מבזקים
מחפשים עבודה עם משמעות? בגן יבנה מחפשים מנחי קבוצות מאפייה, מכולת ועסקים נוספים נבדקו: מה מצאו אנשי רשות המסים ברהט? לכיש: הושגה שליטה על שריפת הקוצים – נמנעה פגיעה במפעל סמוך מהיום בבאר שבע: אלפי תושבים נוספים יוכלו להגיש בקשה לנשק אישי לעיני בתם הקטינה: תושב יפו יואשם בעבירות מין חמורות רמלה על המפה הארצית: משה שטה הוביל סמינר מנהיגות לחברי מועצות מכל הארץ חשד לפרוטקשן בנגב: ארבעה תושבי רהט נעצרו בחשד שאיימו על מפיץ בשר באזור אשכול סמוך לבאר שבע: תאונת שרשרת בכביש 25 – בן 21 נפצע בינוני, שניים נוספים נפצעו קל סמוך לבית שמש: בן 12 ננשך על ידי כלב במושב תירוש – מצבו בינוני בעקבות תקיפת הנהג בירושלים: פעילות המיניבוסים לעיר העתיקה תופסק הערב באר שבע כבר מתחממת: סקאזי יופיע בקו הסיום של מרוץ הלילה שצפוי למשוך אלפי רצים שישה נעצרו בחשד שירקו ויידו אבנים לעבר הכנסייה הארמנית בעיר העתיקה בירושלים שני חשודים נעצרו בחשד למעורבות באירוע דקירה שבו נפצע תושב אשקלון באורח קשה משאית זבל התהפכה ברחוב חיל הים באשקלון – שני עובדים נפצעו באורח בינוני אשדוד מזמינה את המשפחות: מתנפחים, תותח קצף והמופע של "נתי הגעתי הופעתי" – בחינם מנוף מעל הגגות ושנאים באוויר – כך שוקמה תחנת החשמל שנפגעה בשריפה בתל אביב שרים, מתרגשים ובחינם: רחובות מזמינה אתכם לארבעה ערבי זמר ישראלי תחת כיפת השמיים פתח תקווה: רכב התהפך בתאונה – צעירה בת 25 נפצעה בינוני עלה על שולחנות במועדון הדיפסי באילת, השליך כיסא לעבר מאבטח ונעצר קריית אונו מרחיבה את הנגישות: עמדות פטור מתור יופעלו בכל האירועים העירוניים הגדולים

השער הכלכלי של אילת מתחדש: הסתיים שדרוג פארק התעשיות "שחורת"

מתיחת פנים בדרך להתרחבות: פארק התעשיות שחורת השלים עבודות פיתוח נרחבות. במקביל לשדרוג התשתיות, נחתמה אמנה סביבתית בין העסקים לעירייה והוכרזה שנת 2026 כשנת הפריצה עם שיווק מגרשים לתעשיות הייטק וחדשנות.

פארק התעשיות "שחורת", המהווה את לב הלוגיסטיקה והתעשייה של אילת, חגג השבוע את סיום עבודות השדרוג והפיתוח שהובילה החברה הכלכלית לאילת (חכ"א). האירוע, במעמד ראש העירייה אלי לנקרי ועשרות בעלי עסקים, סימן את הפיכתו של הפארק למתחם מודרני, מסודר ומזמין יותר.

במסגרת העבודות שודרגו התשתיות במרחב המשתרע על פני 400 דונם:

  • תשתיות ותנועה: בוצעו עבודות קרצוף וריבוד כבישים, הוקמה כיכר חדשה והוסדרו חניות לרווחת המבקרים והעובדים.

  • נראות וגינון: הוקם שטח התכנסות מוסדר, בוצעו עבודות נוף וגינון, ובקרוב יוצב שלט כניסה מרכזי ומעוצב.

  • ניהול שוטף: הוקם ועד עסקים פעיל ומונה איש שטח ייעודי המלווה את הפארק יום-יומית לשיפור האכיפה והסדר.

השדרוג הנוכחי הוא רק הצעד הראשון. עו"ד מורן הראל, ראש מינהלת פיתוח אזורי תעשייה, הדגישה כי המיקום האסטרטגי על כביש 90 – סמוך למעבר הגבול ולנמל אילת – הופך את הפארק לשער כלכלי קריטי.

במהלך 2026 צפויה התרחבות מאסיבית:

  1. שחורת ב': שטח של 200 דונם הכולל 37 מגרשים חדשים לשיווק.

  2. שחורת ג': עתודת קרקע של 327 דונם המיועדת להקצאות עבור תעשיות מתקדמות ומפעלים עתירי ידע, במטרה לגוון את מקורות התעסוקה בעיר מעבר לתיירות.

מחויבות לסביבה: חתימה על האמנה

רגע השיא באירוע היה חתימה על אמנה סביבתית משותפת. ראש העירייה, מנכ"ל חכ"א ובעלי העסקים התחייבו באופן אישי לשמור על ניקיון המרחב הציבורי, ניהול פסולת אחראי ושמירה על נראות הפארק. "זהו צעד של אחריות משותפת", ציין ראש העירייה לנקרי, "אנחנו בונים כאן עוגן כלכלי שיחזק את אילת לעשורים קדימה".


◼️ חדשות אילת והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית אילת

דילוג לתוכן