מבזקים
העיר שזכתה בפרס חינוך ארצי עצרה לומר תודה למורים הקלאסיקו הישראלי והצ׳מפיונס נפגשים ברחבת עיריית קריית מלאכי שני לוחמי צה״ל נפצעו לאחר שיגורי חיזבאללה לדרום לבנון ללא נפגעים: שריפה פרצה במקלט המשמש לבית כנסת בחולון בגלל סכסוך משפחתי: תלמיד מרמלה נשא אקדח בילקוט לבית הספר תאונת קורקינט בקריית מלאכי: בן 16 נפצע בינוני לא נחים לרגע: הגמלאים של קריית אונו יצאו ליום שכולו תנועה מעשרה בתי ספר לבמה אחת: הצלילים שמילאו את ראש העין 100 מיליון ש״ח והשכונה החדשה של קריית עקרון יוצאת לדרך 13 ק״מ ומנהרה ענקית: הפרויקט שאמור לשנות את הנגב אחרי חצי יובל של נוסעים: התחנה הישנה באילת יורדת מהנוף לא רק מעצר חשודים: העובד בקריית גת הוכר כקורבן עבדות “ידעתי שזה יהיה אוויר לנשימה”: המועדון ששינה חיים לנערות הפסטיבל הכי צבעוני של הקיץ חוזר להרצליה מעצר ברמת אביב ג׳: החשד לשיטת ההתפרצות לדירות של עבריינים מלוד ונדליזם בבית"ר עילית: נערים חשודים בפגיעה בתחבורה ציבורית פי 2.2 מהממוצע הארצי: בית שמש מקימה מרכז רווחה חדש הצ׳יפסר עלה באש: שריפה במסעדה ברחוב הרצל בגן יבנה אור יהודה מקדמת בריאות: הסדנה שמתחילה מהצלחת מלונית ברחוב קרליבך נסגרה ל – 30 יום: זה החשד של המשטרה

הקשישים בשדרות תחת מתקפה: בדידות, ניצול כלכלי ואתגרי המלחמה

איילת נחשון, רכזת שירותים לאזרחים וותיקים בעיריית שדרות, ציינה כי "הבדידות הנרקמת בשקט היא כר פורה לניצול והתעללות. אזרחים רבים חווים ניצול כלכלי, במיוחד בעקבות המענקים הכספיים הגבוהים שהוענקו לתושבי העיר. יש לזה מחיר כבד, ועלינו לפעול להעלאת המודעות ולפיתוח פתרונות מתאימים". 

כנס שנערך בעיר חשף עדויות קשות על מצבם של האזרחים הוותיקים: "הם סובלים לא רק מהמלחמה – אלא גם מבדידות וניצול". ראש העיר, אלון דוידי: "הם הלב הפועם של העיר, ולא נשאיר אותם לבד"

 כנס שנערך השבוע בשדרות תחת הכותרת "בדידות וזקנה בתנאי מלחמה" בהובלתה של אתי סדון, מנהלת תחום אזרחים וותיקים באגף לשירותים חברתיים בעיריית שדרות, חשף מציאות קשה ומדאיגה עמה מתמודדים קשישי העיר. לצד המציאות הביטחונית המורכבת והצורך להסתגל לשגרת חיים תחת התקפות טילים, רבים מהם חווים בדידות עמוקה ואף הופכים מטרה לניצול כלכלי מצד גורמים עברייניים. המענקים הכספיים שהוענקו להם הפכו אותם לפגיעים במיוחד, והם נאלצים להתמודד עם הצעות כוזבות, התחזויות וניסיונות הונאה.

איילת נחשון, רכזת שירותים לאזרחים וותיקים בעיריית שדרות, ציינה כי "הבדידות הנרקמת בשקט היא כר פורה לניצול והתעללות. אזרחים רבים חווים ניצול כלכלי, במיוחד בעקבות המענקים הכספיים הגבוהים שהוענקו לתושבי העיר. יש לזה מחיר כבד, ועלינו לפעול להעלאת המודעות ולפיתוח פתרונות מתאימים".

מור פרץ גבאי, מומחית בתחום הרווחה, הוסיפה כי "המלחמה לא רק מאיימת פיזית, אלא גם פוגעת בנפשם של הקשישים ובני משפחותיהם. ראינו כיצד בני משפחה רבים נכנסים למצוקה כתוצאה מהצורך לטפל ביקיריהם הזקוקים לסיוע נוסף. זהו מצב שמצריך משאבים ותמיכה שלא תמיד קיימים".

עידו זו'לטי, מנהל האגף לשירותים חברתיים בעיריית שדרות, הסביר כי "נושא הכנס מביא איתו מילים כבדות: בדידות, זקנה, מלחמה. כל אחת מהן נושאת קושי גדול, וכשמחברים אותן יחד מתקבלת מציאות קשה במיוחד. בשדרות ישנם כ-3,300 אזרחים וותיקים, ורובם התפנו במהלך הלחימה, אך לא כולם. פינוי הקשישים היה אתגר משמעותי, משום שחלקם אינם נהנים מרשתות תמיכה מספקות או משירותי בריאות הולמים. זהו אתגר עימו אנו מתמודדים יום-יום למען ההורים של כולנו".

ראש עיריית שדרות, אלון דוידי, התייחס לנושא ואמר כי "הקשישים שלנו הם הלב הפועם של העיר, הם אלה שבנו את שדרות והפכו אותה למה שהיא היום. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו שהם יחוו בדידות או ניצול. עיריית שדרות מפעילה מגוון מנגנונים למענם – החל מהפעלת מערך מתנדבים שבודק את שלומם של הקשישים באופן יומיומי, דרך קו חם שמספק תמיכה רגשית וכלה ביוזמות להגברת המודעות לניצול כלכלי. אנו פועלים בשיתוף פעולה עם משרדי הממשלה ועם גורמים בקהילה כדי להבטיח שכל אזרח ותיק יוכל להזדקן בכבוד, גם בתנאים המורכבים בהם אנו חיים".

הכנס הסתיים בקריאה להעמקת המענים לקשישים, כולל חיזוק מערכות התמיכה, הגנה מפני הונאות ושיפור נגישות לשירותי רווחה ובריאות. המסר שעלה מכל המשתתפים היה ברור: יש להעמיד את האזרחים הוותיקים בראש סדר העדיפויות ולוודא כי אף קשיש לא נותר לבד – לא בשגרה, ובוודאי שלא במלחמה.

הצטרפו לחדשות שדרות בווטסאפ לחצו כאן

צילום: דוברות עיריית שדרות

דילוג לתוכן