מבזקים
חשד להסתה לטרור ליד אוניברסיטת תל אביב: תושב כפר יאסיף נעצר “כשקוראים לאינתיפאדה – קוראים לאלימות”: משה ליאון במסר חריף מניו יורק לילה סוער בבית שמש: 8 נעצרו בהפרת סדר אלימה ליד תחנת המשטרה מזג האוויר היום: קרוב לממוצע, הים נוח עד גלי רמת השרון מצדיעה: אלו שמונת יקירי העיר החדשים לשנת 2026 מוות טרגי בתל אביב: גבר כבן 60 אותר ללא רוח חיים בביתו נהגים שימו לב: חסימה הלילה בכביש 1 ממנהרת הזיתים לכיוון מעלה אדומים וים המלח רמלה: המשטרה פתחה בחקירת הרצח, הרקע – סכסוך דמים מתמשך רמלה: גבר כבן 40 נרצח באירוע אלימות בעיר מנהל חדש למרכז הצעירים בקרית מלאכי: אביחי אוסדון, קריית גתי לשעבר, נבחר לתפקיד אירוע חומרים מסוכנים בערבה: משאית שהובילה דלק סילוני התהפכה סמוך לפארן ראש עיריית רמלה נגד הוונדליזם בנאות שמיר: "מי שהרס – ישלם, מי שפגע – יישא באחריות" פיגוע דריסה בצומת גוש עציון: המחבל חוסל, פצועה קשה פונתה לניתוח טרגדיה בבת ים: גבר כבן 50 טבע למוות בחוף הסלע נס בנתיבות: שני אחים קטנים ננעלו ברכב וחולצו בשלום על ידי מתנדב "ידידים" אירוע ה-Blind Day הארצי מגיע לאשדוד: דרור כרמלי יוביל את חגיגות המודעות אשקלון נפרדת: החייל מיכאל טיוקין ז״ל יובא מחר למנוחות חודש המורשת בגבעת שמואל: מאות תושבים יצאו לסיורים בעקבות היסטוריית העיר אילת זוכרת: טורניר כדורעף מרגש לזכרו של סמ״ש דימיטרי מירון ז״ל טור אישי: עוד שם, עוד בית מרוסק, ושאלה אחת שמהדהדת – מתי נתעורר?

יום המודעות הבינלאומי לפרקינסון: זינוק מדאיג במספר החולים לצד תקווה טכנולוגית חדשה

התחזיות צופות כי עד שנת 2040 מספר חולי הפרקינסון בעולם יוכפל; ד"ר פיוטר מליקוב, מנהל מרכז מליקוב לנוירולוגיה: "הבשורה מגיעה מאבחון מוקדם מבוסס בינה מלאכותית וטיפולים רב-מערכתיים ששומרים על איכות חיים גבוהה"

השבוע מצוין ברחבי העולם יום המודעות למחלת הפרקינסון, תחת צלן של תחזיות מדאיגות המצביעות על עלייה חדה בשכיחות המחלה. לפי נתונים עדכניים, מספר החולים בעולם צפוי לזנק מ-10 מיליון כיום למעל 20 מיליון בשנת 2040, וליותר מ-25 מיליון עד אמצע המאה. בישראל חיים כיום כ-35,000 חולים המתמודדים עם האתגר הנוירולוגי המורכב, אשר מחמיר תחת מציאות המלחמה והלחץ הביטחוני.

ד"ר פיוטר מליקוב, נוירולוג מומחה ומנהל מרכז מליקוב לנוירולוגיה ורפואה מתקדמת, מסביר כי העלייה נובעת משילוב של הזדקנות האוכלוסייה לצד גורמים סביבתיים כמו זיהום אוויר וחשיפה לכימיקלים. עם זאת, הוא מדגיש כי למרות העלייה במספרים, חלה מהפכה בדרכי הטיפול: "פרקינסון היא כבר לא גזר דין לחיים מוגבלים. ניתן לטפל בתסמינים ולשמור על איכות חיים גבוהה לאורך שנים".

אחת מפריצות הדרך המבטיחות ביותר היא היכולת לזהות את המחלה שנים לפני הופעת הרעד הקלאסי. השימוש בבינה מלאכותית (AI) מאפשר כיום לנתח שינויים דקים בדיבור, בתנועתיות ואפילו בדפוסי הקלדה, ולזהות סימנים מוקדמים בדיוק רב. לצד זאת, מיפוי מוח מתקדם מאפשר להתחיל בטיפול בשלב שבו ניתן לעכב משמעותית את התדרדרות התסמינים.

מחקרים חדשים מצביעים על קשר ישיר בין תזונה לפרקינסון, כאשר מזון מעובד עלול להכפיל את הסיכון לתסמינים נוירולוגיים. ד"ר מליקוב מדגיש כי שינוי תזונתי הוא כלי משמעותי במניעה.

בנוסף, המציאות הישראלית מציבה אתגר ייחודי: הסטרס והאזעקות מחמירים את הרעד והנוקשות. "חשוב במיוחד בתקופה זו להקפיד על שגרה טיפולית, לתכנן גישה נוחה למרחב מוגן ולהיעזר בתמיכה משפחתית להפחתת מתח", מציין ד"ר מליקוב.

חזית הטיפולים החדשה

סל הכלים הטיפולי כיום רחב מאי פעם וכולל:

  • גירוי מוחי עמוק (DBS).

  • טכנולוגיות לבישות לניטור תסמינים בזמן אמת.

  • נוירופידבק ונוירומודולציה לשיפור התפקוד המוחי.

  • פיזיותרפיה מותאמת אישית ותמיכה רגשית רב-מערכתית.

לסיכום, המסר של יום המודעות השנה הוא של תקווה ועשייה. הליווי המקצועי, יחד עם מעטפת משפחתית תומכת וסביבה בטוחה, מאפשרים לחולים לא רק לשרוד את המחלה, אלא לנהל חיים מלאים ופעילים.


◼️ חדשות בריאות ורפואה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: שלי פדן לורבר / Rawpixel

דילוג לתוכן