מבזקים
פלמחים: זיהום ים חמור נמנע ברגע האחרון ירושלים: מותה של הצעירה הוביל ל – 6 אישומים בפרשת סמים בן גוריון הזהיר כבר ב – 1956: גם ניצחון עלול להטעות אשדוד נערכת לחגיגות עצמאות בעוצמה מלאה במקום חזרות לטקס המשואות – הוא בחר בחיפושים אחר הנעדר בנתניה בית שמש: רגע של שקט וזיכרון במקום הפגיעה קריית גת: פועל נפגע מכלי הנדסי ופונה במצב קשה ראשון לציון: הימורים בערב יום השואה – והמקום נסגר השירות החדש בערד שיגיע עד הבית של הקשישים חיילת וצעיר מאופקים נאשמים בסחר במחסניות צה"ל אור יהודה: הערב שיחזיר את כולם לאותם רגעים רחובות מחזירה את “רוכבים עצמאות” – והשנה עם מסר שלא יישכח כך כמעט הפכו קרקעות בראשון לציון למלכודת כלכלית ירושלים מתפוצצת מאירועים: כך תחגוג הבירה את יום העצמאות חברת החשמל מוחקת ריביות ועמלות: חלון הזדמנויות מוגבל לבעלי חוב הרצליה: גולש נסחף בים סוער – וחולץ ברגע האחרון לפני יום הזיכרון: כך גבעת שמואל מחבקת את המשפחות ירושלים: המשטרה סיכלה אירוע בחירות של הסהר האדום במזרח העיר אילת נחשפת מחדש: העולם שמתחת למים מגיע אליכם למסך מה הצית את השריפה במנזר הארמני בעיר העתיקה בירושלים?

היסטוריה בראש העין: קווי המתח העליון יוצאו אל מחוץ לעיר

מהפכה סביבתית בראש העין: לאחר שנים של מאבק, ראש העיר רז שגיא קיים סיור מקצועי לקידום העתקת קווי המתח לתוואי מזרחי מרוחק. המשמעות: הרחקה פי 12 מהתקן האירופאי המחמיר ביותר ופינוי עתודות קרקע לפיתוח. שגיא: "רגע היסטורי, הבטחנו את בריאות התושבים"

בשורה היסטורית לתושבי ראש העין: עיריית ראש העין מובילה מהלך אסטרטגי חסר תקדים שישנה את פני העיר ואת איכות החיים של עשרות אלפי תושבים. אתמול (א') נערך סיור מקצועי רחב היקף כחלק מקידום תוכנית תת"ל 109/א, שמטרתה העתקת קווי המתח העליון החוצים את העיר לתוואי מזרחי ומרוחק בגבעות הסמוכות לגדר המערכת.

כיום חוצים את העיר שני קווי מתח מרכזיים (161 ו-400 קילו-וולט). מאחר וקווים אלו אינם ניתנים להטמנה, הפתרון שנבחר הוא העתקה גיאוגרפית שתעניק שקט נפשי ובריאותי לתושבים:

  • מרחק ביטחון: התוואי החדש ימוקם כ-500 מטרים מזרחית לקו הבתים – מרחק הגדול פי 12 מהתקן האירופאי המחמיר ביותר.

  • הסתרה נופית: הקווים יועתקו אל מאחורי הרכסים, כך שלא יהיו נראים מהשכונות המזרחיות.

  • פיתוח עירוני: פינוי "פרוזדור החשמל" הנוכחי ישחרר שטחים נרחבים להקמת מוסדות ציבור, תשתיות וריאות ירוקות.

בסיור השתתפו נציגי רשות מקרקעי ישראל, חברת החשמל, חברת "נגה", הוועדה לתשתיות לאומיות (ות"ל) ומשרד הבינוי והשיכון.

ראש העיר, רז שגיא, סיכם את המעמד: "זהו צעד ראשון ומשמעותי בדרך לתיקון היסטורי. אחרי שנים של מאבק, אנחנו מוציאים את קווי המתח מהעיר למרחק שאינו מותיר מקום לחשש. המהלך נועד לשמור על בריאות הציבור, לבטל את החיץ הפיזי ולאפשר את חיבור חלקי העיר ופיתוחם המואץ."


◼️ חדשות ראש העין בווטסאפ לחצו כאן

צילום: דוברות עיריית ראש העין

דילוג לתוכן