מבזקים
שני אחים פתחו בר בנס ציונה ויצאו להילחם: הסיפור שמאחורי הרמוני ראשון לציון: ריבוי חילוצים ממעליות בעקבות הפסקת חשמל אזורית בין זירות הלחימה למשחקי הילדים: המילואימניק מנתיבות שבונה את בית המקדש מקוביות הכלבים הגדולים מחכים לו בנתניה: זיו יוצא למילואים, והמספרה נשארת מאחור מהמילואים לעולם הדייטינג: האישה מסביון שמלמדת איך לזהות נוכלים נתניה: חובש איחוד הצלה הזריק אפיפן לגבר שפיתח תגובה אלרגית מסכנת חיים קריית מלאכי: תרגיל חירום עירוני יתקיים היום בשכונת הסביונים ב־7 באוקטובר יצא עם הג'יפ לעוטף עזה. היום הוא מחכה לכם בקצה המדבר בערד מעזה לפתח תקווה: שני לוחמי גבעתי הפכו את החברות מהצבא לעסק משותף הגשימו חלום באילת: שמונה תלמידי ״אורים״ הפכו לשוטרים ליום אחד הזקן הארוך בישראל, 250 ימי מילואים ומצלמה אחת: הסיפור של תומר מקריית אונו מבאקו לקריית גת, דרך המילואים: הסיפור שמסתתר מאחורי גלריית התכשיטים אשקלון: שריפה פרצה בחדר מדרגות ברחוב ההסתדרות, דיירים הונחו להסתגר בבתיהם הוא בונה בתים למחייתו, אבל במילואים נאלץ לנהל הכול מרחוק: הסיפור של משה חן מקריית עקרון קריית מלאכי: האב והבן שמנהלים מסגרייה, וכל הצוות שלהם משרת במילואים 273 ימי מילואים, שלושה שותפים וחלום אחד: הסיפור שמאחורי עגלת הקפה בראש העין הוא נערך לחצי שנה של הפסדים, אבל המילואים לא נגמרו: הסיפור של דניאל מראשון לציון חזר מהמילואים וגילה שהחנות נפרצה: הסיפור שמאחורי עסק התיקים בקניון רחובות ביום חובש במילואים, בלילה בנה עסק: הסיפור שהתחיל מתחת למיטה והגיע לרמת גן הבן נפצע קשה בבארי, היא חזרה למילואים: הסיפור מאחורי חנות התכשיטים ברמת השרון

חילופי מפקדים בגזרת אילת

לאחר שנתיים בצל המלחמה, התחלפו מפקדים בגזרת אילת עם כניסתו של תת-אלוף ישראל פרידלר לתפקיד מפקד עוצבת אדום (אוגדה מרחבית 80). ראש עיריית אילת – אלי לנקרי נפגש איתו לשיחה על היעדים, האתגרים ושיתופי הפעולה להמשך הגנה על העיר אילת, שערה דרומי של המדינה.

בפגישה עם ראש העירייה קיבל תא"ל פרידלר סקירה על האתגרים וההזדמנויות של העיר ועל כיווני ההתפתחות. ראש העירייה תיאר בגאווה את שיתופי הפעולה הייחודיים לעיר אילת בין כל גופי הביטחון, החירום וההצלה וגם בקרב הקהילה. עוד שוחחו השניים על מעטפת ההגנה על העיר בים, באוויר וביבשה ועל החשיבות להמשיך במאמץ המשותף להגנה על תושבי אילת והאזור ועל הנופשים תוך שמירה על מעטפת ביטחונית רחבה ואיתנה.

תת אלוף פרידלר, שהחליף את תת אלוף איתמר בן חיים שימש בתפקידו האחרון כמפקד בית הספר למפקדי כיתות ומקצועות חיל הרגלים (ביסלמ"ח). קודם לכן שירת כמפקד חטיבת אלכסנדרוני ומפקד בסיס האימונים הפיקודי אליקים, קצין קישור של צה"ל בצבא ארצות הברית, סגן מפקד חטיבת גולני ומפקד גדוד 51 של גולני.

לתפקיד מפקד עוצבת אדום, הוא גאה לומר שהגיע מבחירה. בטקס חילופי המפקדים אמר תא"ל פרידלר: ״דווקא בימים אלו נזכיר לעצמנו את חשיבות הלכידות הפנימית, את השותפות הבין ארגונית, לא ניתן למבקשי רעתנו להכניס אפילו סיכה בינינו, לא נאפשר חורבן נוסף עקב שנאת חינם. ננהג כהלל ושמאי, שהתווכחו כדי להשתפר ולהתחדד אך הקפידו לצד זה על בניית עתיד משותף, עתיד שאנו חלק ממנו היום. אחד הלקחים ההיסטוריים שאני לוקח מהחורבן שבא עלינו לאחר המרד הגדול הוא שתפיסת המציאות שלנו צריכה להיות תואמת ככל הניתן למציאות עצמה. אסור שנשגה באשליות, כצבא הגנה לישראל. נתפלל לשלום ונערך למלחמה. אני מתחייב לעשות ככל יכולתי לעמוד במשימת ההגנה, לבצר את הביטחון בגזרת אוגדה 80 ולהגן על תושביה".


◼️ חדשות אילת והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אילת והערבה

לחצו כאן
דילוג לתוכן