news08.net/ads.txt

חברה ישראלית באזור התעשייה של נס ציונה ורחובות פיתחה נסיוב כחול לבן נגד נחשים

חברת התרופות הישראלית קמהדע המפתחת ומייצרת תרופות במפעל הממוקם בקיבוץ בית קמה שבנגב, תספק גם השנה למשרד הבריאות נסיוב נגד ארס לקראת עונת הנחשים הקרובה (2021). הנסיוב מיועד לטיפול בהכשת שני סוגי הנחשים הארסיים הנפוצים ביותר בארץ, צפע מצוי ואפעה מגוון. הנסיוב של קמהדע מיוצר במתקן ייעודי שהוקם בשיתוף משרד הבריאות ומשם מגיע לכל חדרי המיון בבתי החולים ברחבי הארץ לצורך השימוש באמצעות הזרקה במקרה של הכשה.

על פי רשות הטבע והגנים האמונה מתוקף תפקידה הממלכתי על ערכי הטבע בישראל, כל הנחשים בישראל הם בעלי חיים מוגנים, רובם אינם מסוכנים לאדם ויש להם חשיבות רבה בשמירה על תפקוד המערכת האקולוגית. בין היתר בזכות הסיוע הטבעי שלהם בהגבלת ריבוי מכרסמים ומזיקים אחרים. פגיעה בהם היא עברה על החוק. 

האספקה של הנסיוב מתבצעת במסגרת הסכם שחתם משרד הבריאות עם חברת קמהדע אשר כלל הקמת מערך מתקדם לפיתוח נסיוב נגד ארס הנחשים הארסיים הפעילים בשטחי מדינת ישראל. קמהדע מספקת את הנסיוב למשרד הבריאות בהצלחה מזה כעשור באופן רציף, ובכך מתאפשר כיסוי מלא של הטיפול בהכשות נחשים במדינת ישראל. עונת הנחשים ושיא בהכשות נרשם בדרך כלל בישראל בחודש מאי כאשר על פי הערכות במערכת הבריאות, כ – 58% מההכשות מתרחשות באיזור המרכז, כ – 33% בדרום וכ – 9% באיזור הצפון.

קמהדע היא חברת תרופות ציבורית ישראלית שמשרדיה ממוקמים בפארק המדע באזור התעשייה של נס ציונה ורחובות. החברה מתמחה בעיקר בפיתוח תרופות המבוססות על חלבונים המופקים מפלזמה ומייצרת אותן במפעל החברה הנמצא בקיבוץ בית קמה שבנגב. לחברה מגוון תרופות מתקדמות לטיפול במושתלי איברים ומחלות יתום נדירות אשר הוגשו לסל הבריאות לשנת 2022 והיא משיקה בימים אלו בישראל תרופות חדשות לטיפול באסטמה, COPD ואלרגיה.

עוד ממליצים לציבור ברשות הטבע והגנים כי במידה ונתקלתם בנחש בטיול, אנא, אל תטרידו אותו. שמרו מרחק ותיהנו מתצפית בטוחה. אם נחש נכנס לביתכם או לחצר, פנו למוקד העירוני  106 או הזמינו לוכד נחשים מורשה מתוך רשימת לוכדי הנחשים שקיבלו היתר רשמי מרשות הטבע והגנים, והוא יחזיר אותו לביתו הטבעי. ניסיון ללכוד נחש או לפגוע בו מנוגד לחוק ועלול לגרום הכשה. 

מערכת חדשות אפס שמונה מכבדת זכויות יוצרים ועושה את מירב המאמצים לאתר בעלי זכויות בפרסומים ו/או צילומים המגיעים אלינו. אם זיהיתים צילום ו/או כל פרט שיש לכם זכויות בו/בהם, אנא פנו אלינו לבקש לחדול מהשימוש בו/בהם באמצעות כתובת האימייל [email protected]

תגובות:

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם:

תגובות

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן