מבזקים
בגלל הברווזים: תלמידות מאשדוד זכו במקום הראשון במחוז עם מיזם ירוק פסק דין מטלטל: 11 שנים ו-8 חודשי מאסר בפועל לאב שביצע מסכת עבירות מין ואלימות קשות באשתו אחרי 20 שנות ניהול: בית הספר הראשון בשומרון יוצא לדרך עם מנהלת חדשה התחזה לאחר ונחשף בשטח: שב״ח ומסיע נעצרו בכביש 35 סמוך לקריית גת שני עשורים של להיטים: דודו אהרון חוזר להיכל מנורה עם מופע ענק עובד זר נפצע קשה מפגיעת טרקטור באתר בנייה בירושלים רוכב אופנוע בן 25 נפצע בינוני עד קשה בתאונה בפתח תקווה מרחב של חוסן, חיבור והעצמה נשית: מועצת הנשים של מזכרת בתיה משיקה סדרת מפגשים אינטימית בן 17 נורה לאור יום בלוד לא לוותר על אף תלמיד: בת ים הוקירה את אנשי החינוך שמצמצמים פערים בעיר מהפכה בחופי אילת: נחנכו סוכות הצלה מעוצבות; לראשונה – תחנת הצלה תוקם גם בחוף הדרומי אקדח טעון עם כדור בקנה: ימ"ר לכיש סיכלה חשד לפגיעה פלילית באשקלון שישה בתי ספר מאור יהודה כבשו את תחרות הרובוטיקה בטכניון רגע לפני החופש הגדול: תל אביב יפו תציע לבני נוער יותר מ – 1,000 משרות קיץ לא מחכים לעתיד: 15 בני נוער ממודיעין מכבים רעות כבר מובילים את העיר כשהים מתחמם: הדגים החשובים ביותר של מפרץ אילת ממשיכים כרגיל – וזה בדיוק מה שמדאיג את החוקרים משרד הפנים סימן את באר טוביה כאחת הרשויות המובילות בדרום פעוט בן שנתיים אותר ללא דופק ונשימה באופקים ופונה לסורוקה במצב אנוש לא מחכים להיות גדולים: אור יהודה הצדיעה לבני הנוער שכבר משנים את העיר בין שטיח אדום לבלונים לבנים: מחזור כ"ו של תיכון רגר נפרד גם מהמחנכת שלא זכתה לראות את הסיום

הותר לפרסום: נחשפו שתי פרשיות טרור במעורבות קטינים תושבי המשולש

ניתן לפרסם שהשב״כ והיחידה המרכזית של משטרת ישראל במחוז מרכז חשפו שתי פרשיות טרור במעורבות קטינים תושבי המשולש.

הודעה משותפת לדוברות המשטרה ודוברות שב"כ:

ניתן לפרסם שהשב״כ והיחידה המרכזית של משטרת ישראל במחוז מרכז חשפו שתי פרשיות טרור במעורבות קטינים תושבי המשולש.

בהתאם לממצאי החקירה הוגש היום [שני] כתב אשום בגין סיוע לפעילי טרור באיו״ש נגד כוחות הביטחון וכתב אשום נוסף כי אחד הקטינים תכנן לבצע פעילות טרור בהשראת דאע״ש

היחידה המרכזית של מחוז מרכז והשב"כ ניהלו בשבועות האחרונים חקירה מסועפת, במסגרתה עצרו לחקירה שלושה תושבי המשולש שבמרכז הארץ, בחשד למעורבות בפעילות טרור, יחד עם פעילי טרור הפועלים במחנה הפליטים נור א-שמס הסמוך לטול כרם, תוך שהחשודים הגדירו עצמם כמשויכים לארגון הג׳יהאד האסלאמי הפלסטיני ונהגו להצטלם בעודם אוחזים את נשקיהם של הפעילים.

עוד עלה בחקירה כי אחד מהשלושה, פעל עם פעילי הטרור על מנת להפריע ולשבש את פעילות הסיכול של כוחות הביטחון הפועלים במחנה הפליטים נור א-שמס. כמו כן, שניים מהקטינים תכננו למות ״מות קדושים״, בין היתר תוך שנלחמים נגד כוחות הביטחון הפועלים במחנה. הקטין השלישי עסק בסחר בתחמושת מול תושב איו״ש, עבר הדרכה בנושא ייצור מטעני חבלה וחומרי נפץ ואף הדריך בנושא קטין נוסף מאזור מגוריו, גם הוא תושב המשולש שבמרכז הארץ.

כאמור, בפעילות משותפת נוספת של שב״כ וימ״ר מרכז במשטרת ישראל נעצר בשבועות האחרונים לחקירה קטין נוסף, גם הוא תושב המשולש שבמרכז הארץ, בחשד כי בכוונתו הייתה לממש פעילות טרור בהשראת ארגון הטרור ״המדינה האסלאמית״ (דאע״ש).

ממצאי החקירה בשב״כ ובמשטרה מלמדים כי הקטין נהג לצרוך תכנים של ״המדינה האסלאמית״, פנה לגורם המזוהה עם הארגון ונשבע בפניו אמונים לארגון הטרור הרצחני, בהמשך התחרט על כך. כמו כן, ביצע חיפושים ממכשירו הסלולרי אחר ייצור מטעני חבלה, פיגועים בישראל של ארגון המדינה האסלאמית והלכות הנוגעות להתרת דמם של יהודים. במהלך חקירתו התקבל מידע לפיו רכש רובה מאולתר מסוג ״קרלו״, אותו מכר לאחר. רובה זה מוכר בשימוש גורמי טרור.

כתבי אישום הוגשו היום על ידי פרקליטות מחוז מרכז נגד ארבעת הקטינים בשתי החקירות שבוצעו בשבועות האחרונים.

מפקד מחוז מרכז – ניצב יאיר חצרוני שיבח את הימ"ר המחוזי והשב"כ על החקירה המשולבת, שחשפה התארגנות טרור מסוכנת של קטינים תושבי המדינה ולמנוע פיגועים רצחניים, ע"י כליאתם למען שלום הציבור ובטחון גופי הבטחון בשטח

בשם גורם בשב״כ: ״החקירות חושפות תמונה מדאיגה ולפיה קטינים, אזרחים ישראליים, עומדים בקשר ישיר ורציף עם פעילי טרור באיו״ש, שותפים לאידיאולוגיה הקיצונית של פעילי הטרור וכן למטרותיהם, בכלל זה, פגיעה בכוחות הביטחון ואזרחי המדינה״.

שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל רואים בחומרה רבה כל מעורבות של אזרחי ישראל בפעילות המסכנת את ביטחון המדינה, וימשיכו לנקוט באמצעים העומדים לרשותם כדי לסכל כל איום ולפעול למיצוי הדין בחומרה עם כלל המעורבים.

 

◼️ הצטרפו לחדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

■ הצטרפו לחדשות מלחמה בישראל חרבות ברזל בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: FREEPIK

דילוג לתוכן