מבזקים
כביש 90 נחסם לתנועה: חשש להצפות באזור ים המלח ירי בלוד: גבר בשנות ה – 30 נפצע קשה, המשטרה פתחה במצוד אחר החשודים בת ים, חולון, רחובות ורמלה: האזהרה שמטלטלת את ענף הפינוי בינוי ראש עיריית ראשון לציון: "אם אני ראש הממשלה, אני מבטל את הוועדות המחוזיות" בלי לטוס לאירופה: הגן הבוטני בירושלים נצבע באדום, כתום וזהב התחיל בצינון והסתיים בחיבור לאקמו: בן 47 ללא מחלות רקע במצב קשה בסורוקה תכנן, עקב וירה לעיני לקוחות: כתב אישום ברצח אלכסנדר צמח בנתניה הרצליה ורמת השרון: בוטלו החסימות באיילון, אך השיבושים ברכבת נמשכים אישה כבת 69 נפצעה קל בתאונה בגלובוס סנטר סמוך לקריית מלאכי פרצו למתחם ההחרמות של המשטרה באשדוד וגנבו שלושה אופנועים: שני חשודים נעצרו נסעו בחשכה עם כלים חקלאיים: ארבעה נעצרו בתום מארב ומרדף באזור לכיש תושב פתח תקווה הגיע לבית החולים עם חבלות קשות: חשוד נעצר במהלך הלילה רוכב אופניים נהרג מפגיעת ניידת מג"ב בכביש 3 סמוך ללטרון מיניונים, מפלצות ועפרונות ענק: מה קורה לארונות החשמל ברחובות? דגימות דם ממטופלים ללא הסכמה? שלושה נחקרו בפרשה שמסעירה את קפלן ברחובות זמני כניסת ויציאת שבת – פרשת חיי שרה | 6-7.11.2026 נהגים באשדוד ובגן יבנה, שימו לב: חסימות ליליות בכבישים בשבוע הבא שישה ניצחונות רצופים בישראל, אפס באירופה: מה קורה להפועל באר שבע? המשטרה מבקשת את עזרת הציבור: עמית אוחנה בן ה – 29 נעדר מהרצליה טרגדיה לילית ברמלה: בן 70 נספה בשריפה, גבר נוסף נפצע

המוסד לבטיחות ולגיהות מציג: כך נשמור על בטיחות העובדים הערבים בזמן הרמדאן

"אנו מזמינים את המעסיקים להיוועץ עם מדריכי המוס"ל לשמירה על בטיחות עובדי המגזר הערבי."

ערבים לשלומם: כך נשמור על בטיחות העובדים הערבים בזמן חודש הרמדאן

התייבשות, עייפות כרונית וסיכון מוגבר לתאונות בעקבות הצום. כ-21% משיעור הגברים בגיל העבודה במגזר הערבי. לאור עצירת כניסתם של עובדים פלסטינים לישראל בזמן המלחמה, העומס על העובדים במגזר עלה עוד יותר.

המוסד לבטיחות ולגיהות מציג: כללי הבטיחות לעובדי המגזר הערבי בחודש הרמדאן שכל מעסיק חייב להכיר.

שר העבודה יואב בן צור: "קורא למעסיקים לכבד את בני החברה הערבית הצמים בימים אלו ולשמור על בטיחותם בזמן העבודה"

בענף הבנייה בישראל עובדים לשיעור כ-100 אלף ערבים, כ-65 אלף מהם ערבים ישראלים והיתר פלסטינים המועסקים במגוון עבודות בענף ובהן התקנות, מנהל עבודה וכדומה. תאונות העבודה גובות את חייהם של עשרות עובדים ערבים ויהודים מדי שנה והן גורמות גם לנפגעים רבים. בקרב העובדים הסיכון מתגבר בחודש הרמדאן.

בסביבת העבודה הרבה סיכונים שעלולים להשפיע על בטיחותו ובריאותו של העובד. סיכונים אלה מתגברים והסיכוי לתאונה עולה כשהעובד לא מרוכז, עייף, רעב, צמא וכו', לכן על העובדים הצמים את חודש הרמדאן לנקוט במשנה זהירות במהלך עבודתם בחודש זה.

נדבך נוסף המגדיל את רמת הסיכון בקרב העובדים הערבים בישראל, הוא הלחץ הכלכלי אשר חווים במגזר הערבי מאז תחילת המלחמה. על-פי אגף אסטרטגיה ותכנון של משרד העבודה: שיעור הגברים הצעירים חסרי המעש (לא לומדים ולא עובדים) באוכלוסייה הערבית עמד בחודש דצמבר על 33.6%, כלומר יותר משליש. הנתון בקרב הצעירים הערבים (גילאי 18-24) גבוה בחצי מאשר שיעור הצעירים הערבים חסרי המעש בממוצע החודשים ינואר-ספטמבר, כלומר לפני המלחמה שעמד על 22.2% בלבד.

המוסד לבטיחות ולגיהות מציג: כך נשמור על בטיחות העובדים הערבים בזמן הרמדאן

וויסות עומסים– בזמן חודש הרמדאן יש להימנע מעבודות פיזיות העלולות להוביל את העובד למצבי קיצון ותשישות. במידה והוא מחויב לבצע את העבודה יש להפסיק את הצום ולהמשיכו ביום אחר. אם העובד נוטל תרופות באופן קבוע, יש להתייעץ עם הרופא המטפל.

שינוי שעות העבודה– בזמן הצום, יש לתכנן את שעות העבודה בקפידה עשוי להפחית משמעותית את החשיפה לשמש. החשיפה הגבוהה ביותר מתרחשת בין השעות 10:00-16:00 ולכן פתרון ראוי הוא ביצוע עבודות חוץ בשעות הבוקר המוקדמות ושעות אחה"צ, ולרכז את העבודה בשעות הצהריים בעבודות באזורים מקורים או מוצלים.

ארוחת בוקר– כמקובל, לפני זריחת השמש על העובד לאכול ארוחת בוקר בריאה ומזינה, אשר מורכבת בעיקר מפחמימות. אכילת מזון רווי בשומנים עלולה לגרום לצימאון.

שעות שינה ומנוחה– מומלץ שהעובד יישן שש שעות לפחות ברציפות. חוסר שינה מזיק לבריאות העובד ומגביר את הסיכון לתאונות עבודה. הימנעו ממנוחה במקומות מסוכנים באתרי הבניה.

חשיפה לאבק– על העובדים להימנע מחשיפה לאבק הגורמים ליובש בדרכי הנשימה. יש להקפיד שהעובד עושה שימוש בציוד מיגון אישי.

שר העבודה, יואב בן צור:

"לרגל צום הרמדאן אני קורא למעסיקים לכבד את בני החברה הערבית הצמים בימים אלו ולשמור על בטיחותם בזמן העבודה. בעת הזו אני מברך את אזרחי ישראל המוסלמים בברכת רמדאן כרים וצום קל. מי ייתן ואירועי חודש הרמאדן יביאו עימם הזדמנות אמתית לחיים משותפים, כבוד הדדי, סובלנות, אחווה ורעות"

מנכ"ל המוס"ל, ד"ר מיקי וינקלר:

"חודש הרמדאן טומן בחובו רגישות מיוחדת הצריכה להינתן לעובדים מהמגזר הערבי על ידי המעסיקים בכדי למנוע תאונות עבודה ולשמור על הפיריון. אנו מזמינים את המעסיקים להיוועץ עם מדריכי המוס"ל לשמירה על בטיחות עובדי המגזר הערבי. אני מאחל לכלל העובדים רמדאן כרים וצום קל ובטוח".

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: המוסד לבטיחות ולגיהות

דילוג לתוכן