מבזקים
צפו: רסיס נחת במרפסת בית בגבעת שמואל; ביתר הזירות: 7 פצועים בהם תינוק מטח למרכז במבצע "שאגת הארי": פגיעות ישירות בבני ברק ובפתח תקווה; מספר פצועים בזירות גבורת האב: לוחם המילואים אוריה סרוסי ז"ל נהרג כשחילץ את בנו מטביעה בירדן רחובות: עדכון על עבודת ריבוד הכביש ברחוב רוז'נסקי היכונו – סוף השבוע ייפתח בסערה: גשם, סופות רעמים וחשש כבד לשיטפונות מעבר אליהו: יותר מ – 600 ק״ג בשר הוסלקו בדופן כפולה במשאית דימונה חוזרת לאור: חברת החשמל שיקמה את הרשת אחרי פגיעת הטיל מבצע ההסברה של באר שבע מתרחב: פיקוד העורף מגיע עד הבית רמת גן: פיטורים בשידור חי – סגן ראש העיר הודח במהלך ישיבה רמלה: שגרירים זרים הגיעו לראות איך מד״א פועל תחת טילים פתח תקווה: צעיר נפצע באירוע אלימות ופונה לבילינסון בהלה בבאר שבע: אישה נופפה בסכינים לעבר אזרחים ונעצרה בצל האיומים: דרייב ממגנת את אתרי העבודה בכבישי הדרום והצפון רמלה עולה שלב: ארבעה מגרשי פאדל חדשים יוקמו בעיר פשיטה ברמת גן: מאות אלפי שקלים במזומן, זהב ו – BMW X6 נתפסו “נלחמים לבד גם אחרי הקרב”: קריאה להסדרה לחיילים בודדים הקרב על מתווה החל״ת: מעסיקים מזהירים משני מעמדות לעובדים יהודה ושומרון: קטינה הגיעה לקנות – ונפגעה לפי החשד בידי עובד מכולת ראש העין: צוותי החינוך הפכו לעוגן של חוסן בימי המלחמה איים של נורמליות: קייטנות הספורט באור יהודה יצאו לדרך
ליזה

בת 37, סטודנטית | הטור של ליזה ללוצשווילי

ליזה

אני חייבת לכם את הפינאלה מהטור שנקטע בעריכה בשבוע שעבר. חייבת בעיקר שפנו אליי כל כך הרבה – בפייסבוק, בוואטסאפ וגם צלצלו כדי לדעת מה קרה לאותה תינוקת. הנה הסיפור מהתחלה, וגם מילה קטנה על מתנת יומולדת

הריח הזה של חודש חשון, שבא עלינו לטובה – עושה לי נעים בנשמה. הוא מסמן את הולדתי, את הרגע הזה שבו אני מסמנת וי על שנה נוספת, מודה לאל על עוד 365 ימים של עשייה, של שמחה, של חיים על פני האדמה. תכל'ס כל בוקר אני מודה לו, זועקת מעומק ליבי: מוֹדָה אֲנִי לְפָנֶֽיךָ מֶֽלֶךְ חַי וְקַיָּים. שֶׁהֶֽחֱזַֽרְתָּ בִּי נִשְׁמָתִי בְחֶמְלָה. רַבָּה אֱמֽוּנָתֶֽךָ׃ במוצ"ש האחרון ציינתי ל"ז שנים, לא מעט, בכלל לא הרבה, יש לי משימות רבות להשלים, שכן חיים שלמים לפניי בעזרת ה'. התאריך הלועזי אגב, הוא ה-1 בנובמבר, היום בו הוצאתי לאור את הגיליון הראשון…

ביום ההולדת אני תמיד נזכרת במאורע אחד – שבלעדיו ספק אם הייתי יודעת להעריך באמת את היופי שברגע. השנה היא תשמ"ב, שלושים ושבע שנים עברו מאז. בזיכרון ההוא שני תינוקות בבית, בן שלוש ובן שנה וחצי – והיא, התינוקת שרק הגיחה לאוויר העולם בבית החולים קפלן חשה ברע ונאלצה לשוב לאחר כמה ימים שוב לטיפול, מידי יום היא רק ירדה במשקל ומצבה היה לא פשוט.

כולם אמרו לה, לאם הטרייה לעזוב, לשחרר, שהתינוקת הזו לא תשרוד, אבל האמא הזאת התעקשה, התפללה, חיכתה לה והאמינה שיבוא יום והיא תגדל, היא תחיה ותצליח לשרוד, למרות הכל, למרות כל הצקצקנים שאומרים לה לעזוב, ללכת, לשחרר ובוהים בה כאילו היא נפלה מכוכב אחר. נו, לב של אמא.

בני המשפחה ישבו במשך שעות ארוכות מחוץ לחדרה בבית החולים והתפללו לבורא עולם שיעשה נס. מאידך, כדי לאזן את התחושות, היו גם מי שאמרו להם להבין ולהפנים את המצב, שיש שני קטנטנים בבית ושיש להתייחס אליהם, כי עם כל הכבוד והתקווה – ייתכן ואין תקווה, מצבה של התינוקת לא משתפר וממילא היא הגיעה אחרי תשעה חודשי הריון לא פשוטים.

לאחר כמה ימים הנס המיוחל הגיע. החום והאהבה, החיבוק והתפילה נתנו אותותיהם והגיעו אל המשפחה הזאת אורות וישועות. הפצפונת השתחררה עם אמה היפה, טובת הלב, מבית החולים, לבנה וחייכנית. האירוע הזה מזכיר את המשפט הידוע של נפוליאון היל: "הסיבה מספר אחת שאנשים נכשלים בחיים היא בגלל שהם מקשיבים לחברים שלהם, למשפחה ולשכנים".

האמא הזו הקשיבה רק לעצמה, זעקה בלחש לבורא עולם, הרעידה את השמיים בתחינות וביקשה רק דבר אחד: לחזור בידיים מלאות. בזכות הלב שלה, הטוהר שבה ותעצומות הנפש שהתגלו בה היא זכתה לחבק את בתה בזרועות פתוחות – והיא עושה זאת עד היום. אל תאבדו תקווה – אף פעם, בשום נושא, בשום דבר. התינוקת הזו חגגה בסופ"ש האחרון 37. התינוקת הזאת – זו אני.

 

אשתקד פרגנתי לעצמי מתנת יום הולדת משוגעת ומאוד יקרה: העיתון הזה שאתם אוחזים בידכם. אמרו שאסגור אחרי חודש או חודשים, גג שלושה חודשים ובשבוע הבא, נחגוג את גיליון השנה. הפעם תהיתי, במה אוכל לפנק את עצמי – ושיהיה רק שלי… חיש מהר מצאתי את התשובה: לימודי תואר ראשון. עם כל הכבוד לניסיון בעולם התקשורת והמוניטין כמובן, ידעתי תמיד שעליי לסמן וי גם על תואר. בחרתי ללמוד, לכבוש עוד יעד. בינינו, להיות סטודנטית בגיל 37 זה אולי טיפה קצת מוזר, אבל גם די מגניב.

 

שבת שלום לכולם ומזל טוב לילדי חודש חשון!

כל הברכות והישועות, ליזה

דילוג לתוכן