הבשורה של שר הביטחון לאשדוד: מכינה קדם-צבאית חדשה תוקם בעיר

שר הביטחון ישראל כ"ץ בישר לראש העיר יחיאל לסרי: אושרה הקמת מכינת "בעוז הרוח" • בראש המכינה יעמוד סא"ל הרב מעוז שוורץ, מג"ד במילואים שפיקד ב"חרבות ברזל" • "בימים אלו ישראל צריכה מתגייסים איכותיים"

מהפכה חינוכית-ערכית באשדוד: שר הביטחון, ישראל כ"ץ, בישר היום (רביעי) לראש העיר, ד"ר יחיאל לסרי, כי הוועדה לבחינת הקמת מכינות קדם-צבאיות החליטה לאשר את הקמתה של מכינה חדשה בעיר בשם "בעוז הרוח". המהלך מגיע כחלק מהמאמץ הלאומי לחיזוק המוטיבציה לשירות משמעותי והצמחת דור מנהיגות חדש.

מי שנבחר להוביל את המיזם הוא דמות מוכרת ומעורכת – סא"ל הרב מעוז שוורץ. שוורץ, קצין בכיר בעל ניסיון פיקודי וחינוכי עשיר, שירת כמג"ד במהלך מלחמת "חרבות ברזל". הוא צפוי להוביל את המכינה על פי חזון המשלב אהבת התורה, העם והארץ, תוך דגש על הכנה פיזית ורוחנית לשירות קרבי ופיקודי בצה"ל.

מכינת "בעוז הרוח" מוגדרת כמסגרת חינוכית פורצת דרך. תוכנית הלימודים בה תתמקד ב:

  • הכנה לשירות: הכנה מנטלית ופיזית לחיים צבאיים מלאי משמעות.

  • טיפוח מנהיגות: לקיחת אחריות, יוזמה ותרומה פעילה לחברה הישראלית.

  • חיבור אזרחי: דגש על החיים שאחרי המדים והשפעה בחיי המעשה.

ראש העיר, ד"ר יחיאל לסרי, בירך על ההחלטה הדרמטית: "מדובר בבשורה חשובה לאשדוד ולחברה הישראלית כולה. הקמת המכינה היא צעד משמעותי בבניית עתיד משותף. אשדוד גאה להיות בית ליוזמה שכזו, ודאי בימים אלו שבהם מדינת ישראל זקוקה ליותר מתגייסים איכותיים לצה"ל".

בעירייה הוסיפו כי הקמת המכינה מהווה נדבך נוסף בחיזוק החינוך הערכי בעיר ובחיזוק הקשר בין כלל חלקי החברה הישראלית בתקופה מורכבת זו.


◼️ חדשות אשדוד והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: דניאל מלכין חפ״ק מג״ד 7007

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן