מבזקים
“דחף, הפיל וגרר אותה על הרצפה”: תושב אשדוד נאשם בתקיפת אשתו במהלך עימות משפחתי בבית חברת הביטוח תובעת את עיריית אשקלון: “הרכב ניזוק בהצפה – תשלמו לנו” אח מואשם שפצע את אחותו בבית המשפחה בנס ציונה “אם אגיע אלייך, תצטערי”: תושב אשקלון נאשם שאיים על אשתו בהליכי גירושים סביב ויכוח על 1,600 שקל ברוך דיין האמת: אילנה כהן ז"ל, יו"ר הסתדרות האחיות והאחים לשעבר, הלכה לעולמה אילת בראש הטבלה: העיר שהפכה למכונת מיחזור – וזוכה באות “הרשות הממחזרת” של תאגיד תמיר “אשבור לך את הפנים”: תושב שדרות נאשם שאיים על בת זוגו לשעבר בהודעת וואטסאפ מערכת חירום לאומית חדשה שתנהל את חולון בזמן אמת: “קפיצת מדרגה משמעותית” אשקלון: בן 25 נפל מגובה 3 מטרים ונפצע קשה באתר בנייה גבעתיים על המפה: שורת הישגים מרשימה לנוער בעיר גן יבנה: סדרת מפגשים למשפחות שכולות חיזקה גוף ונפש רוכב אופנוע בן 30 נפצע בתאונה סמוך למחלף יבנה ראש העיר מיכאל וידל בפאנל התחדשות עירונית: "התושבים במרכז בכל שלב" אילת: נהג נתפס במהירות 194 קמ״ש ונהג נוסף עם 435 מק״ג אלכוהול ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי הוכתר ל“יקיר אולפן שפה יפה” על פועלו לקליטת עלייה גבעת שמואל עם הפנים לקהילה: כיתת הוותיקים בעיר מסכמת שנת לימודים דימונה: לופט שבו נערכה מסיבה לקטינים נסגר ל־20 יום בצו משטרתי 6 שוהים בלתי חוקיים נעצרו ברמלה: נתפסו סמים, כסף מזומן ואקדח אוויר איו"ש: 175 ק"ג דשנים נתפסו בחשד שיועדו לייצור מטענים – חשוד נעצר באר יעקב: פועל בן 51 נפצע בינוני בתאונת עבודה
בריאות קפלן

חדש בקפלן: כריתת בלוטת התריס, ללא צלקות

בריאות קפלן

גישה ניתוחית חדשנית עם יתרונות רפואיים ואסתטיים לניתוח נפוץ יחסית של כריתת בלוטת התריס במרכז הרפואי קפלן: הניתוח מתבצע דרך הפה במקום דרך חתך בצוואר.

כריתת בלוטת התריס הנה פעולה ניתוחית נפוצה בשל גידולים שפירים או ממאירים של הבלוטה, או בפעילות יתר הורמונלית ומטבולית, שמתבצעת לרוב כאשר נכשל טיפול תרופתי שמרני או כאשר הגידול ממאיר. במרכז הרפואי קפלן החלו לאחרונה לבצע את הניתוח בדרך מיוחדת על ידי ד"ר גנאדי קוניאבסקי, מומחה לכירורגיה כללית, בגישה אנדוסקופית דרך מבוא הפה במקום דרך חתך בצוואר. מדובר בפעולה פשוטה יחסית המאפשרת למטופל לחזור לשגרה בצורה מהירה ובטוחה ללא צלקת רוחבית בצוואר. מריה לוקיאנצ'נקו בת ה-44 היא המנותחת הראשונה בקפלן בשיטה חדשנית זו. היא מטפלת בקשישים בעיסוקה והגיעה אל ד"ר קוניאבסקי עם בלוטת תריס בולטת של 6 ס"מ ורגישות לא נעימה. "נדרשתי להסיר את בלוטת התריס וחשבתי שהדרך היחידה היא חתך לאורך הצוואר, עד שהאנדוקרינולוגית שלי, ד"ר ספיר, הפנתה אותי לד"ר קוניאבסקי אשר הציע לי גישה חדשנית בישראל של הוצאת הבלוטה דרך הפה ללא חתך. כמובן ששמחתי על הפתרון הזה והיום אני מרגישה מעולה ואין לי חתך מהניתוח", היא מסבירה.

ד"ר קוניאבסקי, מומחה לכירורגיה כללית בקפלן (המבצע את הפרוצדורה המתקדמת בליווי רפואי של פרופ' דורון הלפרין, מנהל מחלקת אף אוזן וגרון וד"ר דורון שינדל, מנהל היחידה לניתוחי ראש צוואר), מסביר כי נחשף לניתוח מתקדם ואפקטיבי זה במהלך כנס כירורגים אנדוקריניים בארצות הברית, התרשם מהפשטות והתוצאות המדהימות של הניתוח החדשני ונסע למספר שבועות לקבל הכשרה אצל ד"ר אנגקיון אניאון, מומחה בעל שם עולמי בתחום ניתוחי בלוטת התריס דרך מבוא הפה. "במהלך הניתוח שמבוצע בהרדמה כללית יוצרים הרופאים חלל מלאכותי בצוואר ובסיוע מכשירים אנדוסקופיים מפרידים את הבלוטה מרקמות ומבנים מסביב, כורתים אותה ושולפים בעדינות דרך חתך מבוא הפה", הוא מתאר. "היתרונות הנם רבים ומשמעותיים: פחות כאבים לאחר הניתוח, המטופל מרגיש נהדר לאחר שמתאושש מההרדמה, הגישה האנדוסקופית מאפשרת ראיה מעולה של הבלוטה. יתרון אסתטי חיצוני חשוב הוא שלא נשארת צלקת בצוואר. אני שומע הרבה מטופלים שזהו החשש שלהם לאחר ביצוע הניתוח בגישה הרגילה של צלקת רוחבית של כמה ס"מ שנשארת לאורך זמן וכאן אין חתך בעור". הניתוח, שאורך עד חמש שעות, החל להתבצע באופן שוטף במחלקה הכירורגית תחת קריטריונים מסוימים המאפשרים אותו, ביניהם: קשרים קטנים יחסית והיעדר ממאירות.

בתמונה: ד"ר קוניאבסקי והמנותחת הראשונה בקפלן לכריתת בלוטת התריס דרך מבוא הפה, מריה לוקיאנצ'נקו (צילום: אופיר לוי, ביה"ח קפלן).

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן