מבזקים
תל אביב חוזרת להתכנס: “שרים בכיכר” נפתח לציבור הרחב אחרי הזיהוי: הנער שנעדר בחוף צאנז מובא הערב למנוחות בירושלים שיבא: כך ייראה העתיד התחבורתי של “עיר הבריאות” נערכים לעצמאות: שינויים נרחבים בהסדרי התנועה בקריית גת ירושלים מצדיעה למיילי: גשר המיתרים נצבע בדגלי ישראל וארגנטינה חשש ממשי לשלומה של נערה בת 12 ממזכרת בתיה מהצפון עד הדרום: פוד טראק מיוחד מגיע לצוותי מד״א כ״ץ חוזר לשא – נור – ומכריז על שינוי אסטרטגי סוף טראגי לחיפושים: אותרה גופתו של הנער שנעדר בים בת-ים מתכוננת ליום העצמאות: אלו המוקדים היחידים בעיר למנגל שינויים בלוח הזמנים: כך תיראה תנועת הרכבות ביום הזיכרון וביום העצמאות ברחבי הארץ רמת-גן חוגגת עצמאות: עשרות מוקדי פעילות לכל המשפחה ברחבי העיר ראש העין שוברת שגרה: חגיגות העצמאות יתקיימו פעמיים – מהשכונות ועד מופעי ענק בעיר רמלה תציין את יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה בשורת טקסים מרגשים נס ציונה: נבחרו יקירי העיר לשנת 2026 – שלושה תושבים על עשייה קהילתית רבת שנים שדרות: שורת אירועי זיכרון ועצמאות – חסימות כבישים ושינויים בהסדרי התנועה גאווה לקריית מלאכי: להקת “תזוזה” תופיע בטקס הדלקת המשואות הממלכתי הפרקליטות עתרה נגד שחרור מוקדם: עיכוב שחרור הסייעת מ“משפחתון טולי” ברמלה אור יהודה: השנה לא יתקיימו אירועי הבמות ביום העצמאות – ראש העיר מסבירה את ההחלטה משאית עלתה באש סמוך לנווה אילן – עומסי תנועה כבדים בדרך לירושלים

הרצוג בטקס בשדרות: "העם הזה והמדינה הזאת גדולים מכל אחת ואחד מאתנו״

נשיא המדינה יצחק הרצוג נשא הערב דברים , בטקס הזיכרון לנופלי ונרצחי השבעה באוקטובר ומלחמת חרבות ברזל, שנערך בגן הגבורה בתחנת המשטרה הישנה של שדרות.

נשיא המדינה בטקס הזיכרון לנופלי ונרצחי השבעה באוקטובר ומלחמת חרבות ברזל בשדרות: ״לא יתכן שבשעה שאנחנו קוברים את מתינו, ומעלים את זכרם של אהובנו ואהובותינו רוח פלגנות, קיטוב ושנאה מרימה את ראשה המכוער. אנחנו חייבים לזכור: העם הזה והמדינה הזאת גדולים מכל אחת ואחד מאתנו״

נשיא המדינה יצחק הרצוג נשא דברים הערב, בטקס הזיכרון לנופלי ונרצחי השבעה באוקטובר ומלחמת חרבות ברזל, שנערך בגן הגבורה בתחנת המשטרה הישנה של שדרות.

מצורפים עיקרי דבריו מנאומו של נשיא המדינה:

״התכנסנו הערב, במעמד הכואב הזה, מלא הגעגועים, בראש ובראשונה כדי לזכור את יקירינו, את אהובינו, שתמונותיהם וסיפוריהם סופרו כאן בצורה כל-כך מרגשת. לציין שנתיים מאז נפלו השמיים, כאן ובכל הארץ באותו יום מר ונמהר שמחת תורה – שבעה באוקטובר.

במעמד הזה, אני שב ואומר, כנשיא מדינת ישראל, אני מרכין ראש ומבקש בשם מדינת ישראל – סליחה. סליחה שמדינת ישראל לא הגנה עליכם באותו יום נורא, סליחה על בני ובנות משפחותיכם שהלכו, על בתיכם שנהרסו ונחרבו ועל עירכם שהותקפה.

סליחה שמול מפלצות האדם נאלצתם לעמוד כמעט לבד. סליחה שבאותו יום ארור לא היינו כאן מספיק בשבילכם. סליחה על המחדל וליקוי המאורות ועל המחיר הנורא כל כך.

אני מביא עימי לכאן את אהבת העם כולו ואת הערצת העם כולו, ומדגיש: ההנהגה הישראלית, ועם ישראל כולו, מוכרחים להיות ראויים להם.

אנחנו בימים היסטוריים ומטלטלים, מלווים באנחת רווחה מסוימת כשאנחנו רואים את החטופים החיים ששבו אלינו, ובכאב ובצער עמוקים ביותר, כשאהובים מובאים לקבר ישראל, ועדיין המשימה לא הושלמה! עלינו לפעול בכל דרך ובכל כלי העומדים לרשותנו, כדי שכל החללים החטופים – עד האחרון שבהם – ישובו למשפחותיהם, לנוף מולדתם, ולמנוחת עולמים.

במעמד המרגש, קורע הלב הזה, נותן התקווה הזה, אני מבקש לומר לכם – תושבות ותושבי שדרות – שאני משוכנע שמשדרות תצא בשורה גדולה, מכאן – יבואו תקומה ותקווה. זו לא מליצה רטורית, אלא מציאות מבוססת ביותר, שאני זוכה להחשף אליה כל העת.

משפחת שדרות האהובה והיקרה, שדרות היא עיר שאת הקהילתיות והאחדות בתוכה – צריך ללמוד וללמד בכל הארץ. מכם ומדרככם אנחנו לומדים שבחלוף שנתיים של מלחמה – אפשר ליצור אופק של עתיד, של "יום שאחרי" – הן כלפי פנים והן כלפי חוץ.

בשנתיים האחרונות למדנו היטב, שאחיות ואחים אנחנו. למדנו שהאחווה הזאת – היא רוח החיים המפעמת בתוכנו. למדנו שבלעדיה – אנחנו עלולים להיות בסכנה קיומית של ממש.

לא יתכן, פשוט לא יתכן שבשעה שאנחנו קוברים את מתינו, ומעלים את זכרם של אהובנו ואהובותינו רוח פלגנות, קיטוב ושנאה מרימה את ראשה המכוער. אנחנו חייבים לזכור: העם הזה והמדינה הזאת גדולים מכל אחת ואחד מאתנו.

אנחנו חייבים לזכור את הציוויים העתיקים, המקודשים: נצח ישראל לא ישקר. וכל ישראל ערבים זה בזה. אנחנו חייבים לזכור ולהזכיר את האהובים והאהובות שהלכו מאיתנו באותו יום נורא ולאחר מכן לזכור את המשפחות השכולות האהובות והיקרות– ולהעמיד לנגד עינינו כל הזמן את עתידנו המשותף בארץ הטובה והיפה שלנו. ואני מאמין בכל ליבי שזה בידינו, בכוחנו ושעוד נכונו לנו ימים טובים של מחר ישראלי משותף״.


◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מלחמה בישראל חרבות ברזל בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות שדרות בווטסאפ לחצו כאן

צילום: יוסי זמיר

דילוג לתוכן