
הסוכנות היהודית הודיעה כי ועדת המינויים המליצה פה אחד על האלוף במילואים דורון אלמוג (71) כמועמד מטעמה לעמוד בראש הסוכנות בארבע השנים הבאות. בחירתו תובא לאישור חבר הנאמנים של הסוכנות היהודית, שצפוי להצביע על המינוי בכינוס התקופתי הבא שלו ב-10 ביולי והוא צפוי להיכנס לתפקידו החדש במהלך ספטמבר 2022. אלמוג שימש בעבר כאלוף פיקוד דרום, פעיל למען אנשים עם לקות שכלית המשולבת בלקות נוספת ומכהן כיו"ר הכפר השיקומי עדי נגב – נחלת ערן (הקרוי על שם בנו, ערן, אשר נפטר בגיל 23 ממחלת קסטלמן). ביום העצמאות 2006 היה בין מדליקי המשואות כאות הוקרה על פעילותו למען אוטיסטים ופגועי המוחין בחברה, בנוסף נבחר כחתן פרס ישראל על תרומה מיוחדת לחברה ולמדינה ב2016.

מי שהתייחס למינוי החשוב הזה הוא סגן ראש עירית רחובות, עו"ד יניב מרקוביץ'. "מינויו של אלוף במיל׳ דורון אלמוג הוא אחד המינויים הטובים והמוצלחים ביותר שהיו פה בשנים האחרונות", כתב מרקוביץ' ברשת החברתית שצירף תמונה של אלמוג ובנו ז"ל. "כבר שנים שאני עוקב אחרי פועלו של אלמוג, שבין שלל תפקדיו הציבוריים ותרומתו האדירה לבטחון המדינה היה ממקימי הכפר השיקומי ״עדי נגב- נחלת ערן״. על בנו ערן ז״ל אמר: ״הבן שלי ערן סבל מפיגור ואוטיזם ביחד. הוא מעולם לא דיבר, מעולם לא קרא לי לי אבא, מעולם גם לא בכה, ועם זאת הוא המורה הגדול ביותר של חיי״. אי אפשר להתעלם מהרגישות, החמלה וגמילות החסדים של האדם. אנשים כאלה נותנים לי השראה לחיים ותקווה שיש סיכוי לחברה צודקת וטובה ביותר. אין ראוי ממנו".
ראש הממשלה נפתלי בנט גם בירך על המינוי. "שמחתי מאד שדורון אלמוג נבחר להנהיג את הסוכנות היהודית. דורון אלמוג מייצג את כל מה שיפה בישראל. דורון מבטא גבורה צבאית וגבורה אזרחית, אהבה עמוקה לעם ישראל, לארץ ולבני אדם באשר הם. זו גם הסיבה ששמחתי להיות זה שהעניק לו את פרס ישראל על מפעל חיים. אני מאחל לדורון הצלחה גדולה בחיבור העם היהודי למדינת ישראל, ובהעלאת קרנה של ישראל בעולם".








