מבזקים
לוד: סכסוך בין קטינים ברחוב הסתיים בפציעה; בן 12 נעצר בשורה למילואימניקים: הגנה מוגברת מפיטורים ותוספות זכויות גם לבני הזוג אחרי הערכת מצב: כביש 90 נפתח מחדש לתנועה באזור ים המלח דקות של חרדה בנתיבות: פעוט בן שנה וחצי ננעל ברכב ראש העין הופכת לירוקה: המהלך שיכול לשנות לכל תושב את חשבון החשמל – כבר יצא לדרך הישג מרגש באורלנדו: נבחרת ישראל כבשה את הפודיום העולמי ילדי הפלא של סביון שוב עושים היסטוריה: הישגים בינלאומיים שמכניסים את ישראל למפת השחמט גבעתיים נערכת לל״ג בעומר: שני מוקדי מדורות בלבד – והנחיות מחמירות לתושבים גבעתיים מרימה הילוך: שבוע הספורט לוותיקים עם יוגה בטבע, תיפוף – ואפילו כדורשת חדש "הלב הפועם של הצלת החיים": ראש עיריית בית שמש בביקור במרכז איחוד הצלה בעיר 34 אלף כבר מימשו את ההטבה: אשקלון מסתערת על הטבת המס החדשה יבנה מהדקת את הטיפול בנוער: "שילוב כוחות עם המשטרה" סכסוך שכנים בנתניה מסתבך: פצוע שהוגדר קל הידרדר למצב קשה נתניהו בשיחה עם משפחות הנרצחים: "זעזוע עמוק – חייבים להכות בפורעים ביד קשה" "ניצל ברגע האחרון": יו"ר המועצה הדתית ברמת גן נפגש עם החובשים שהצילו את חייו בפיגוע הדקירה הטיפול הרפואי הסתבך: מטופל ב"זמר" חטף אמבולנס – דהר בכביש 4 ונעצר אחרי מצוד משטרתי דרמטי אבן דרך ברובע הכניסה בירושלים: טופס 4 הוענק לקריית הממשלה המחוזית החדשה 800 מיליון ש״ח למצפה רמון: 3,000 דירות בדרך שדרוג לנוסעים בבית שמש: 10 סככות חדשות הותקנו בתחנות האוטובוס ברחבי העיר נמל אשדוד ומשרד התחבורה מחזקים שיתוף פעולה: "תשתית קריטית לשגרה ולחירום"
גיא שמחי עם אבי ניסנקורן

טור אישי, אמיר ירון < תעשו הרבה כבוד לגיא שמחי

גיא שמחי עם אבי ניסנקורן

איש השבוע שלי הוא גיא שמחי. מכירים? לא בטוח! רק מי שחי את עולמם של העובדים המוגבלים מכירים אותו היטב. הם יודעים להעריך מהי מסירות, מהי הקרבה ומהי נחישות להתמודד עם האתגרים החשובים שמציבה החברה הישראלית

 גיא שמחי יזם השבוע יריד תעסוקה לעובדים מוגבלים בגני התערוכה, יריד שהשאיר את כל המשתתפים בו פעורי פה! ולמה אני בחרתי בו לאיש השבוע שלי? בשבוע בו כל העולם התעסק עם המשבר הפוליטי במדינה, כששר הביטחון מתפטר ומטיח אינסוף האשמות על החלטות הקבינט, כששר החינוך מוותר על משרד החינוך כאילו מדובר במשרד שולי ולא חשוב, וראש הממשלה מוותר בעסקה סיבובית על משרד החוץ לטובת משרד הביטחון – וכל התקשורת ביום ובלילה חוגגת בפרשנויות והערכות, האם יש בחירות או אין בחירות? – בשבוע כל כך סוער מקיים גיא שמחי, הממונה בהסתדרות על תעסוקת אנשים עם מוגבלות, יריד תעסוקה ענקי בו הציעו כמאה מעסיקים מהגדולים במשק מקומות עבודה לאנשים מוגבלים. אלפים הגיעו לגני התערוכה כדי לנסות בכדי למצוא את העבודה המתאימה להם ולמוגבלותם. גם מי שלא מכיר את התחום עמד נפעם מרעיון מרחיק לכת בו מגייסת ההסתדרות ביחד עם משרדי הממשלה ועמותות נוספות את המעסיקים הגדולים ליריד מדהים, מבצע העסקה אדיר של בעלי המוגבלות. על כל זה מנצח גיא שמחי שלצידו כלב נחיה שמאיר את דרכו והוא עצמו משדר עוצמה ענקית, נחישות מדהימה שכל כולה עזרה לציבור המוגבלים. ואם עסקינן בעזרה, אז אין יותר חשוב ממציאת מקומות עבודה לציבור זה. מאות דוכנים נפרסו בגני התערוכה כך שכל אדם בעל מוגבלות קיבל את היחס האישי האינטימי, ובסבלנות רבה שמעו המשתתפים ביריד על הצעות העבודה, מילאו את הטפסים לקבלה לעבודה, ולצד כל הדוכנים יכלו לשמוע הרצאות מרתקות על עולם המוגבלויות, לרבות שילובם של המוגבלים בשוק העבודה – הכל בסדר מופתי ובמקצועיות רבה. הוא שנאמר שלצד כל הכותרות הבומבסטיות שברוב המקרים חוזרות על עצמן, יפה לראות נקודת אור חברתית בה נרתם שליח ציבור כגיא שמחי בתמיכתו הגדולה של יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, כדי לקדם את הסיכויים של המוגבלים למצוא עבודה – ובכך נותן תקווה לציבור שרק לעתים רחוקות זוכה לתשומת הלב התקשורתית. "כשאני מביא פרנסה הביתה, החיים שלי מתמלאים. וכשאני מסתכל בעיניים של הילדים שלי, למרות שאני לא רואה, או יותר נכון אל תוך הלב שלהם – אני מרגיש כל כך ראוי להיות אבא", כך סיכם גיא שמחי אירוע גדול שהשאיר תקווה לציבור גדול של מוגבלים. ואני אומר לך, גיא, שהחברה שלנו חזקה יותר, בטוחה יותר, ויפה יותר – רק עם אנשים כמןך!

 

דילוג לתוכן