מבזקים
כשבוע וחצי אחרי פיגוע הדקירה: נהרסו מבנים סמוך לחוות ״דרך אברהם״ ביהודה ושומרון בן 54 מיהודה ושומרון נעצר בחשד להסתה ברשת נגד מדינת ישראל אזהרה לציבור: אם יש לכם את דוד החשמל הזה – הפסיקו להתעלם ובדקו אותו מיד פסטיבל "בירה באגם" חוזר: נינט טייב, נטע ברזילי ומושיק עפיה יופיעו באקו פארק אשקלון שלושה רובי M16, מחסניות ותחמושת אותרו במתחם מגורים ברהט – שני חשודים נעצרו נחנכה תחנת הכיבוי החדשה ביבנה: "תשפר את המענה המבצעי לתושבי העיר והאזור" שעות לפני הפתיחה: תערוכת קריקטורות על גיוס החרדים הושחתה בפסטיבל אנימיקס בתל אביב גבעת שמואל מרחיבה את השירות לצעירים: מרכז הצעירים עובר למשכן חדש בנימין | בן 21 נהרג בהתהפכות טרקטורון סמוך לנווה ארז רוכב אופנוע מאופקים נפצע קשה במהלך רכיבה משרד הבריאות אישר פתיחה חלקית של חדרי הניתוח בבית החולים "מדיקה רפאל" בתל אביב רוכב קורקינט חשמלי נפצע קשה בתאונה עצמית באופקים בן 70 התמוטט בתחנת אוטובוס בירושלים – חייו ניצלו לאחר פעולות החייאה פנינה גרין נבחרה לנהל את בית הספר עיר היין באשקלון מרינת אשקלון משנה פנים: תוכנית ענק לשיפור השירות והביטחון הבמה מחכה לדור הבא: הלהקות של גבעתיים פותחות עונה חדשה אחרי 30 שנה: "הדרי רחובות" עוברת למשכן חדש ומרחיבה פעילות ירושלים: כתב אישום נגד "סבא אליעזר" – מואשם בעבירות מין בשלושה ילדים שינויים משמעותיים בתנועה ברחובות: הרחוב המרכזי ייסגר מהשבוע אשדוד: פרץ למרכול, ניסה להימלט ותקף שוטרים – שני בלשים נפצעו קל

הכירו את שיאן תורם הדם של מד"א – מנחם שטיינמץ מראשון לציון

בסוף השבוע יציינו במד"א את יום תורם הדם הבין לאומי במטרה להעלות את המודעות לחשיבות תרומות הדם. יום תורם הדם הבינלאומי מצוין בכל שנה ב-14 ביוני במטרה להעלות את המודעות לחשיבות תרומות הדם, ומציין את יום הולדתו של ד"ר קרל לנדשטיינר, רופא וביולוג אוסטרי, אשר גילה בשנת 1900 את קיום סוגי הדם השונים. גילוי זה מאפשר כיום מתן עירויי דם למטופלים הזקוקים לטיפול זה להצלת חייהם.

בסוף השבוע יציינו במד"א את יום תורם הדם הבין לאומי במטרה להעלות את המודעות לחשיבות תרומות הדם. יום תורם הדם הבינלאומי מצוין בכל שנה ב-14 ביוני במטרה להעלות את המודעות לחשיבות תרומות הדם, ומציין את יום הולדתו של ד"ר קרל לנדשטיינר, רופא וביולוג אוסטרי, אשר גילה בשנת 1900 את קיום סוגי הדם השונים. גילוי זה מאפשר כיום מתן עירויי דם למטופלים הזקוקים לטיפול זה להצלת חייהם.

עפ"י נתוני שרותי הדם של מד"א, במהלך השנה החולפת (14.6.24 ועד היום – 12.6.25), נתרמו בישראל 271,036 מנות דם שסייעו להציל את חייהם של מאות אלפי חולים, פצועים ויולדות במדינה. 65.2% ממנות הדם נתרמו ע"י גברים (176,905) ו-34.8% ע"י נשים (94,131). עוד עולה מהנתונים שמפרסם מד"א כי 16.1% מכלל התורמות והתורמים (43,739) תרמו השנה דם בפעם הראשונה בחייהם.

שיאן תורמי הדם של ישראל הוא מנחם שטיינמץ, בן 78 מראשון לציון שתרם במהלך חייו 361 מנות דם. "תרמתי דם בפעם הראשונה בשנת 1971", אומר מנחם. "שואלים אותי הרבה למה ואיך תרמתי כמות כזו של מנות דם, אז כששואלים אותי אני אומר שכשאני נכנס לשם אני יוצא יותר שמח". מנחם מקפיד לתרום מנת דם בכל שלושה חודשים וטסיות דם פעם בחודש; "כולם מכירים אותי שם ואני נהנה להגיע ולקחת חלק בהצלת חיים".

בשירותי הדם של מד"א קוראים לציבור הרחב להגיע ולתרום בכל יום בכלל וביום תורם הדם הבינלאומי בפרט, מידע על עמדות התרמות דם הפרוסות ברחבי הארץ ניתן למצוא באתר האינטרנט של מד"א בכתובת או בטלפון 03-5300400. לפני הגעה למקום ההתרמה יש לקבוע תור ורצוי להתעדכן מראש מכיוון שעלולים לחול שינויים במקומות ההתרמה ו/או במועדי התרמות הדם. יש לקבוע תור לתרומה באתר מד"א ומומלץ למלא את שאלון התורם שמתקבל לטלפון הסלולרי בטרם ההגעה.

 

◼️ הצטרפו לחדשות ראשון לציון בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות מד"א

דילוג לתוכן