מבזקים
"עוצמה שקטה": גלעד הראל ז"ל – הספורטאי המצטיין והלוחם עם הלב הענק מצבות זוגיות בעיצוב אישי – יתרונות, אפשרויות וטיפים ראש העיר מיכאל וידל בסיור פרויקטים עירוניים גם בצל מבצע "שאגת הארי" תיעוד: שוהה בלתי חוקי נתפס מתחת לסדין בתא מטען באריאל חשוד יואשם בסחר והפצת סמים בבית שמש – 700 גרם נתפסו ברכבו ירושלים: היערכות משטרתית מיוחדת לטקסי חג הפסחא ו"שבת האור" בית שמש: פריסת מכולות לשריפת חמץ – הגבוהה בישראל ביחס לתושבים בן 30 נפל מגובה בת"א נהג לא עצר בתמרור “עצור” באשדוד – וגרם תאונה עם שלושה נפגעים ונזק לרכוש קריית מלאכי: "אני אשרוף אותך" – אב נאשם בתקיפת בתו ואיומים קשים על אשתו מחסן סמים נחשף בחניון בניין ברמת גן | כל הפרטים תרגיל פתע רחב היקף בהשתתפות כ-20 גדודים ביהודה ושומרון – נבחנה מוכנות הכוחות לפסח חלקי שלד אדם אותרו בעומק הים בהרצליה – המשטרה פתחה בחקירה שובר את הלב: אחיה של עובדת בית החולים אסותא נפל בקרב בדרום לבנון ירושלים: למרות המלחמה והטיסות שבוטלו – בני הזוג קראוס עלו לישראל עם 10 מזוודות וחלום אחד בת-ים נפרדת מסמ"ר מקסים אנטיס שנפל בקרב בדרום לבנון חברת הכנסת שרן השכל סיירה בזירות נפילה בבאר שבע: "החוסן הישראלי הוא התשובה" תאונה באשקלון: נהגת רכב נפצעה ברחוב יצחק שמיר פסח באילת: המשטרה בהיערכות ביטחונית מוגברת לצד שמירה על הסדר הציבורי ואיכות חיי התושבים ה"פאוור קאפל" החדש של התקשורת: עו"ד כנרת בראשי ויוספה ברק מאחדות כוחות

ירושלים: פרופ’ פנחס השקס משערי צדק זכה בפרס רפואי בינלאומי יוקרתי מארה"ב

הישג יוצא דופן למרכז הרפואי שערי צדק, פרופ’ השקס, מנהל היחידה לראומטולוגיה ילדים, נבחר על ידי הקולג’ האמריקאי לראומטולוגיה לאחד מ – 16 הרופאים בעולם שיקבלו את אות ACR Master לשנת 2025.

גאווה לישראל ולירושלים: פרופ’ פנחס (פיליפ) השקס, מנהל היחידה לראומטולוגיה ילדים במרכז הרפואי שערי צדק, קיבל השבוע את אות ACR Master, אחד מהאותות היוקרתיים ביותר בעולם הראומטולוגיה, המוענק על ידי הקולג’ האמריקאי לראומטולוגיה (ACR). הטקס נערך בכנס השנתי של הארגון בשיקגו, ארצות הברית.

תואר ACR Master מוענק מדי שנה למספר מצומצם של רופאים ברחבי העולם שתרמו תרומה משמעותית לקידום תחום הראומטולוגיה, הצטיינו בהוראה ובטיפול הרפואי, והפגינו הישגים אקדמיים יוצאי דופן. השנה נבחרו רק 16 רופאים לקבל את האות, ופרופ’ השקס הוא אחד מהם.

פרופ’ השקס, שנחשב לחלוץ בתחום ראומטולוגיית הילדים בישראל, אמר לאחר קבלת הפרס: "אני מודה בהכנעה ל – ACR על הבחירה בי. זכיתי ללמוד, לשתף פעולה וללמד עמיתים מכל העולם, ואני רואה בפרס הזה גם מחווה לרמה הגבוהה של הראומטולוגיה בישראל. זו גאווה גדולה לייצג את שערי צדק ואת המדינה בכבוד."

פרופ’ השקס הוא בוגר האוניברסיטה העברית ובעל התמחות על בראומטולוגיה ילדים מבית החולים לילדים בסינסינטי, ארה"ב. במהלך הקריירה שלו עמד בראש יחידות בבתי החולים זיו, פוריה והעמק, וכן ניהל את היחידה לראומטולוגיה ילדים במרכז הרפואי Cleveland Clinic היוקרתי בארה"ב.
מאז 2009 הוא מנהל את היחידה לראומטולוגיה ילדים במרכז הרפואי שערי צדק ומשמש גם כיו"ר החוג הישראלי לראומטולוגיה ילדים.

תחומי המחקר שלו כוללים דלקות מפרקים, מחלות כלי דם, מחלות אוטואינפלמטוריות וקדחת ים – תיכונית משפחתית. הוא פרסם כ – 200 מאמרים מדעיים וערך את הספר המקיף הראשון בעולם בתחום המחלות האוטואינפלמטוריות.

בנוסף לפועלו הקליני והאקדמי, הוביל פרופ’ השקס את הכנסתן של תרופות מתקדמות לסל הבריאות, עמד בראש ועדת הבחינות למומחים בראומטולוגיה ילדים, וייסד את תוכנית ההתמחות – על הראשונה בישראל בתחום.

לא רק מציל חיים, אלא גם מרים את קרנה של הרפואה הישראלית בעולם.


◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: שערי צדק

דילוג לתוכן