צה"ל ממשיך להעמיק את הפגיעה בתשתית הכלכלית של ארגון הטרור חיזבאללה: מטוסי קרב של חיל האוויר, בהכוונת אגף המודיעין, השלימו אתמול (ב') סדרת תקיפות ממוקדת נגד נכסים ומחסני כספים של אגודת "אלקרצ׳ אלחסן".
על פי נתוני צה"ל, בשבוע האחרון בלבד הותקפו כ-30 נכסים של האגודה ברחבי לבנון. הכספים המוחזקים בסניפים אלו מהווים את עמוד השדרה הכלכלי של חיזבאללה, ומשמשים באופן ישיר לרכישת אמצעי לחימה, הקמת תשתיות ייצור והעברת משכורות לאלפי מחבלי הארגון לטובת פעילות טרור נגד ישראל.
בצה"ל מדגישים כי חיזבאללה מנצל מזה שנים את המשבר הכלכלי וההומניטרי הקשה בלבנון כדי להרחיב את התלות של האזרחים בארגון. האגודה, המתחפשת למוסד פיננסי אזרחי, משמשת בפועל ככלי לחיזוק הנוכחות הצבאית של הארגון על חשבון המדינה הלבנונית הקורסת.
התקיפות הנוכחיות נועדו למנוע מחיזבאללה את האפשרות להשתקם כלכלית בצל הלחימה. בדרג הביטחוני מבהירים כי פעילות סניפי "אלקרצ' אלחסן" מהווה איום ישיר על ביטחון אזרחי מדינת ישראל, ולכן השמדתם היא יעד אסטרטגי במערכה.
צה"ל ממשיך לפעול בעוצמה בכל הגזרות נגד שלוחיו של המשטר האיראני, תוך הבהרה כי לא תתאפשר פגיעה באזרחי המדינה או שיקום של יכולות הטרור מעבר לגבול.
◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן
◼️ חדשות מלחמה בישראל וענייני ביטחון בווטסאפ לחצו כאן
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








