מבזקים
מדליית זהב ללוד: רקדניות סטודיו ספקטור בדרך לבמות בעולם בלוד ינציחו את בני שפר ז"ל בבית חסד ונתינה חדש סוסים תשושים הוחרמו בלוד: העירייה פתחה בפעולת אכיפה נקודת ביטחון חדשה בלוד: שלוש שכונות יקבלו מענה מהיר יותר רחובות פתחה את מסע הלפיד של המכביה 2026 הלוק היומי: ח"כ אביגדור ליברמן מקצץ בירושלים עשרות שוהים בלתי חוקיים נתפסו באזור מודיעין: מסיעים נעצרו הערב בראשון לציון: פסטיבל הספרים חוזר עם אירועים לכל המשפחה סוף שבוע בכרתים: שלושה דורות, סודות ישנים ופצע ישראלי פתוח לראשונה בירושלים: ממ"ד באר זכה בחידון התנ"ך העירוני ביום רביעי: רחוב גורדון ברחובות ייסגר לתנועה בשל עבודות הריסה בקריית גת חגגו שנה של חיבור בין תלמידים לוותיקים אלפי מילואימניקים יגיעו לאקספו תל אביב: יריד תעסוקה מיוחד יתקיים מחר בבאר שבע: בני משפחות של נאצים נפגשו עם שורדי שואה תרגיל כיבוי והצלה רחב היקף בבניין בנתניה אם החופש ייעלם במצפה רמון, הוא לא יישאר גם בתל אביב ללא רגשות אשם: מתכון לעוגת שיש שוקולד עשירה ללא תוספת סוכר "תוספת כוח משמעותית לעיר": 26 חובשים וחובשות חדשים הוסמכו באיחוד הצלה באר שבע באשקלון שיחקו לזכר התאומים גיא ויובל ויינר ז"ל קיץ של חיזוק והצלחה: רחובות מרחיבה את תוכנית הלמידה לבני הנוער גם לחופש הגדול

הדרמה מאחורי הקלעים וביקורת על ההצגה "סוליקא" של תיאטרון באר שבע, שכמעט ולא התקיימה בבית העם ברחובות

סוף השבוע היה מורט עצבים עבור כל מי שעמד מאחורי ההצגה "סוליקא" של תיאטרון באר שבע לאחר שנודע שאביו של אורי זגורי, אחד מהשחקנים הראשיים, הלך לעולמו – ומחליף אין לו.

חיש מהר הוזעק השחקן יובל כרמי לקדמת הבמה ולמד את הטקסט בחמש עשרה שעות. רק לאחר המופע הבינו כולם, כי ההצגה חלפה ללא הפרעות ואף אחד מ-760 האנשים שהגיעו להתרגש מסיפור המחזמר המרגש, לא הרגיש בסערה שהתחוללה מאחורי הקלעים.

בתום הערב, עלה אל הבמה שוקי קרומר, מנכ"ל בית העם – היכל התרבות העירוני, ובירך בשם ראש העיר, רחמים מלול, את המשתתפים. לאחר שהתנצל כי מלול לא יכל להגיע, בעקבות אילוץ אישי, הוא חשף את הסיפור לעיל והודה: "הלב דפק שישי-שבת, אמרתי לעצמי: איך אודיע זאת ל-760 אנשים? טוב שהגעתם. אני מודה לתיאטרון באר שבע על המאמץ העילאי שעשיתם בכדי להגיע".

השחקנים כולם זכו לפרחים ובהם גם הגאוות המקומיות – השחקן והזמר יגאל מזרחי – חניך בימת הנוער לשעבר, ומאור סבג – אחד מיוצרי ההצגה ומנהלה המוסיקלי, שזכה לתשואות רמות.

וכמה מילים על ההצגה. ראשית, ההצגה התחילה בזמן, דוז פואה למארגניה – בית העם, שעמדו בלוח הזמנים. עלילת המחזמר הישראלי ידועה לכל: סיפורה האמיתי של סוליקא, נערה יהודייה מטנג'יר, שנקרעה בין אהבתה לבין אמונתה ונאלצה להיאבק על עקרונותיה, כבודה ואמונתה דווקא בימיו המפוארים של הדו-קיום היהודי-ערבי במרוקו. שעה וארבעים אורכה של ההצגה, שהייתה סוחפת, מרגשת, נוגעת ומוצגת באופן נהדר. יכולתי להמשיך ולצפות בה בערגה עוד ועוד ועוד.

השחקנים כולם נפלאים, מרגשים, טובים – אך בעת שפתחה נסרין, הזמרת המופלאה, את קולה, היה ברור לכל שההצגה משודרגת בכמה רמות. כולן יפות, כולן טובות, אך על תנועותיה המדוייקות של נסרין בסלסולי הצלילים האותנטיים של מרוקו ועינטוזיה המושלמים בחגיגות המימונה – אין עוררין. היא לגמרי במקצוע הנכון. לכו לצפות.

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן