מבזקים
ירי בלוד: גבר בשנות ה – 30 נפצע קשה, המשטרה פתחה במצוד אחר החשודים בת ים, חולון, רחובות ורמלה: האזהרה שמטלטלת את ענף הפינוי בינוי ראש עיריית ראשון לציון: "אם אני ראש הממשלה, אני מבטל את הוועדות המחוזיות" בלי לטוס לאירופה: הגן הבוטני בירושלים נצבע באדום, כתום וזהב התחיל בצינון והסתיים בחיבור לאקמו: בן 47 ללא מחלות רקע במצב קשה בסורוקה תכנן, עקב וירה לעיני לקוחות: כתב אישום ברצח אלכסנדר צמח בנתניה הרצליה ורמת השרון: בוטלו החסימות באיילון, אך השיבושים ברכבת נמשכים אישה כבת 69 נפצעה קל בתאונה בגלובוס סנטר סמוך לקריית מלאכי פרצו למתחם ההחרמות של המשטרה באשדוד וגנבו שלושה אופנועים: שני חשודים נעצרו נסעו בחשכה עם כלים חקלאיים: ארבעה נעצרו בתום מארב ומרדף באזור לכיש תושב פתח תקווה הגיע לבית החולים עם חבלות קשות: חשוד נעצר במהלך הלילה רוכב אופניים נהרג מפגיעת ניידת מג"ב בכביש 3 סמוך ללטרון מיניונים, מפלצות ועפרונות ענק: מה קורה לארונות החשמל ברחובות? דגימות דם ממטופלים ללא הסכמה? שלושה נחקרו בפרשה שמסעירה את קפלן ברחובות זמני כניסת ויציאת שבת – פרשת חיי שרה | 6-7.11.2026 נהגים באשדוד ובגן יבנה, שימו לב: חסימות ליליות בכבישים בשבוע הבא שישה ניצחונות רצופים בישראל, אפס באירופה: מה קורה להפועל באר שבע? המשטרה מבקשת את עזרת הציבור: עמית אוחנה בן ה – 29 נעדר מהרצליה טרגדיה לילית ברמלה: בן 70 נספה בשריפה, גבר נוסף נפצע לקרוא הודעות בלי וי כחול: השדרוג החדש שוואטסאפ מכינה למשתמשי אנדרואיד

דואר ישראל מסכמת: גידול של 370% בהזמנת חבילות בתוך עשר שנים

עשור של שבירת שיאים ישראליים גם בתחום הסחר המקוון, כך עולה מנתוני חברת דואר ישראל לסיכום העשור החולף. בעשור בו הוכתרה ישראל בתור "המדינה הצומחת בסחר המקוון בין מדינות ה-OECD" ביחס לגודל האוכלוסייה (2016), וכאחת מעשר המדינות שהזמינו הכי הרבה ביום הרווקים הסיני פר נפש (2018), נראה מנתוני חברת דואר ישראל כי השיא עדיין לפנינו. 

בדואר מעריכים כי שנת 2019 צפויה להסתיים עם הזמנה של כ-68 מיליון חבילות מחו"ל, במשקל כולל של כ-16 אלף טון, גידול של 370% בכמות מול 2010, אז הוזמנו כ-18.4 מיליון חבילות בלבד. הנתון הבולט הוא הקפיצה המשמעותית במשקל החבילות שגדל מאז שנת 2010, בכ-770% אז עמד המשקל על כ-2,063 טון בשנה. על פי נתוני האתר ,statista.com  היקף ההזמנות של הישראליים באתרי הסחר המקוון צמח פי 10 וצפוי להסתכם ב-2019 בכ-13.1 מיליארד שקל מול 1.3 מיליארד שקל בשנת 2010. 

לדברי דני גולדשטיין, מנכ"ל דואר ישראל, "הצרכן הישראלי שינה את הרגלי הצריכה שלו בעשור האחרון באופן משמעותי, הוא נבון יותר, מתוכנן יותר, משווה מחירים ומחפש את העסקה המשתלמת עבורו ובוטח בפלטפורמות השונות של הסחר המקוון. לראיה לצד העליה במספר החבילות לאורך כל העשור, אנו רואים גידול דרמטי במשקל הפריטים המוזמנים מחו"ל, והזמנה של יותר פריטים מנוטרים ופריטי פריים, פריטים גדולים ויקרים יותר, יש כאן שינוי מגמה של איכות מול כמות". 

"תחום הסחר המקוון הוא כיום נחלת הכלל, וההבנה שניתן להזמין מגוון רחב של פריטים מכל מקום ובכל זמן ושעה שנוחים ללקוח, הגבירו משמעותית את הצריכה. בעשור האחרון חלו התפתחויות אדירות בתחום הטכנולוגיה וממשק המשתמש, שהשפיעו על הזמנת החבילות – היכולת להזמין ישירות מהסמארטפון, לרבות ביצוע תשלומים, הגידול במספר האפליקציות של אתרי הסחר המקוון והשיפור בחוויית המשתמש תוך הנגשת האתרים גם לשפה העברית, הפניה ללקוח על בסיס פרסונליזציה, שיפור השירותים הלוגיסטיים ומסירת החבילות ועוד". ציין גולדשטיין.

לדברי גולדשטיין, "הגידול העצום בתחום הסחר המקוון הציב אתגרים חדשים בפני כל חברות הדואר בעולם וחייב היערכות לוגיסטית מחודשת בכל שרשרת האספקה משלב האיסוף מהמוכר, דרך המיון, הקליטה, השינוע, ההטסה, ועד תהליך המיון והמסירה בארץ היעד והכל במינימום זמן ועלויות. בעשור האחרון חל תהליך פרסונליזציה בכל תחומי  החיים, הלקוח מצפה למסירה ליותר פרסונלית, וכל תפיסת הלקוח השתנתה. על מנת לעמוד באתגרים אלו גם בישראל, השקענו מעל 150 מיליון שקל בשנים האחרונות בטכנולוגיה לצורך שיפור חווית השירות של לקוחותינו, לרבות הקמת מרכז הסחר המקוון במודיעין לפני כשנתיים וחצי, פתיחת מאות מרכזי מסירת חבילות בשיתוף עסקים קטנים ובינוניים בנוסף למאות יחידות הדואר לשיפור וייעול תהליכי המסירה, מה שמציב אותנו כמערך הריטייל הגדול בישראל עם יותר מ-1,300 יחידות למסירת דואר רשום וחבילות".

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אילת והערבה

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של באר יעקב

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של לוד

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של מזכרת בתיה

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של נס ציונה

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רחובות

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רמלה

לחצו כאן
דילוג לתוכן