מבזקים
בר במושב בבית עזרא: עגלת הקפה של משפחת גרשון ייפתח גם בחול המועד סוכות לפני זמן קצר: שני פצועים בתאונה סמוך לצומת בני דרום אירוע הדקירה בנס ציונה – העירייה: לא מדובר באירוע על רקע לאומני 35 איש טופלו ביום הכיפורים ברחובות בת ים: בן 9 נכווה מתה רותח; הובהל במצב בינוני לבית החולים לוד: בן 5 נפצע בינוני בהתנגשות אופניים רמת השרון: במהלך יום הכיפורים אותרו שני שוהים בלתי חוקיים, שלושה ילדים שאבדו להוריהם הוחזרו בשלום שתי מדליות זהב לישראל בפזארו – בין אלופות העולם גם שלישיית הבנות מבגין חולון: מישל אובולנצב, צוף עשור ושחר ורדי אליפות העולם לנוער באקרובטיקה: נציגי בגין חולון קטפו מדליות כסף וארד חיפושים נרחבים אחר נעדר מרמת גן בבית חנן: בן 14 נפצע ברכיבה על קורקינט; במועצה האזורית גזר: בן 16 נפצע באירוע אלימות נס ציונה: בן 15 נפצע באירוע אלימות – הובהל לקפלן ברחובות חולון: בן 6 נפגע מאופניים חשמליים רמלה: בן 7 נפצע בתאונת אופניים באר טוביה: בן 31 נדקר ופונה במצב בינוני לאסותא באשדוד באר יעקב: פעוטה ננשכה מכלב במהלך תפילת כל נדרי תל אביב: שני חשודים נעצרו בתוך עסק בליל יום כיפור ללא אירועים חריגים: יום כיפור שקט ברמלה חג בטוח בסוכה: כך תמנעו סכנות חשמל – מדריך מכון התקנים לסוכות בעקבות הפיגוע בערב כיפור: צה״ל פעל בבנימין – נתנאל שקרון ז״ל יובא הלילה למנוחות

דוריאן בן משפחתו של ישראל קטורזה תרם את מתנת יום הולדתו ה-20 לנטיעת עצים ביער צרעה של קק"ל

בזמן ביקורו בישראל, כשהוא מתארח אצל חבר משפחה, הקומיקאי ישראל קטורזה, בחור יהודי צעיר בשם דוריאן, החליט לתרום את 2,000$ שקיבל ליום הולדתו ה-20, למען נטיעת עצים בישראל, וכל זה רק כדי שיוכל לספר לילדיו כשיעלה ארצה באחד מן הימים: "אבא היה שותף בלהפיג את השממה בישראל".

דוריאן ארבר קורנובסקי, או בשמו העברי אייל שאול, סטודנט הלומד בארצות הברית, רק  בן 20, אבל עם זיקה חזקה לאדמת ישראל. מדי שנה דוריאן  מגיע לישראל להתארח אצל  ילדיו של חבר המשפחה, הקומיקאי ישראל קטורזה – רק שהפעם מטרת הביקור הייתה מפתיעה וייחודית. לכבוד יום הולדתו ה- 20, דוריאן  קיבל מתנה מהוריו ומחבריו – 2,000$. כשנשאל מה הוא מתכוון לעשות עם הכסף, הוא השיב כי יתרום את הסכום לקרן קימת לישראל למטרת נטיעת עצים.

"ידעתי שבקק"ל אני אוכל לטעת את העץ בעצמי, פיזית, ותוך כמה שנים באחת מהחופשות הבאות שלי, אוכל לבקר שוב בחורשה ולראות את העצים שנטעתי בגודל מלא", מסביר דוריאן. "אני נוסע לרוב לירושלים כאשר אני בארץ, ורואה לעיתים קרובות את הירוק בדרך אל העיר הקדושה – רציתי לקחת בזה חלק. הנושא הזה של שימור הסביבה והטבע מאוד קרוב לליבי. היה לי חשוב לעשות משהו שיהיה לי מה לספר לילדיי אפילו שאני רק 20. כשאחזור לארה"ב משהו ממני יישאר פה".ביום שישי האחרון , נערך ביער צרעה של קק"ל טקס נטיעות מיוחד בו דוריאן, חבריו הילדים של ישראל קטורזה, שהוא מתארח אצלם, נטעו יחד את העצים הראשונים מתרומתו.

אביו של דוריאן, פרופ' נדיר ארבר רופא וחוקר סרטן במרכז הרפואי איכילוב ע'ש סוראסקי בתל אביב. "אנחנו נוטים לשכוח בימים אלה עד כמה הציונות חשובה. המעשה של דוריאן מזכיר לנו, ואנחנו מודים לו על כך". ישראל קטורזה לא היסס והגיב מייד: "אני יודע שדוריאן יחזור לבקר לא רק בגלל העץ שהוא נטע, אלא גם בגלל שהוא כל הזמן שוכח בגדים אצלנו בבית".

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן