מבזקים
חילוץ דרמטי באזור שדה בוקר: צעיר כבן 20 נפצע קשה בנפילה מגובה, מסוק הוזנק למקום הצפות באשקלון: כבישים נחסמו והעירייה פתחה חמ״ל חירום כביש 90 נחסם לתנועה: חשש להצפות באזור ים המלח ירי בלוד: גבר בשנות ה – 30 נפצע קשה, המשטרה פתחה במצוד אחר החשודים בת ים, חולון, רחובות ורמלה: האזהרה שמטלטלת את ענף הפינוי בינוי ראש עיריית ראשון לציון: "אם אני ראש הממשלה, אני מבטל את הוועדות המחוזיות" בלי לטוס לאירופה: הגן הבוטני בירושלים נצבע באדום, כתום וזהב התחיל בצינון והסתיים בחיבור לאקמו: בן 47 ללא מחלות רקע במצב קשה בסורוקה תכנן, עקב וירה לעיני לקוחות: כתב אישום ברצח אלכסנדר צמח בנתניה הרצליה ורמת השרון: בוטלו החסימות באיילון, אך השיבושים ברכבת נמשכים אישה כבת 69 נפצעה קל בתאונה בגלובוס סנטר סמוך לקריית מלאכי פרצו למתחם ההחרמות של המשטרה באשדוד וגנבו שלושה אופנועים: שני חשודים נעצרו נסעו בחשכה עם כלים חקלאיים: ארבעה נעצרו בתום מארב ומרדף באזור לכיש תושב פתח תקווה הגיע לבית החולים עם חבלות קשות: חשוד נעצר במהלך הלילה רוכב אופניים נהרג מפגיעת ניידת מג"ב בכביש 3 סמוך ללטרון מיניונים, מפלצות ועפרונות ענק: מה קורה לארונות החשמל ברחובות? דגימות דם ממטופלים ללא הסכמה? שלושה נחקרו בפרשה שמסעירה את קפלן ברחובות זמני כניסת ויציאת שבת – פרשת חיי שרה | 6-7.11.2026 נהגים באשדוד ובגן יבנה, שימו לב: חסימות ליליות בכבישים בשבוע הבא שישה ניצחונות רצופים בישראל, אפס באירופה: מה קורה להפועל באר שבע?

העורף נכנס להילוך חירום: רח״ל מפעילה חמ״ל עם פיקוד העורף

“שאגת הארי” נפתח: תגבור משרדי ממשלה ומסר חריג של צה״ל על איראן

הערכת מצב משותפת עם פיקוד העורף; צה״ל: איראן בשפל היסטורי

עם פתיחת מבצע “שאגת הארי”, קיים ראש רשות החירום הלאומית (רח״ל) במשרד הביטחון, תא״ל (מיל’) איציק בר, הערכת מצב עם נציגי משרדי הממשלה וגופי החירום, במטרה לתאם את פעילות המרחב האזרחי ולהבטיח מענה רציף, מתואם ואפקטיבי לעורף.

הערכת המצב התקיימה מחמ״ל השליטה האזרחי המשותף עם פיקוד העורף. במסגרתה הוצגו עיקרי התרחיש שהופעל והיערכות המשרדים לרציפות תפקודית של שירותים חיוניים, תגבור מוקדי שירות, אבטחת תשתיות קריטיות, הבטחת מענה לאוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים והיערכות לפינוי תושבים ככל שיידרש.

במשרד הביטחון ציינו כי בהתאם למדיניות שהתווה שר הביטחון, ישראל כ״ץ, רח״ל תגברה את משרדי הממשלה באנשי מילואים מקצועיים של הרשות, לצורך חיזוק מערכי השליטה, התיאום והבקרה. רשות החירום הלאומית תמשיך להוביל את התיאום הבין־משרדי של העורף האזרחי, במטרה להבטיח את חוסנה של מדינת ישראל בכל תרחיש.

במקביל, דובר צה״ל פרסם סקירה רחבה על הרקע למבצע. על פי ההודעה, במשך שנים השקיע המשטר האיראני משאבים רבים בקידום טרור וערעור היציבות האזורית, תוך הזנחת רווחת אזרחי איראן. לאחר הפגיעה ביכולותיו הצבאיות במבצע “עם כלביא”, כך נמסר, השקיע המשטר מאמצים בשיקום מערכיו ובהאצת תהליכי התחמשות.

בדובר צה״ל הדגישו כי בחודשים האחרונים זוהתה האצה בתהליכי השיקום וההתחמשות, לצד המשך הזרמת מיליארדי דולרים ואמצעי לחימה לארגוני פרוקסי במזרח התיכון, וקידום תוכניות הכוללות איום גרעיני ואיומים כלפי ישראל וארצות הברית.
עוד נמסר כי התגברות המחאות הפנימיות באיראן מדגישה את חוסר האמון בין הציבור האיראני לבין המשטר, ואת מה שמוגדר על ידי צה״ל כנקודת שפל היסטורית של המשטר, על רקע משבר כלכלי, משבר מים ואנרגיה ולחצים בינלאומיים.

לפי צה״ל, הישגי מבצע “עם כלביא”, לצד המצב הפנימי באיראן, תרמו להעמקת המשבר שבו נתון המשטר בטהראן.
ברקע הדברים, גורמי החירום בישראל ממשיכים להיערך לכל תרחיש, והציבור מתבקש להישמע להנחיות פיקוד העורף ולעקוב אחר העדכונים הרשמיים.


◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מלחמה בישראל וענייני ביטחון בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות משרד הביטחון

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של כל הארץ

לחצו כאן
דילוג לתוכן