הלחץ עבד. החלטת מועצת העיר מלפני לשינוי שני שמותיהם של הרחובות: אום כולתום ומוחמד עבד אל ווהאב ברחובות רמלה, בוטלה לעת עתה, על ידי היועץ המשפטי לעירייה.
לדבריו של חבר האופוזיציה, הראל שהם, שנאבק יחד עם חבריו מציין כי, ״החלטת היועץ המשפטי היא תוצאה של המאבק שניהלנו והמכתב שכתבנו אודות הליקויים החוקיים החמורים שנפלו בתהליך קריאת השמות לרחובות״.
האם אפשר לברך על המוגמר? עדיין לא. ראש העיר כבר הודיע על כוונתו להתחיל את ההליך מחדש, לתקן את הליקויים ולהעביר את השמות להצבעה חוזרת תוך מספר חודשים.
שהם הוסיף. ״אני מודה לחבר המועצה , מיכאל מיכאלוב, על ההירתמות לנושא וההצטרפות להתנגדות בשליחת מכתב נוסף מטעם סיעתו״.
כזכור, מאבק יצרי התחולל בחודשים אלו ברמלה סביב שמות רחובות בעיר. שיאו של העימות הגיע כאשר מועצת העיר הצביעה בעד שינוי שמותיהם של שני רחובות: רחוב לוחמי הגטאות ייקרא מעתה רחוב אום כולתום, ורחוב תק"ב ייקרא על שמו של מוחמד עבד אל-והאב.
חברי האופוזיציה העירונית וחלק מהתושבים זעמו על המהלך לקריאת הרחובות על שמם של הזמרת והזמר המצריים הנודעים. חבר המועצה הראל שוהם טען לפני הישיבה כי מדובר בהחלטה של ראש העיר מיכאל וידל כחלק מהברית שלו עם הסיעות הערביות במועצה, שנועדה לגמול לתושבים הערבים שתמכו בבחירות לראשות העיר.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








