מבזקים
פרשת השבוע: ואתחנן תאונת אופנועי הים באילת – המשטרה פתחה בחקירה התראה מטאורולוגית בישראל התנגשות בין שני אופנועי ים באילת: רוכב נפצע במצב בינוני עד קשה ראש עיריית רמלה: אין שינוי בהנחיות פיקוד העורף – העיר ערוכה לכל תרחיש הותר לפרסום: בניהו מלט, חבר כיתת הכוננות ואחראי החקלאות בחוות גלעד, נרצח בפיגוע הירי סמוך ליישוב עצוב: נקבע מותו של אחד הפצועים בפיגוע הירי סמוך לחוות גלעד עיריית תל אביב דרשה 384 אלף שקל – אבל התעכבה יותר מדי ותשלם לנתבע 25 אלף שקל 2050 מתקרבת: אלפי דירות בירושלים תקועות בגלל משבר קרקעות הכנסייה הסלמה באירוע סמוך לחוות גלעד: מד"א מעדכן על ארבעה פצועים, בהם אחד מחוסר הכרה היום השני לחיפושים: עשרות כוחות ממשיכים בניסיון לאתר את יובל בן ה – 4 שנעלם סמוך לחוף חופית באשקלון דיווח ראשוני: ישראלי נפצע מירי סמוך לחוות גלעד; צה"ל בודק את נסיבות האירוע בת 98 פונתה מביתה בעקבות שריפה ברחובות – והדיור המוגן הסמוך פתח עבורה את הדלת סוף השבוע הלוהט: עומסי חום כבדים, עד 41 מעלות באילת ואיסור על הדלקת אש בכל הארץ הושלם שדרוג רחוב חובבי ציון בפתח תקווה: כך משנה העיר את פני מרכז המושבה פסטיבל "מדבר דימונה" יוצא לדרך: שבועיים של טיולי ג'יפים, גמלים, תצפיות כוכבים והופעות תחת כיפת השמיים אלימות בדימונה: שני גברים נפצעו באורח קשה; שלושה חשודים, בהם קטין, נעצרו צו איסור פרסום בפרשת הרצח בקטמון: נאסר לפרסם פרטים מהחקירה כוחות צה"ל החלו בפעילות מבצעית נרחבת בחטיבות שומרון ומנשה "אנחנו לקראת מתקפה באיראן – ייתכן כבר בסוף השבוע"

טרגדיה: הלוחם אלכס מילר בן ה-23 שם קץ לחייו בארה"ב

הפציעה השקופה הכריעה גיבור נוסף: אלכס מילר, שרד פיגוע דריסה מורכב ב-2022 והתעקש לחזור לשירות קרבי, אך לא הצליח לשאת את כאב נפילתו של חברו הטוב ביותר בחאן יונס – והותיר אחריו אב שבור שגידל אותו לבדו.

טרגדיה קשה ומטלטלת מסעירה את המדינה ומותירה לבבות מנופצים לרסיסים: אלכס מילר, לוחם משוחרר וגיבור ישראל בן 23 בלבד, שם קץ לחייו במהלך שהותו בארצות הברית. אלכס, שהוכר בעבר כפצוע פיגוע, התמודד בשנים האחרונות עם פציעה שקופה, פוסט-טראומה ואובדן שכול קשה מנשוא, שהכריעו אותו הרחק מהבית. בימים אלו נעשים מאמצים עילאיים להטסת גופתו לקבורה בישראל.

סיפורו של אלכס הוא סיפור של נחישות, ציונות והקרבה עילאית. הוא גדל כבן יחיד לאביו, דני, שגידל אותו לבדו במסירות ובאהבה אין קץ. אלכס התעקש בכל נימי נפשו לשרת ביחידה קרבית ולתרום את המקסימום למען המדינה.

ב-30 באוקטובר 2022, נפצע אלכס באורח בינוני בפיגוע דריסה קשה סמוך למתחם האימונים בנבי מוסא, כאשר מחבל דהר עם רכבו לעבר לוחמים שהמתינו בטרמפיאדה. לאחר אשפוז בירושלים והליך שיקום ממושך ומפרך שנמשך שלושה חודשים, הפגין אלכס עוצמה בלתי רגילה והתעקש, כנגד כל הסיכויים, לשוב לשירות פעיל לצד חבריו ומפקדיו ביחידה.

מתחת לחיוך הכובש, לקסם הלבבי ולחוש ההומור המיוחד שלו, החל להיפתח פצע נפשי עמוק ומדמם אותו נטה להדחיק. בחודש יוני 2025, הגיע האסון השני שסדק את עולמו באופן סופי: חברו הקרוב מהשירות הצבאי, מפקד הכיתה נועם שמש, נפל בקרב חילוץ הירואי בחאן יונס שברצועת עזה.

האובדן הותיר את אלכס שבור ומרוסק, כשהוא נושא עמו כאב אדיר ומתמודד עם זיכרונות הפיגוע לצד שכול המלחמה. בשבועות האחרונים שהה בארצות הברית, שם עבד כמאבטח ואף החל בהליכי רישום ללימודים אקדמיים בניסיון לבנות לעצמו עתיד ולשמח את אביו – עד אשר הגיעה בשורת האיוב המרה.

במילים קורעות לב ורוויות בכי, זועק האב השכול דני על האובדן הפתאומי של בנו, שהיה לו גם לחבר הכי טוב ושותף סוד:

"אני לא קולט, השקעתי את כל חיי לגידולו וטיפוחו. לא מנעתי ממנו להתגייס ליחידה קרבית, עודדתי אותו לחיים עצמאיים. ופתאום, משום מקום, אלכס שם קץ לחייו בלי שום סימן ורמז. היו לנו המון שיחות על הפיגוע, שלדברי אלכס נמחק מזיכרונו, אבל כנראה הפיגוע הזה ונפילתו של נועם שמש שברו את הילד. אפילו שלא הודה בכך, הוא סבל מאוד".

מכריו וחבריו של אלכס מדגישים כי המלחמה שלו לא הסתיימה בשדה הקרב, אלא נמשכה יום-יום בתוך הראש, בתוך מערכת עצבים פצועה המגיבה לסכנה גם כשהיא חולפת. המקרה הכואב של אלכס מציף מחדש את החשיבות העליונה של העלאת המודעות לפוסט-טראומה בקרב משוחררים, ומזכיר לכולנו להיות קשובים, רגישים וערניים לכל שינוי התנהגותי אצל הלומי הקרב, ולא להשאיר אותם לבד במערכה על חייהם.


◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מלחמה בישראל וענייני ביטחון בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: רשתות

דילוג לתוכן