מבזקים
תקיפת אנשי תקשורת במרחב המוגן בתל אביב: החשוד עוכב ושוחרר בתנאים מגבילים פגיעה ישירה בירושלים, מטרים ספורים מהכותל המערבי סיכום האירועים ברחובות: פגיעה ישירה בבית מגורים בעיר, לצד עשרות זירות של שברי יירוט ורסיסים – כל הזירות זוכו היערכות מערכת החינוך בלוד לשבוע הקרוב: כל התשובות להורים אשדוד בצמרת החינוך: מקום שני בשביעות רצון התושבים ידע ששווה כסף: עיריית רחובות פותחת סדרת הרצאות חינמית לעסקים שר הכלכלה הגיע לרמלה: זה המסר שהעביר ממרכז ההפעלה העירוני תושבי רחובות, שימו לב: השינויים הגדולים לקראת פסח כבר כאן היוזמה שמרגשת את אור יהודה: בני הנוער מפעילים ילדים במקלטים רחובות: דיווח על פגיעת פריט אמל"ח בבניין מגורים רחובות מתכוננת ללילה בלי שגרה: שיבושי מים צפויים בכל העיר החינוך המיוחד חוזר ברמלה: זה מה שיקרה כבר ביום ראשון הורים באילת, שימו לב: קייטנות ניצנים בפסח יפעלו גם השנה זמני כניסת ויציאת שבת 20-21.03.2026 | פרשת ויקרא גשם, רוחות וסכנת שיטפונות: כך ייראה סוף השבוע בישראל מהמקלטים ועד הגעלת כלים: ההיערכות החריגה לפסח בזמן מלחמה “זה ייקח ככל הנדרש”: נתניהו במסר לציבור על המשך הלחימה מיום ראשון: הקלות בהנחיות פיקוד העורף במספר אזורים בארץ לוחם מילואים בכיפת ברזל הואשם בריגול עבור איראן משרד החינוך מרחיב את המענה: בית הספר של החגים יפעל בפסח

חולון נערכת לחירום: שר האנרגיה נחשף לפתרונות ניידים להתפלה וטיהור מים

בביקור בחברת שח״מ מקורות בחולון הוצגו לראשונה מערכות מתקדמות לאספקת מי שתייה באזורי אסון ובמצבי חירום

היערכות לאומית למקרי חירום: שר האנרגיה בקר בחברת שח"מ מקורות, שם חשפו לראשונה את הפתרונות הניידים להתפלה וטיהור מיים באזורי אסון, השר קיבל סקירה והביע תמיכה בתוכנית הצמיחה של שח״מ ובפתרונות ההנדסיים שיחזקו את משק המים של ישראל בשגרה ומצבי בחירום

אלי כהן, שר האנרגיה: ״משק האנרגיה הישראלי, לרבות משק המים, תפקד ללא דופי לאורך כל המלחמה, בין השאר הודות לפעילותה של חברת שח״מ. יחד עם החברה, נמשיך לחזק את משק האנרגיה הישראלי, בשגרה ובחירום.״

שר האנרגיה, אלי כהן, ביקר היום בחברת שח״מ מקורות ביצוע, שם קיבל סקירה מקיפה ממנכ״ל החברה, ערן שורץ, ומיו״ר החברה, דלית בראון, אודות תוכנית הצמיחה של החברה לשנים הקרובות.

התוכנית שגובשה כחלק מתפיסת עולם אסטרטגית של השר לחיזוק משק המים בישראל, צפויה להפוך את שח״מ לזרוע ביצועית מרכזית ובלתי נפרדת ממערך תשתיות המים של המדינה הן בשגרה והן בשעת חירום.

שר האנרגיה הדגיש במהלך הביקור את החשיבות העליונה שהוא רואה בייעול משק המים, חיזוק יכולותיו ושיפור החוסן התשתיתי של מדינת ישראל, כחלק מהיערכות לאתגרי העתיד ומתוך הבנה ברורה של מרכזיות המים באזורנו גם ככלי גאו־פוליטי אסטרטגי.

במהלך הביקור הוצגה לראשונה ערכת "בזלת" החדשה ומערכת "גרניט" המחודשת, שפותחו ונבנו על ידי שח״מ מקורות ביצוע. מערכות ניידות מתקדמות לטיהור והתפלת מים בטכנולוגיות UF ו-RO, המסוגלות לספק מי שתייה איכותיים גם בתנאי שטח מורכבים לאוכלוסיות גדולות, ואף מאפשרות התפלה ליישוב שלם מכל מקור מים בשטח.
המערכת פותחת אפשרויות לשיתופי פעולה בינלאומיים עם גורמים ברחבי העולם.

דלית בראון, יו״ר שח״מ מקורות ביצוע: ״שח״מ מקורות היא בעלת יכולות ייצור במגוון תחומי תשתית כמו צינורות, מנועים, מערכות בקרה ועוד, מה שהופך אותה לחברה הכרחית למדינה כפי שהוכח גם בתקופת הלחימה האחרונה.”

יחזקאל ליפשיץ, מנהל רשות המים: ״המייחד את שח״מ הוא המקצועיות והלב של העובדים, שמוצאים אותם מבצעים קידוח מים לעומק של 1500 מטר בערבה, ב-45 מעלות חום, דבר שחשוב מאוד לאספקת המים באזור, ודבר שאין כדוגמתו בעולם. אנחנו רוצים שח״מ חזקה ויעילה, מכירים ומוקירים את חשיבותה למשק המים הישראלי, שהוא מהטובים בעולם".

ערן שורץ, מנכ״ל שח״מ מקורות ביצוע: ״אנו מודים לשר האנרגיה, מר אלי כהן, ולחזי ליפשיץ על הביקור החשוב ועל תמיכתם המלאה בקידומה ובפיתוחה של שח״מ, בהתאם לתוכנית הצמיחה שהוצגה שמטרתה להכפיל את פעילות החברה בתוך חמש שנים למיליארד שקלים, ולהפוך את שח״מ לזרוע ביצועית חזקה לפיתוח התשתיות ושמירת חוסנו של משק המים בישראל, בשגרה ובחירום״.


◼️ חדשות חולון בת ים אזור והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

צילום: שחם מקורות ביצוע

דילוג לתוכן