מבזקים
הרוג ושלושה פצועים בתאונה קשה בכביש 316 סמוך למיתר: שני כלי רכב התהפכו תאונה קשה בחוף הצפוני באשדוד: שני ילדים בני 4 ו – 6 נפצעו קשה בהתהפכות טרקטורון באגי זמני כניסת שבת והדלקת הנרות ויציאת השבת | 7-8 באוגוסט 2026 "ילד טוב ירושלים": גיא בטיט הוא ההרוג בתאונת האופנוע הקטלנית באילת אלימות בקו 881: נהג האוטובוס ניפץ את השמשה לעיני הנוסעים – ילדים צרחו; הנהג הושעה שבוע מטורף באשדוד: נועה קירל, עדן בן זקן, איתי לוי, רינת בר, מרגול ואגם בוחבוט – והכניסה חופשית מהסקסופון בכיתה ג' לרצועה בינלאומית: DJ Mamee2u מסתער על יוטיוב עם שיר חדש גופתו של יעקב ישראל ידיד תושב ירושלים שטבע למוות בקפריסין עושה את דרכה לישראל רכב התנגש במעקה בטיחות בכביש 90 בסמוך לעין חצבה הילדים הולכים לעוף על זה: כוכב הילדים רועיקי מצחיקי מגיע לרמלה – והכניסה חופשית נהגים באילת שימו לב: שינויים בהסדרי התנועה סמוך לבית החולים יוספטל עד סוף אוגוסט 21 מיליון שקל על "מכשול התנינים": ראש מועצת רמת הנגב תוקף – "הנגב לא צריך עוד הצגת יח"צ" בעקבות מקרי הכלבת בישראל: אשקלון מרחיבה את פעילות המניעה ומפזרת חיסונים בשטחים הפתוחים המטרו בחולון כבר משנה את השטח: המבנה שנבנה מתחת לצומת ברקת – גולדה מאיר אייפד ומדי צה"ל נגנבו מרכב באשקלון: למחרת הם אותרו בשני מקומות שונים כתב אישום באילת: אגרוף, בעיטה וניסיון להימלט מהשוטרים במועדון "הסלינה" שלוש מכירות בערב אחד: כתב אישום באילת בגין מכירת וודקה ובירה לקטינים "תביא לי סיגריה": כתב אישום נגד תושב אילת שלפי הנטען שלף סכין ואיים לדקור עובר אורח "אם היה לי אקדח הייתי יורה בו": ויכוח ליד מכונת מחזור באשדוד הסתיים בכתב אישום קבוצת גורדון תיירות משיקה שייט חגיגי לאירופה עם חני נחמיאס ויהודה אליאס

האם שדה התעופה רמון יתרומם?

ראש העירייה אלי לנקרי: "אני מאמין ששדה התעופה יוכיח את עצמו ויהפוך לשדה בינלאומי גדול, דרכו יטוסו מיליוני ישראלים ותיירים"

שדה התעופה של אילת ע"ש רמון, יטופל בצוות בינמשרדי הכולל את משרד ראש הממשלה, משרד התחבורה, משרד האוצר, משרד התיירות, רשות התעופה האזרחית (רת"א), רשות שדות התעופה (רש"ת) ועיריית אילת. המטרה היא להגביר את תדירות טיסות הפנים לטובת תושבי אילת ולקדם את הטיסות הבינלאומיות לטובת התיירות באילת.

ראש העירייה – אלי לנקרי העוסק בנושא ללא הרף ציין, כי שדה התעופה ע״ש רמון הוא שדה חדש שנקלע למצוקה בתקופת הקורונה ונמצא עדיין בהתאוששות ממנה. "אני מאמין ששדה התעופה יוכיח את עצמו ויהפוך לשדה בינלאומי גדול, דרכו יטוסו מיליוני ישראלים ותיירים". דרישתו החוזרת ונשנית היתה ועודנה, לפעול בכל דרך על מנת להחיות את שדה התעופה "רמון" ולהביא חברות ישראליות ובינלאומיות לטוס ממנו ואליו, בין אם על ידי קביעת מדיניות ובין אם על ידי תמריצים לחברות התעופה. "זו משימה לאומית". אמר ראש העירייה.

לטובת טיפול בשדה התעופה הן בטיסות הפנים והן בטיסות הבינלאומיות הוקמו כאמור צוותים מיוחדים. בעניין טיסות הפנים הוקם צוות בינמשרדי הכולל את משרד ראש הממשלה, האוצר, התחבורה, רשות התעופה האזרחית (רת״א), רשות שדות התעופה (רש״ת) ועיריית אילת כדי למצוא פתרון ארוך טווח להסדרת טיסות הפנים ארציות כתחבורה ציבורית לתושבי אילת ולתת את המענים והפתרונות לטיסות בתדירות גבוהה, בשעות קבועות ובמחיר מסובסד.

בעניין הטיסות לחו״ל גם כאן לאחר שיח ארוך שמקיים ראש העירייה מול כל הגורמים הרלוונטיים ובראשם משרד התיירות, הנחה שר התיירות להקים צוות פעולה הכולל את מנכ״ל משרד התיירות, נשיא התאחדות המלונות וראש העירייה כולל מינוי פרויקטור הפועל מול חברות התעופה. המטרה היא לעודד את חברות התעופה לטוס לרמון על ידי מתן תמריצים כמו פטור מאגרות וסבסוד שימומן בחלקו מהחלטת ממשלה מיוחדת לאילת, בשיתוף משרד התיירות והתאחדות המלונות. בפגישה שהתקיימה עם מנכ"ל משרד התיירות הוצגו הנתונים לגבי לינות. לטענה של משרד התיירות, לפיה הטסים עוברים לסיני ולא לנים באילת ובגינה ביטל המשרד את סבסוד טיסות הלואו קוסט, הציג ראש העירייה נתונים לפיהם רק 14% מהם עוברים לסיני. השאר טסים לאילת ונופשים בה. לא מיותר לציין, כי כולם תמימי דעים באשר לחובה לקדם מהר ונכון את שדה התעופה רמון וכאמור מגבשים מודל שיבטיח, שהטסים לאילת גם ינפשו באילת ובעיקר יבטיח את הצלחתו של שדה התעופה ע"ש רמון, שנבנה בהשקעה של כ – 2 מיליארד שקלים.

◼️ לקבוצת החדשות באילת והערבה לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ליזה ללוצאשווילי

דילוג לתוכן