה לכם על הלב הרחב, על המחויבות ועל השותפות האמיתית"

"זהו שיתוף פעולה שני שלנו עם 'קרן לארץ' במשימה החשובה אליה נרתמנו, על מנת לסייע לאלפי הישראלים שנותרו ללא קורת גג, במערכה הקודמת בבת-ים והפעם בעיר דימונה". אומר מנכ"ל בנק ירושלים, יאיר קפלן. "הנפקת הכרטיסים במהירות מאפשרת למפונים את השקט והביטחון ומסייעת בשיקום, דווקא  בתקופה המורכבת בה אנו נמצאים ובתנאי חוסר הוודאות איתם הם נאלצים להתמודד".

בקרן מדגישים כי המודל מבוסס על שקיפות מלאה והעברת כספים ישירה לנפגעים, מתוך מטרה לאפשר לכל תורם לדעת בדיוק לאן מגיע כספו. הסיוע יועבר באמצעות כרטיסים נטענים שהונפקו לבקשת הקרן על ידי בנק ירושלים, מה שמאפשר חלוקה מהירה, נגישה ומדויקת של כספים לצרכים מידיים כגון בגדים, מוצרי היגיינה ותרופות.


◼️ חדשות דימונה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: קרן לארץ

דילוג לתוכן