גני תקווה נותנת קול לדור ה־Z: גרפיטי בועט ותערוכה על מאבקי חופש במרחב הציבורי

בנות ובני הנוער בגני תקווה יצרו מיצג גרפיטי עוצמתי ובלתי מתנצל, המציג את חלומות, השאיפות והקולות של דור העתיד.

כך נראית דמוקרטיה חיה ונושמת במרחב הציבורי: בנות ובני הנוער בגני תקווה יצרו מיצג גרפיטי עוצמתי ובלתי מתנצל, המציג את חלומות, השאיפות והקולות של דור העתיד. במקביל, בספרייה העירונית נפתחה תערוכה רחבת היקף הסוקרת את המאבקים הגדולים לשוויון זכויות בארץ ובעולם.

הפרויקט מתקיים בהובלת האומנית לי ג’ורג’י־נחליאלי, ומשלב את תלמידי מגמת האומנות בתיכון “מיתר” יחד עם קבוצת “צבע מקומי” של מחלקת הנוער העירונית. היצירה המשותפת עוסקת בנושא “חופש הבחירה” ומציגה בצורה כנה וישירה את ה־To Do List של דור ה־Z.

על הקירות לא מופיעות סיסמאות ריקות, אלא אמירות אישיות ואותנטיות, המשקפות את עולמם של בני ובנות הנוער לאחר תקופה מורכבת במיוחד: הרצון להיות נאהבים, הכמיהה לפשטות שבבילוי עם חברים ובחוף הים, והדרישה הבסיסית לביטוי עצמי חופשי – ללא פחד וללא שיפוט.

לצד הקול הצעיר והעכשווי, מארחת הספרייה העירונית את התערוכה “המאבקים ששינו את העולם”, שנערכת בשיתוף “המגדלור” ו“הקהילה הליברלית”. התערוכה מובילה את המבקרים במסע לאורך ציר הזמן של הדמוקרטיה המקומית והעולמית, דרך נקודות ציון היסטוריות משמעותיות – מהמהפכה הצרפתית ועד מחאת הפנתרים השחורים בישראל.

המיצגים בתערוכה עוסקים במאבק לזכויות האפרו־אמריקאים, במהפכה הפמיניסטית, בזכויות הקהילה הגאה, במאבקי הנכים, בזכויות עובדים, לצד זרקור על נשים בספורט והמאבק נגד האפרטהייד בדרום אפריקה.

ראש עיריית גני תקווה, ליזי דלריצ’ה, אמרה:
“אני גאה בבנות ובני הנוער שלנו, שמממשים הלכה למעשה את עיקרון חופש הבחירה ולוקחים את המרחב הציבורי כדי לתת ביטוי לעולמם הפנימי. אנו מגדלים כאן דור ערכי, דעתן ומעורב. החיבור בין גרפיטי עכשווי לבין תערוכת מאבקים היסטוריים ממחיש שהזכות להשמיע קול היא נכס שיש לשמור עליו בכל דור ודור.”


◼️ חדשות בקעת אונו | יהוד מונוסון, סביון, גבעת שמואל, קריית אונו, גני תקווה, אור יהודה והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

צילום: מועצת גני תקווה

דילוג לתוכן