מבזקים
דירת הימורים נחשפה בבאר שבע: 4 חשודים נעצרו – ז׳יטונים, קלפים וחומר החשוד כקריסטל נתפסו אשקלון: חניה חינם בכחול לבן בחגי תשרי – ושינויים בפינוי הפסולת והגזם תושב באר שבע חשוד בהחדרת חומרי הרדמה למחיות פירות לתינוקות – הצהרת תובע תוגש נגדו היום פסטיבל ״מסע בזמן״ חוזר לאשקלון בסוכות: סיורים, סדנאות ומופעים חינם מערך החירום ברחובות מתחזק: 11 דפיברילטורים, אופנולנס ואופניים חשמליים חדשים חשד בבני עי״ש: נכנס למשרדי הרווחה וגנב שוברי מזון באלפי שקלים ירושלים: רוכב אופנוע בן 19 נהרג בתאונה בכביש 375 סמוך למחסום בית"ר מנכ״ל נמל אשדוד: "אם הנמל היה נעצר במלחמה, היינו מרגישים את זה מיד בסופר" חולון: פינוי הקורקינטים השיתופיים נדחה – העירייה תידרש להציג לבית המשפט נתונים וחוות דעת נוספות ערד: רוכב אופנוע כבן 20 נפצע ברחוב הקנאים ופונה באורח בינוני לסורוקה תאונת שרשרת בסמוך למחלף ראשון לציון: שני גברים נפצעו תרגיל טרור ביולוגי בהדסה הר הצופים: הנהלים שפותחו בבית החולים יוטמעו ברחבי הארץ ארבע תערוכות יחיד לזוכי פרס ראש העיר ייפתחו בגלריה על הצוק בנתניה מבצע אכיפה באילת: 60 דו״חות, שלושה רישיונות נפסלו ונהג נתפס ב־92 קמ״ש מעל המותר חסימות ושינויים הלילה בכביש 461 ובאזור יהוד מונוסון ואור יהודה חולון: בן 38 נפצע קשה בראשו בביתו ופונה לאיכילוב בני 60+ בנס ציונה חוזרים לתיכון: כיתת הוותיקים בפארק המדע נפתחת להרשמה באר שבע: מרכז השירות לניצולי השואה יורחב מפעם בחודש לפעם בשבוע מודיעין ובאר יעקב בצמרת: יותר ויותר תושבים עוברים למספקי חשמל פרטיים לזכר סמל עידן פוקס ז״ל: בני נוער בפתח תקווה ארזו כ־1,200 חבילות מזון לחג

"גיסנו" – פרויקט משותף ומרתק של הגיסים אלי פוקס ואסי הירשפלד מקריית אונו, עם סינגל שמצית את הנשמה

זהו שיר שלא רק נוגע, אלא פוער פצע ומצית מחדש שיח כואב, אקטואלי וכל כך ישראלי, על המציאות המורכבת בה הבית והמדינה חדלים להיות ישויות נפרדות. הלהבות מסביב מתגברות, והלב הישראלי נשאר חשוף.

יש שירים שנכתבים, ויש שירים שנולדים. "שתי אצבעות מעזה", הסינגל החדש והמרגש של ההרכב המוזיקלי "פרויקט גיסנו", שייך לקטגוריה השנייה. זהו שיר שלא רק נוגע, אלא פוער פצע ומצית מחדש שיח כואב, אקטואלי וכל כך ישראלי, על המציאות המורכבת בה הבית והמדינה חדלים להיות ישויות נפרדות. הלהבות מסביב מתגברות, והלב הישראלי נשאר חשוף.

הסינגל, ה-11 של ההרכב, כבר צבר עשרות אלפי צפיות ברשתות, וסיפור לידתו נוגע ללב במיוחד. אלי פוקס, כותב המילים המוכשר, מצא את עצמו ברגעים של חרדה עמוקה, כשלצד זיכרונותיו כלוחם לשעבר בסמטאות עזה, צפה בדאגה בשני בניו המשרתים בצבא. "המדינה והבית חדלים מלהיות נפרדים," הוא אומר בכנות מצמררת. "זה שיר שבא לומר אמת, גם אם היא לא נוחה."

כשאלי שלח את המילים הגולמיות לאחיו גיסו ושותפו לפרויקט, אסי הירשפלד, זה היה מסר נקי בווטסאפ – בלי כותרת, בלי הסברים. תגובתו של אסי הייתה מיידית ומלאת כבוד: "אני לא נוגע בזה עד שאני באמת מבין מה עבר עליך כשכתבת את זה."

השניים נפגשו, לא כדי לדבר על אקורדים או על הפקה, אלא כדי לצלול עמוק אל נבכי הנפש: על הורות, על מלחמות שאינן נגמרות, על חרדות שאין להן מענה, ועל השתיקות הרועמות של בנים שחוזרים מהצבא. מתוך השיחה הכנה הזו, נולד הלחן. אסי תפס גיטרה, הקליט סקיצה אחת ושלח לאלי. התגובה של אלי הייתה מילה אחת: "מדויק." ואין מילה טובה מזו לתאר את החיבור העמוק בין הטקסט למוזיקה.

עם שורות חדות כמו: "פּוֹלִיטִיקָאִים, גֵּנֵרָלִים, סוֹחֲרִים כֻּלָּם עוֹצְמִים עֵינַיִם, וְעוֹשִׂים שָׁם עֲסָקִים", השיר אינו מתאר קרבות בשדה הקרב, אלא את ה"שגרה" הישראלית הלא נורמלית, שמובילה לתחושות של דאגה מתמשכת ואי וודאות. זהו קול אותנטי שחודר מבעד לרעשים ומזכיר לנו את המחיר האמיתי של מציאות חיינו.

יריית הפתיחה לביצוע הראשון של השיר נערכה דווקא מול קהל אינטימי בספרייה העירונית בקריית אונו, מקום מגוריהם של אסי ואלי. "זה מקום אינטימי שמאפשר קשר ישיר לקהל, ושם השיר התקבל בהקשבה דרוכה. הוא לא בא לבדר – הוא בא לפתוח את הלב," מספר אסי. ואכן, התגובות מראות שהלב נפתח, והשיר מצליח לגעת בעצבים חשופים אצל רבים.

"גיסנו" הוא פרויקט משותף ומרתק של הגיסים אלי פוקס ואסי הירשפלד. השירים, שכותב אלי, מולחנים ומבוצעים על ידי אסי, ונושאים השפעות מהרוק האמריקאי והישראלי של שנות ה-90. מה שהתחיל בשישי בצהריים עם כל המשפחה, התפתח לעבודה אינטימית ופורייה ויצירה משותפת שמתרגמת חוויות אישיות וקולקטיביות לצלילים וסיפורים.

חברי "פרויקט גיסנו":

  • אסי הירשפלד (שירה, לחן וגיטרות)
  • אלי פוקס (מילים וסיפורים)
  • קרן גולדברג (שירה)
  • קהת אודלסמן (גיטרות)
  • תומר שבתאי (תופים)
  • אור בן אבן (בס)

"שתי אצבעות מעזה" הוא יותר משיר – הוא קריאה להתבוננות פנימה, לדיאלוג אמיתי, ולחיבור מחודש למציאות. אל תחמיצו את היצירה המטלטלת הזו.

 

◼️ הצטרפו לחדשות בקעת אונו | יהוד מונוסון, סביון, גבעת שמואל, קריית אונו, גני תקווה, אור יהודה והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

◼️ הצטרפו לחדשות ברנז'ה, רכילות, בידור, טלוויזיה, מוסיקה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: פרטי

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של קריית אונו

לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן