מבזקים
הצפות באשקלון: כבישים נחסמו והעירייה פתחה חמ״ל חירום כביש 90 נחסם לתנועה: חשש להצפות באזור ים המלח ירי בלוד: גבר בשנות ה – 30 נפצע קשה, המשטרה פתחה במצוד אחר החשודים בת ים, חולון, רחובות ורמלה: האזהרה שמטלטלת את ענף הפינוי בינוי ראש עיריית ראשון לציון: "אם אני ראש הממשלה, אני מבטל את הוועדות המחוזיות" בלי לטוס לאירופה: הגן הבוטני בירושלים נצבע באדום, כתום וזהב התחיל בצינון והסתיים בחיבור לאקמו: בן 47 ללא מחלות רקע במצב קשה בסורוקה תכנן, עקב וירה לעיני לקוחות: כתב אישום ברצח אלכסנדר צמח בנתניה הרצליה ורמת השרון: בוטלו החסימות באיילון, אך השיבושים ברכבת נמשכים אישה כבת 69 נפצעה קל בתאונה בגלובוס סנטר סמוך לקריית מלאכי פרצו למתחם ההחרמות של המשטרה באשדוד וגנבו שלושה אופנועים: שני חשודים נעצרו נסעו בחשכה עם כלים חקלאיים: ארבעה נעצרו בתום מארב ומרדף באזור לכיש תושב פתח תקווה הגיע לבית החולים עם חבלות קשות: חשוד נעצר במהלך הלילה רוכב אופניים נהרג מפגיעת ניידת מג"ב בכביש 3 סמוך ללטרון מיניונים, מפלצות ועפרונות ענק: מה קורה לארונות החשמל ברחובות? דגימות דם ממטופלים ללא הסכמה? שלושה נחקרו בפרשה שמסעירה את קפלן ברחובות זמני כניסת ויציאת שבת – פרשת חיי שרה | 6-7.11.2026 נהגים באשדוד ובגן יבנה, שימו לב: חסימות ליליות בכבישים בשבוע הבא שישה ניצחונות רצופים בישראל, אפס באירופה: מה קורה להפועל באר שבע? המשטרה מבקשת את עזרת הציבור: עמית אוחנה בן ה – 29 נעדר מהרצליה

האם הסתיים נשף המסכות? | הטור של צבי אבן-בר

מיכאיל לרמנטוב חיבר את המחזה "נשף המסכות" בו הביע את דעתו. "נשף המסכות הוא חלום בחברה המודרנית, חלום בו כל אחד עוטה מסכה". בזמננו, זה לא חלום, זו מציאות.

עודד בורלא, בספרו נשף מסכות מתאר: "הם התחפשו כל כך יפה". שמונים שנה לפני הופעת הקורונה בעולם, חיבר אראם חצטוריאן  את וולס – נשף המסכות להצגה בתיאטרון של לרמנטוב. בתנ"ך מתנגדים למסכות (זו כנראה הסיבה שחלק מבני העדה החרדית בארץ התנגדו , בתחילת המגפה, לחבוש מסכה ) ככתוב: "אלהי מסכה לא תעשה לך "(שמות,ל"ד 17) "ארור האיש אשר יעשה פסל ומסכה" (דברים, כ"ז 15).

מסכות מופיעות בהצגה, בספרות, במוסיקה, בתנ"ך. ליוצרים בתחומים אלו, נוספו בימי הקורונה בארץ, אנשים רבים שרוח היצירתיות שרתה עליהם. אנשים יצרו  מסכות מכל חומר מצוי. חולצות טריקו ישנות, ממחטות, סחבות. הגדילו לעשות אנשים יצירתיים שהשתמשו בחזיות. המסכה היא כיסוי על הפנים לשם תחפושת או להעלמת זהות. בדל לבוש שהפך לכיסוי מרכזי להתנהגותם ומחשבותיהם של  פוליטיקאים. יש מנהיגים המשתמשים במסכות לפולחני הערצה. על כך ניבא הנביא ישעיהו (כ"ח,20): "כי קצר המצע מהשתרע והמסכה צרה כהתכנס"?

המסכה נועדה להיות על פנינו למשך זמן קצר בלבד. אך יש אנשים שהיא חלק מפרצופם כל החיים. אותנו היא מלווה כשלושה חודשים. כיום, המגפה מראה סימני נסיגה והחלשות, אך המסכה הפכה לחלק בלתי נפרד בחיי היום יום. אנו יוצאים לרחוב או נכנסים למבנה ציבורי ,אנו עוטים מסכה על פנינו. מלווה אותנו תחושה שאנו נמצאים בנשף מסכות מתמשך. זה הזמן לבדוק אלו שנויים חוללה הקורונה בחיינו, בחודשים האחרונים.

– התנועה פחתה וגם תאונות הדרכים. המכוניות העלו אבק, חסכנו הרבה כסף על דלק.

– פעם כאשר עבדנו, חלמנו שנה שלמה על חופשה קצרה. היום בח"לת מתמשך חולמים על חזרה לעבודה.

– בעבר, מחיאות כפיים, הביעו תודה על הנאה שגרמו לנו אנשים במופע יחיד או של רבים. לאחרונה, מחיאות כפיים הפכו סמל למחאה.

– בימים שמכבר, לצאת מהארון הייתה הצהרה על השתייכות למגזר מוגדר. בתחילת הקורונה, רוב עקרות הבית התאמצו להיכנס לארון כדי למצוא תעסוקה בסידורו.

– הקורונה הביאה ווירוס שהרחיק מאתנו, פיסית, בני משפחה וחברים. יחד עם זאת היא גרמה לקירוב לבבות.

– היו זמנים , במפגשים משפחתיים וחברתיים, לחצנו ידיים, התחבקנו והתנשקנו. היום מסתפקים במגע מרפקים.

– בעבר, בדקו אותנו ואת חפצינו בכניסה לאולמות וקניונים כדי לבדוק אם אתה לא מסתיר נשק . היום מכוונים למצחך "אקדח", לבדוק את חומך. בכל הפעמים שנבדקתי, חומי הלך וירד, היום מדדו לי 35.6 מעלות חום. התחלתי לחשוש ללכת לחנויות וקניונים שמא ירד חום גופי ואהפוך להיות יצור בעל דם קר. נחש!

קורונה, קורונה. ההיית או חלמתי חלום?

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן