מבזקים
בן 23 נפצע בינוני בתאונה באשדוד בין שני כלי רכב קבלת פנים לתינוקות החדשים: קריית אונו משיקה את Baby Ono מתחנת מד״א בתל אביב לבית העלמין בחולון: נפרדים מנצח ישראל ישראל טוב ז״ל אשדוד: פועל בן 24 חולץ מבור לאחר קריסת אדמה – מצבו קשה המרפאה הגיעה עד הבית: שורדי שואה ביהוד קיבלו בדיקות עיניים במקום מגוריהם כתב אישום נגד תושב יצהר: חסם רכב פלסטיני בחווארה, ירה בנשק צבאי ונאשם גם בשיבוש חקירה אסון באתר עבודות באשדוד: קריסת קרקע, חשש לפועל שנלכד בזירה מהפכת האבטחה בגני הילדים ברחובות: לראשונה כל 304 הגנים ייכללו במעטפת עירונית חמושה בשורה לדייגי אשדוד ואשקלון: משרד החקלאות יעניק תמיכה בתקופת איסור הדיג מרדף ברחובות תל אביב: בן 15 נתפס אחרי גניבת רכב וניסיון בריחה לאיו״ש בני הגיל השלישי הפכו למלצרים ליום אחד – כדי להגיש ארוחה חמה לנזקקים בתל אביב אגרוף, איומים ושיחת וידאו עם עבריין מחו״ל: כתב אישום חמור נגד שני תושבי אשדוד רמת השרון: כשמוזיקה הופכת למקום בטוח לנפש הספרייה בקריית אונו הפכה למרכז של ספרות, יצירה ומוזיקה הרבה מעבר לשיעור במדעים: בני הנוער באשקלון ילמדו איך לתכנן את האנרגיה של העתיד תגבור מיוחד ורכבות לילה מיוחדות: היערכות ענק להופעת אודיה באצטדיון רמת גן קריית מלאכי וירושלים: יחידת ‘צור’ חושפת גל הפרות של עברייני מין מפוקחים ברחבי הארץ במקום במשרדים: עשרות עובדי הייטק שיפצו מרכז קהילתי בנתניה שני כתבי אישום בגוש עציון: נשק MP5 בבית, ולוחם צה״ל שהותקף בשטח ישראל כ״ץ חושף את ‘זירת הלחימה החדשה’ מול איראן

החברה העירונית רמלה הגישה עתירה נגד שר התרבות

העתירה, שהוגשה על ידי עורכי הדין טל מישר ועדיאל זימרן ממשרד אגמון ושות' רוזנברג הכהן ושות', הוגשה על רקע העובדה שמשרד האוצר יחד עם משרד התרבות הקצו סכום של 200 מיליון ש"ח לטובת התמודדותם של מוסדות התרבות עם משבר הקורנה – אולם באופן בלתי נתפס דווקא היכלי התרבות, אשר פגיעתם מהפסקת הפעילות בתקופה זו היא הקשה ביותר, אינם זכאים ליהנות מכספי תמיכה אלה, והכסף יועד באופן בלעדי לטובת מוסדות תרבות יוצרים אשר נתמכים באופן שוטף על ידי המשרד.

התוצאה היא פגיעה אנושה ביותר בהיכלי התרבות אשר תוביל לכך שהם לא יוכלו להמשיך בפעילותם החשובה להנגיש את התרבות לציבור הרחב בכל חלקי הארץ – בתקופת המשבר ואף בתקופה שלאחריה. היכלי התרבות מבוססים כמעט באופן בלעדי על הכנסות עצמיות ממכירת מנויים וכרטיסים, ובתקופה זו הכנסתם ירדה בחלק מהמקרים עד כדי 90%. במצב זה, בלא תמיכה משמעותית של משרד התרבות, חלק ניכר מהיכלי התרבות לא יוכלו לצלוח את המשבר ואזרחי ישראל רבים לא יוכלו להמשיך ולצרוך תרבות איכותית כפי שהם רגילים בימי שגרה.

בעתירה נטען כי היכלי התרבות אינם גופים פרטיים אשר פועלים למטרות רווח עצמי כי אם עמותות וחברות הפועלות אך ורק לטובת רווחת הקהילה והציבור הרחב. מדובר בחלק אינטגראלי ממערך התרבות הלאומי אשר נושא בחובת המדינה לספק לכל אזרחיה את זכות הגישה לתרבות. העובדה כי בימי שגרה מצליחים המוסדות המארחים לעמוד באתגר במאמץ כביר – אין בה כדי לפטור את אחריות המדינה ביחס למוסדות אלה בעת צרה ומצוק. אחריותה של המדינה – ובפרט של משרד התרבות – להיכלי התרבות נגזרת באופן ישיר מחובתה של המדינה לספק לאזרחיה את הזכות לתרבות.

אשר על כן ההפליה שיוצרים המבחנים שפרסם משרד התרבות אינה רק הפליה מנהלית, אלא היא הפליה חוקתית הפוגעת בזכות יסוד של אזרחי המדינה לנגישות לתרבות.

תוצאת הדברים היא שבעוד אזרחי המדינה אשר מתגוררים בסמוך למוסדות התרבות היוצרים יוכלו להמשיך וליהנות מהגישה לתרבות; זכותם של מרבית אזרחי ישראל אשר אינם מתגוררים במקומות אלה, ובאופן מיוחד אלה אשר בחרו את מקום מושבם בפריפריה תפגע באורח קשה ביותר.

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן