מבזקים
נשבר הלב!!! הנרצח בפיגוע ליד נווה צוף: נתנאל שקרון, אב לשישה מעלי זהב הרמטכ״ל בזירת הפיגוע בנווה צוף: "צה״ל בדריכות גבוהה, פרוס וערוך בכוחות מתוגברים בכלל הגזרות וכך גם במהלך הצום" המחבל שביצע את הפיגוע בנווה צוף נעצר בבית חולים ברמאללה יום הכיפורים תשפ״ז 2026: זמני כניסת הצום וצאת הצום רגע של חסד באשדוד: המציל הראל וקנין סייע לאדם עם מוגבלות לטבול בים לפני יום הכיפורים פיגוע בנווה צוף: צוותי מד״א החזירו דופק לפצוע – מצבו אנוש; המחבל נמלט גדרה: רחוב שכביץ ייחסם לתנועה ביום שלישי – בגלל העברת צריף עתיק מודיעין מכבים רעות נערכת ליום הכיפורים: מחסומים יוצבו בכניסות לעיר וכוחות הביטחון יתוגברו אירוע חריג בבית מלון באילת לפני כיפור: מפקד מרחב אילת, נצ״מ אלון כלפון, קיים תדריך מבצעי לסגל הפיקוד ולכוחות המשטרה נס ציונה נערכת ליום הכיפורים: 13 עמדות עזרה ראשונה יוצבו ברחבי העיר לוד: בן 30 נפל מגובה במהלך בניית סוכה – נפצע בינוני מחכה לכם אחרי הצום: קינוח השוקולד האיטלקי שמכינים כבר היום הודעה חשובה לציבור: הרכבות יפסיקו לפעול ב־13:00 בערב יום כיפור – ולא יחזרו במוצאי הצום מסורת של זיכרון באשקלון: אלפי נרות נשמה חולקו בבתי העלמין בערב יום הכיפורים התחזה לקטין ואיים על נערות: הצהרת תובע נגד בן 20 מבת ים פארק ההדרים ברחובות: אלה שעות הפתיחה והסגירה ביום הכיפורים הודעה חשובה לתושבי גן יבנה פסטיבל בירת הגיבורים: נטע ברזילי ושמעון בוסקילה מגיעים לאופקים יום הכיפורים בדרום: כוחות משטרה יתפרסו מאילת ועד אשדוד – נקודות בידוק יוצבו בערים

טראמפ הכריז על הסכם שלום היסטורי מתגבש עם איראן ומנהיגי המזרח התיכון

פריצת דרך גלובלית בוושינגטון: נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, מפרסם הודעה דרמטית מחשבונו הרשמי ברשת החברתית, לפיה הוא נמצא בלשכה הסגלגלה בבית הלבן לאחר שניהל שיחת טלפון רחבת היקף ומוצלחת מאוד עם שורה ארוכה של מלכים, נשיאים וראשי ממשלות מהעולם הערבי והאיסלאמי. לפי הנשיא האמריקני, הצדדים סיכמו ברובו הגדול על מזכר הבנות היסטורי הנוגע לשלום אזורי מול הרפובליקה האסלאמית של איראן, שבמסגרתו ייפתח מצר הורמוז לתנועה חופשית. במקביל, שוחח טראמפ גם עם ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, ועדכן כי פרטי העסקה הסופיים יפורסמו בקרוב.

העולם המדיני כמרקחה בעקבות הצהרה יוצאת דופן וחלוצית שמפרסם נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, היישר מלב הלשכה הסגלגלה בבית הלבן. בהודעה רשמית ומפורטת, חושף הנשיא האמריקני כי ארה"ב נמצאת ישירות על סף חתימה על הסכם שלום אזורי חסר תקדים, אשר גובש ברובו הגדול וממתין כעת ליישור קו סופי בין וושינגטון, טהרן והמדינות המובילות במזרח התיכון ובאסיה.

טראמפ פירט בהודעתו רשימה ארוכה ורבת עוצמה של מנהיגים שלקחו חלק בשיחת הוועידה המשותפת, שהוגדרה על ידו כ"טובה מאוד". בין המנהיגים שנטלו חלק בגיבוש מזכר ההבנות לשלום (MOU):

  • ערב הסעודית: יורש העצר והשליט בפועל, מוחמד בן סלמאן אל סעוד.

  • איחוד האמירויות הערביות: הנשיא, מוחמד בן זאיד אל נהיאן.

  • קטר: האמיר תמים בן חמד בן ח'ליפה אל ת'אני, ראש הממשלה מוחמד בן עבד א-רחמן בן ג'אסם אל ת'אני, והשר עלי אל-ת'וואדי.

  • טורקיה: הנשיא, רג'פ טאיפ ארדואן.

  • מצרים: הנשיא, עבד אל-פתאח א-סיסי.

  • ירדן: המלך עבדאללה השני.

  • בחריין: המלך חמד בן עיסא אל ח'ליפה.

  • פקיסטן: המפקד העליון (פילדמרשל), סייד עאסים מוניר אחמד שאה.

ההסכם הרחב, העומד על הפרק ונוגע ישירות לרפובליקה האסלאמית של איראן, הוגדר על ידי טראמפ כהסכם שלום שפרטיו העיקריים כבר נוסחו ונסגרו, וכעת הוא כפוף לחתימה וסגירה סופית בין ארצות הברית, איראן ושאר המדינות המפורטות.

בצורה נפרדת לחלוטין משיחת הוועידה הערבית, הדגיש הנשיא טראמפ כי ניהל שיחת טלפון ישירה וחשובה גם עם ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו. טראמפ ציין כי גם השיחה עם נתניהו התנהלה בצורה מצוינת והוגדרה כהצלחה.

אחד הסעיפים הדרמטיים ביותר והאסטרטגיים שחשף הנשיא האמריקני מתוך ההסכם המתגבש, נוגע ישירות לחופש השיט הבינלאומי באזור המפרץ הפרסי. "בנוסף לאלמנטים רבים אחרים שקיימים בתוך ההסכם, מצר הורמוז ייפתח לחלוטין", הכריז טראמפ – צעד שצפוי להוריד באופן מיידי את המתיחות הביטחונית הימית ולהשפיע באופן דרמטי על שוקי האנרגיה והכלכלה העולמית.

לדברי הנשיא טראמפ, ההיבטים והפרטים האחרונים של "עסקת המאה" החדשה נמצאים ברגעים אלו ממש בדיונים קדחתניים בין הדרגים המקצועיים, וההכרזה הרשמית והחגיגית על ההסכם המלא צפויה להתפרסם בטווח הזמן הקרוב.

"תודה לכם על תשומת הלב בעניין זה!", חתם הנשיא דונלד ג'יי טראמפ את הודעתו הדרמטית, שמצליחה להפתיע את המערכת הפוליטית והמדינית בעולם כולו ומסמנת שחר של עידן חדש, ובלתי יאומן, ביחסי החוץ של המזרח התיכון. המערכת תמשיך לעקוב ולעדכן בכל התפתחות.


◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מלחמה בישראל וענייני ביטחון בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אבי אוחיון, לע"מ

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של כל הארץ

לחצו כאן
דילוג לתוכן