הודעת דובר צה"ל

תת-אלוף אפי דפרין התייחס לפני זמן קצר לתחושת אי-הוודאות בציבור הישראלי: "ערים למתח השורר לאור ההתפתחויות האזוריות. צה"ל דרוך להגן עליכם ופועל בתיאום מלא עם שותפינו". נכון לעכשיו: אין שינוי בהנחיות פיקוד העורף

על רקע הדיווחים הדרמטיים על ה"תוכנית של טראמפ לפורים" והמתח הביטחוני הגובר, התייחס הערב דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין, למצב האסטרטגי ולתחושות הקשות בקרב הציבור בישראל.

בדבריו, ביקש דובר צה"ל להדגיש כי הצבא נמצא במוכנות מלאה לכל תרחיש, תוך שהוא עוקב מקרוב אחר הנעשה בטהרן ובגרורותיה באזור.

"גם השבוע, אנחנו ערים לתחושת אי הוודאות ולמתח השורר בציבור לאור ההתפתחויות האזוריות," מסר דפרין. "צה"ל עוקב באדיקות אחר המצב באיראן ודרוך ומוכן להגן עליכם. אנחנו פועלים בתיאום מלא עם שותפינו כדי לחזק את ההגנה".

למרות הדיווחים על אפשרות להסלמה סביב ימי החג, בצה"ל מבהירים כי נכון לרגע זה, הנחיות ההתגוננות לאזרחים נותרות ללא שינוי. עם זאת, הדובר הבטיח שקיפות מלאה מול הציבור במידה והמצב ישתנה. "אני מדגיש שוב, אין שינוי בהנחיות," הצהיר דפרין. "אם יחול שינוי, אני אהיה כאן ונתריע בהתאם".

דבריו של דובר צה"ל מגיעים בתזמון קריטי. בעוד שבצה"ל מבקשים לשדר "עסקים כרגיל" כדי למנוע בהלה המונית בערב פורים, התיאום ההדוק עם "השותפים" (ארה"ב) מרמז על היערכות למהלכים שאינם תלויים רק בצד הישראלי. כפי שדיווחנו קודם לכן, חוסר הצפויות של הממשל האמריקאי נלקח בחשבון בכל הערכות המצב.

במערכת "חדשות 08" נמשיך לעקוב אחרי כל הצהרה רשמית ולתווך לכם את המציאות בשטח בזמן אמת – גם במהלך השבת.

צפו בדברים:


◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מלחמה בישראל וענייני ביטחון בווטסאפ לחצו כאן

צילום: דובר צה"ל

דילוג לתוכן