מבזקים
מרכז רצועת עזה: מחבל חוסל, שניים נוספים נפגעו ואחד נעצר לאחר היתקלות עם לוחמי סיירת חרוב איראן מאיימת, טיסות בוטלו והמרחב האווירי באיראן נסגר: תמונת המצב המלאה ברסלר בתל אביב: "אסור לחזור על הטעות שעשינו אחרי ממשלת השינוי" לוחמי האש חילצו לכוד משריפה במחסן בקומה מינוס 1 בבניין באילת עדכון מיוחד: שינוי במדיניות ההתגוננות של פיקוד העורף; גם ההופעות של עומר אדם ואייל גולן בוטלו נוער רחובות יוזם ומנצח את האלימות: כ-100 תלמידים פיתחו מיזמי חדשנות בהאקתון עירוני תערוכה חדשה בגבעתיים תתרום את כל ההכנסות לשורדי השואה ירושלים בפסגה, ואיפה רחובות ואשדוד נמצאות? אלה הערים שמובילות את תרומות הדם בישראל כתב אישום חמור בירושלים: עובד מלון ניצל קטינה שפונתה בעקבות מלחמה – וביצע בה עבירות מין מרדף באשקלון: כך סוכלה גניבת רכב בצומת סילבר – חשוד אחד נעצר, השני נמלט לראשונה: טיפולי NLP יוצעו במרפאת 'מכבי טבעי' בבאר שבע לראשונה בישראל: נשיא המדינה אירח את נשיא סומלילנד בבית הנשיא מבצע רחב ברהט: 12 שוהים בלתי חוקיים נעצרו בסוף השבוע תערוכת אמנות רחוב של תלמידי תיכון בקריית אונו מציפה את הסוגיות שמעסיקות את בני הנוער כתב אישום חמור: ירי לעבר רכב בלב תל אביב – הנאשמים מאור יהודה נתפסו במלון יוקרתי אקדח גלוק, אפודים קרמיים ואמצעי הסוואה: המשטרה חשפה מצבור אמצעי לחימה ברמלה "אם כל אחד ייקח איתו משהו אחד מיוסי – הוא יגיע רחוק": תוכנית המנהיגות לזכר לוחם השב"כ שנפל ב-7 באוקטובר הגיעה לסיומה חושבים שאתם לא יכולים לחסוך? הרצאה ברחובות מבטיחה: כך תשאירו לפחות 2,500 שקל בחודש בכיס תלמידות החינוך המיוחד הציגו מיזם פורץ דרך בבית הנשיא: "מקרר חכם" למאבק בבזבוז מזון ומשבר האקלים אופקים: בת 38 נפצעה בינוני לאחר שנפלה לבריכה ריקה

הודעה חשובה בעניין מפגעי הריח לתושבי אשדוד ויבנה

עבודות בהר הפסולת הפיראטית צפויות להימשך עד כחודשיים – לשם הסרת המפגע במהירות האפשרית ובמקביל צמצום ומניעה של מפגעים העביר המשרד להגנת הסביבה לקבוצת כראדי הנחיות עבודה מקצועיות ומפורטות

בעקבות הגברת הפיקוח והאכיפה של המשרד להגנת הסביבה ואיגוד ערים לאיכות הסביבה אשדוד-חבל יבנה על פעילות תחנת מעבר בלתי חוקית לפסולת של קבוצת טלאור כראדי באזור התעשייה הצפוני שבאשדוד, יתקיימו בתקופה הקרובה פעולות לפינוי הפסולת ולכיבוי הבערות הפנימיות באתר.

– זאת, בנוסף לפעולות שבוצעו במסגרת תוכנית הפעולה לצמצום זיהום אוויר ומפגעי ריח באזור התעשייה הצפוני באשדוד, שבעקבותיהן ננקטו אמצעים על ידי מכון טיהור שפכים אדמה-אגן ומכון טיהור השפכים של תאגיד יובלים אשדוד, לשם הפסקת מפגעי הריחות לתושבי יבנה והסביבה

העבודות בהר הפסולת הפיראטית צפויות להימשך עד כחודשיים. לשם הסרת המפגע במהירות האפשרית ובמקביל צמצום ומניעה של מפגעים העביר המשרד להגנת הסביבה לקבוצת כראדי הנחיות עבודה מקצועיות ומפורטות.

נציגי המשרד, איגוד ערים לאיכות הסביבה אשדוד – חבל יבנה, ועיריית אשדוד מפקחים באופן צמוד על עבודות הפינוי והכיבוי עד להסרתו של המפגע לאלתר. למרות הפיקוח הצמוד, במהלך העבודות עלולות להיגרם מעת לעת פליטות של מזהמים ומפגעי ריח מהאתר. ככל שיהיו מפגעי ריחות, התושבים מוזמנים לדווח בזמן אמת למוקד החירום של המשרד להגנת הסביבה בטלפון 6911 *

באופן יזום וקבוע, המשרד להגנת הסביבה ואיגוד ערים לאיכות הסביבה אשדוד – חבל יבנה מבצעים ניטור רציף ודיגום תקופתי של איכות האוויר במרחב אשדוד, חבל יבנה ויבנה ובאופן ממוקד בשכונת נאות שמיר ביבנה, שמהם מתקבלות פניות הנוגעות למטרדי ריח. עד כה, נמדדו ריכוזי מזהמים נמוכים שאינם חורגים מערכי הסביבה.

המשרד להגנת הסביבה, איגוד ערים לאיכות הסביבה אשדוד – חבל יבנה ועיריית אשדוד יפקחו באופן צמוד על עבודות הכיבוי והפינוי עד להסרתו של המפגע לאלתר וימשיכו לעקוב אחר הנתונים.

השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן: "לא נאפשר לאף מפעל או עסק מזהם לגרום לתושבי יבנה או אשדוד לנשום אוויר מזוהם או לסבול ממפגעי ריח בלתי סבירים. בנוסף לצעדים שכבר נקטנו, הוריתי למנהלי המחוזות דרום ומרכז במשרד למצות את כל כלי האכיפה שעומדים לרשותם ולפעול להסרת המפגעים וכן דרשתי ממנכ"ל המשרד לפעול בנחישות ולעקוב אחר הסרת המפגעים. המשרד להגנת הסביבה ימשיך לפעול בשיתוף פעולה עם כלל הרשויות וישתמש בשלל האמצעים העומדים לרשותו כדי למגר את המפגעים".

רומי אבן דנן, מנכ"לית איגוד ערים לאיכות הסביבה אשדוד – חבל יבנה: "בשנה האחרונה מיושמת במרחב האיגוד תוכנית מעמיקה ומקיפה לאסדרת ומניעת מפגעי זיהום אויר וריח באזור התעשייה הצפוני באשדוד, בשיתוף כל הגורמים. הפעולות המשמעותיות שננקטו מול קבוצת כראדי הן חלק מהמגמה להגברת האסדרה והאכיפה מול מפעלי התעשייה במרחב. התוכנית כוללת אסדרת הרישוי והתנאים הסביבתיים, פיקוח אינטנסיבי, דיגום וניטור שוטפים, סיורים בשטח וביקורות פתע במפעלים, השתתפות ומתן חוות דעת בוועדות התכנון, הגשת ניירות עמדה והשתתפות פעילה בישיבות בכנסת ובממשלה. כל זאת על מנת להוביל לתוצאות משמעותיות למניעת וצמצום המפגעים והסיכונים הסביבתיים על ידי התעשיות, מניעת הקמת תעשיות מזהמות נוספות, ופעילות למניעה וצמצום סיכוני חומרים מסוכנים, זיהום האוויר ומפגעי ריח. נוסיף לפעול, במקצועיות ובנחישות לטובת בריאות ואיכות חיי התושבים ואיכות הסביבה".

מעיריית אשדוד נמסר: "אשדוד מובילה בשנים האחרונות את המאבק במזהמים, ודוגמה לכך היא שיקום נחל לכיש. בתחום זיהום האוויר, העירייה, בשיתוף כל הגורמים, נוקטת מדיניות לאסדרה, פיקוח וטיפול – מול המזהמים. אנו עושים זאת הן בפעילות יומיומית אינטנסיבית בשטח והן ברמת התכנון והחקיקה, על מנת להבטיח את איכות חיי התושבים ואיכות הסביבה גם לשנים הבאות. אנו מודים לכל השותפים – השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן, צוות המשרד להגנת הסביבה, איגוד ערים לאיכות הסביבה אשדוד – חבל יבנה, על המאמץ ולעבודה המקצועית – לטובת תושבי אשדוד".

מעיריית יבנה נמסר: "מטרדי הריחות וזיהום האוויר מחייבים את כלל השותפים לוודא כי המפעלים הפועלים במרחב עומדים בתקנים המחמירים של המשרד להגנת הסביבה למניעת פליטות אסורות. מטרד הריח חייב להיפסק, ויפה שעה אחת קודם. העירייה פועלת בשיתוף עם משרדי הממשלה ועומדת בקשר רציף עם מטה המאבק של התושבים על-מנת להביא לשינוי המצב הקיים, כולל הצבת ניידת לניטור זיהום אוויר בשכונת נאות שמיר למעקב, למדידה ולרישום של ריכוזי מזהמים באוויר לצד דיוני סטטוס שוטפים עם כלל הגורמים. ניטור רציף לצד אכיפה מוגברת ובלתי מתפשרת במזהמים העוברים על החוק הם תנאי הכרחי להגנה על בריאות התושבים ואנו מברכים על פעילות המשרד בעניין זה. אל לנו לעצור בפעולות אלה ונמשיך לעקוב ולפעול להסרת המטרד ולהבטיח את איכות חייהם של התושבים".

◼️ חדש! לקבוצת החדשות באשדוד לחצו כאן

◼️ לקבוצת החדשות ביבנה והסביבה לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: יניר בן אריה

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן