מבזקים
הותר לפרסום: סוכל ניסיון התנקשות בשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר תאונת עבודה קשה בנתניה: פועל בן 63 נפל מגובה 5 מטרים; מצבו קשה רמלה בחירום: חזרה מדורגת לחינוך המיוחד; קייטנות הפסח בוטלו מנותק קשר מזה מספר ימים: חיפושים נרחבים אחר תושב נתיבות; שהה בירושלים בעת האחרונה בת 60 גרמה להצתה קטלנית בעקבות דרישת פינוי דירה בנתניה – כתב אישום בגין רצח סניף הצלה חדש נחנך בערד שני פצועים בתאונה באשקלון גלידה של געגוע: "בני עקיבא הדרום" יוצאים לדרך ומבקרים את תלמידיהם עם אוטו גלידה חוסן הזהב ברחובות: עמותת על"ה ממשיכה לתמוך בבני הגיל השלישי גם במלחמה ברכת פסח בכיכר השרים: שליח חב"ד באגד העניק מצה שמורה לשר קרעי כתב אישום: ויכוח בין ילדים הסתיים בניסיון רצח חוסן תחת אש: מפקד מחוז ירושלים והמרכז בביקור עבודה בקריית עקרון שוטרי ירושלים עצרו גנבת רכב כבת 20 שניסתה להימלט וביצעה תאונה משלחת האיחוד האירופי ברמת גן: “מגנים בכל תוקף ירי חסר הבחנה לעבר אזרחים” בשורה לתיכוניסטים: כרמל שאמה הכהן סיכם עם שר החינוך על הקלות בבחינות הבגרות בצל המלחמה: עיריית מודיעין יוצרת חוויות פנאי בטוחות לילדים ולנוער מודיעין: ערוץ וואטסאפ חדש להעברת עדכוני חירום לתושבים עובדי המועצה הדתית יהוד-מונוסון בכנס הוקרה לקראת פסח למרות המשבר: "זול סטוק" פותחת סניף חדש בבאר שבע יבנה: צעירים עם צרכים מיוחדים מצטרפים למבצע סלי מזון של עמותת שניר לקראת פסח

וונדליזם ברחבי המושבה

"לצערי זה לא נגמר שם", מספר אלעד אורגד, מנהל אגף שפ"ע במועצה המקומית גדרה: "אנחנו רואים את התופעה המכוערת של ונדליזם הולכת ומתרחבת במושבה. אם בעבר ראינו זאת בעיקר בתקופות של חופשים או בחופש הגדול, בעקבות בני נוער משועממים. לצערי – אנחנו רואים את התופעה הולכת ומתרחבת".

לא עברו שבועיים מהטקס המרגש בו חנכה משפחת רוקסה, בנוכחות ראש המועצה המקומית גדרה, סהר פינטו, את הספסל לזכרה של שני רוקסה ז"ל, אשר חינוך אהובה מהמושבה, שהלכה לעולמה השנה לאחר מאבק במחלת הסרטן – מאז שהשפחה קיבלה הודעה מצערת נוספת: הספסל החדש שחנכתם – הושחת. אנונימיים שרפו את השלט החדש שהכינה המועצה לזכרה ונחשף כמה ימים לפני כן. על אף הצער – המועצה דאגה לייצר שלט חדש שנתלה במהירות במקום.

"לצערי זה לא נגמר שם", מספר אלעד אורגד, מנהל אגף שפ"ע במועצה המקומית גדרה: "אנחנו רואים את התופעה המכוערת של ונדליזם הולכת ומתרחבת במושבה. אם בעבר ראינו זאת בעיקר בתקופות של חופשים או בחופש הגדול, בעקבות בני נוער משועממים. לצערי – אנחנו רואים את התופעה הולכת ומתרחבת".

כך, מספר אלעד, רק לאחרונה התבצעו שורת פגיעות בגני שעשועים ובגנים ציבוריים ברחבי המושבה. "רק בחודש שעבר הוצאנו סכום של 65 אלף ₪ על תיקון תוצאות ונדליזם. לא נגמר החודש ולצערי נאלץ להוציא מהתקציב עוד 74 אלף ₪ – בגלל חוסר תשומת לב של תושבים. באחד המקרים, בגן בו הותקנה נדנדה חדשה לילדים, כלבים שוסו בצמיגים שנועדו לשמור על בטיחות הילדים, והביאו לקריעתם ולאי השמשת המתקן. במקרה אחר, בוצעה פגיעה במזיד של מגלשה בגן שעשעים אחר באמצעות אבן משתלבת. אני קורא לתושבים – אל תתנו יד לונזליזם. בסופו של דבר התופעה פוגעת בכולנו".

המועצה המקומית גדרה הודיעה שהיא לא מתכוונת לעבור לסדר היום על מקרי הוונדליזם המדוברים. בימים הקרובים המועצה תגביר את פעילות האכיפה באופן רוחבי במטרה להביא לצמצום התופעה. כמו כן, מחלקת שפע פועלת לתיקון הליקויים.

סהר פינטו, ראש המועצה המקומית גדרה: "קהילת גדרה לא נותנת מקום לוונדליזם. בסופו של דבר אותם אנונימים שהורסים גן שעשועים או ספסל – פוגעים בכולנו. נגביר את האכיפה, נוסיף הסברה ונדאג לכך שהמרחבים הציבוריים במושבה ישמרו על יופיים. אני קורא לציבור התושבות והתושבים – ראיתם מקרי ונדליזם – דווחו בהקדם למוקד העירוני".

הצטרפו לחדשות גדרה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: דוברות המועצה המקומית גדרה

דילוג לתוכן