מבזקים
מונטריאול: יהודי נהרג באירוע ירי; נסיבות מותו נבדקות מפקד מרחב אילת, נצ"מ אלון כלפון, בהודעה מיוחדת לתושבים אירוע ירי במונטריאול שבקנדה צפו: פשיטה על מכון הטסטים באשדוד; 12 עצורים עד כה הודעה לתושבי אילת והנופשים: תרגיל צבאי ייערך מחר בבוקר במרחב המפרץ עיריית רחובות מגיבה להחלטת בית הדין: "שמחים שבית המשפט קיבל את בקשתנו וביטל את השביתה" ועד עובדי עיריית רחובות על החלטת בית הדין: "עדות לצדקת מאבקנו, חובת ההוכחה היא על העירייה" דרמה ברחובות: בית הדין לעבודה הכריע – השביתה הכללית בעירייה תידחה ביום ותבוטל בכפוף להעברת תקציב הרווחה סגירת מעגל: צה"ל ושב"כ חיסלו את מחבל הנוח'בה שהחזיק בחטוף עומר שם טוב רמלה חוסכת עד 50% בצריכת החשמל: פרויקט תאורת ה-LED מציג תוצאות מרשימות השב"כ וראש עיריית אילת מרגיעים: "אין התרעה קונקרטית לעיר, אילת מוגנת וערוכה לעונת הקיץ" אירוע רפואי בנגב: כ-15 תצפיתניות לקו במכת חום במהלך פעילות שטח בתוך יממה: זק״א פעלה בשתי זירות טראגיות בארה״ב – גופות ישראלים יוטסו לישראל בן 30 נפצע באירוע אלימות בתל אביב גבעת שמואל חוגגת ספרות: עשרות השתתפו בערבי “מה קורא?” עם יוצרים מקומיים פסטיבל המתגייסים חוזר לגני יהושע: מאות צעירים צפויים להגיע – רכבת ישראל מתגברת שירותים הכסף הקדוש אותר: כלי כסף בשווי 120 אלף שקל שנגנבו מבית כנסת בבני ברק נמצאו מוסתרים מודיעין מכבים רעות: כך מנסות לגרום ליותר נערות לבחור בהייטק כבר בחטיבת הביניים עשרות ואפילו מאות שקלים לכרטיס: איפה באמת כדאי לקנות כרטיסים למופעי הקיץ? דמי ההבראה בדרך לעלייה: מיליוני עובדים עשויים לקבל מאות שקלים נוספים בשנה

הסוד של ראש עיריית רחובות, רחמים מלול

מלול חושף: "לא התכוונתי לעצור עד שנממש את ההזדמנות הזו. זוהי מחויבותי בתור ראש העיר"

ראש עיריית רחובות מתמודד בימים אלו לראשות העיר, שוב – והוא נחוש מתמיד לעשות זאת ולהשלים את כל המשימות הפתוחות שרק מחכות לציבור.

לפני מספר ימים גילה לתושבים את הסוד הנוגע לפארק ההדרים המופלא שנפתח לציבור. "כאשר הסתובבתי לפני כ-3 שנים בחוות כספי וראיתי את שמורת הטבע העצומה הזו – את עצי הפרי, את הצמחיה ואת בעלי החיים, נחמץ ליבי שכלל תושבי רחובות לא יכולים לבקר פה ולהנות מכל היופי הזה", חשף מלול. "לצערי, ברחובות אין לנו את גבעת הכורכר כמו אצל שכנתנו נס ציונה ואין את גבעת האירוסים וחוף הים כמו בראשון לציון, וברגע שהתברר לי שניתן להפוך את פיסת הטבע הזו לפנינה ממנה יוכלו להנות כל תושבי העיר ולא רק משפחה כזו או אחרת, רציתי לוודא שהריאה הירוקה הזו תשמר ותטופח למען הילדים והנכדים שלנו ולא תהפוך לנכס פרטי שעשוי להפוך בעתיד לנכס נדל"ני.

לשמחתי מצאתי אוזן קשבת ורצון אמיתי אצל בעלי הקרקע שהסכימו לא למקסם את רווחיהם, אלא לשמר את הפארק ולהעמיד אותו לטובת כלל הציבור. עם זאת ידעתי כי לא ניתן לצפות שבעלים פרטיים שהוציאו הון על טיפוח הקרקע שלהם פשוט יתרמו אותו חינם אין כסף ולא ידרשו תשלום כלל בעבורו. כך, במשך שנה וחצי, בליווי גורמי מקצוע והיועצים המשפטיים הלך ונרקם המהלך לפתיחת פארק ההדרים לטובת כלל התושבים. אין הרבה ראשי ערים שזוכים להזדמנות לקחת שמורת טבע ירוקה ולהפוך אותה לנחלת הכלל ולא התכוונתי לעצור עד שנממש את ההזדמנות הזו. זוהי מחויבותי בתור ראש העיר שלכם.

לפי השומה שנקבעה לקרקע ע"י גורמי המקצוע יוצא שהעירייה משלמת שכירות של 1500 ש"ח לדונם (במקום יש 65 דונם) שהם כ- 0.60 אגורות לחודש בעבור כל תושב לטובת השימוש בשמורה על מנת שכולנו נוכל להנות ממשאב טבע חינם ליד הבית והרי גם בחישוב שנתי זהו סכום זול הרבה יותר מביקור בפארק לאומי מוכרז אחר או באטרקציה משפחתית מסחרית שתעניק לילדים שלכם חוייה עם הרבה פחות ערכים. אני יודע שיש כאלה שלא עושים דבר ועוסקים רק בלבקר את אלה שכן עושים. אבל אני מתכוון להמשיך לעשות למענכם ושהם ימשיכו לבקר.

בשלב ראשון הפארק יעמוד לרשותכם 12 שנים ובמסגרת העסקה קיימת אפשרות שלאחר תקופת הזמן הזה העירייה תוכל לרכוש את הקרקע לצמיתות ולוודא שהוא ישמר כריאה ירוקה גם בעשרות השנים הבאות. את הכסף שהשקענו בפארק, השקענו רק למענכם ולמען הילדות, הילדים והנכדים שלכם ורק למען איכות החיים שלכם. תהיו בטוחים שכל הטענות כלפי עשרות הגורמים שלקחו חלק בפרויקט הזה מגיעות מכאלה שחושבים יותר על עצמם ופחות עליכם ועל עתיד העיר. בואו בהמוניכם, תהנו מבילוי יחודי. כי זה שלכם, למענכם וזה מגיע לכם!".

פארק ההדרים נפתח ברחובות – ואלה הדברים שאתם חייבים לדעת | לחצו כאן

◼️ לקבוצת החדשות ברחובות לחצו כאן 

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: רמי זרנגר

דילוג לתוכן