מבזקים
צפו: רסיס נחת במרפסת בית בגבעת שמואל; ביתר הזירות: 7 פצועים בהם תינוק מטח למרכז במבצע "שאגת הארי": פגיעות ישירות בבני ברק ובפתח תקווה; מספר פצועים בזירות גבורת האב: לוחם המילואים אוריה סרוסי ז"ל נהרג כשחילץ את בנו מטביעה בירדן רחובות: עדכון על עבודת ריבוד הכביש ברחוב רוז'נסקי היכונו – סוף השבוע ייפתח בסערה: גשם, סופות רעמים וחשש כבד לשיטפונות מעבר אליהו: יותר מ – 600 ק״ג בשר הוסלקו בדופן כפולה במשאית דימונה חוזרת לאור: חברת החשמל שיקמה את הרשת אחרי פגיעת הטיל מבצע ההסברה של באר שבע מתרחב: פיקוד העורף מגיע עד הבית רמת גן: פיטורים בשידור חי – סגן ראש העיר הודח במהלך ישיבה רמלה: שגרירים זרים הגיעו לראות איך מד״א פועל תחת טילים פתח תקווה: צעיר נפצע באירוע אלימות ופונה לבילינסון בהלה בבאר שבע: אישה נופפה בסכינים לעבר אזרחים ונעצרה בצל האיומים: דרייב ממגנת את אתרי העבודה בכבישי הדרום והצפון רמלה עולה שלב: ארבעה מגרשי פאדל חדשים יוקמו בעיר פשיטה ברמת גן: מאות אלפי שקלים במזומן, זהב ו – BMW X6 נתפסו “נלחמים לבד גם אחרי הקרב”: קריאה להסדרה לחיילים בודדים הקרב על מתווה החל״ת: מעסיקים מזהירים משני מעמדות לעובדים יהודה ושומרון: קטינה הגיעה לקנות – ונפגעה לפי החשד בידי עובד מכולת ראש העין: צוותי החינוך הפכו לעוגן של חוסן בימי המלחמה איים של נורמליות: קייטנות הספורט באור יהודה יצאו לדרך

כל אחד יכול – נעמת משיקה את תכנית אי"ל ברחובות

 

נעמ"ת ביוזמה חדשנית פורצת דרך: בבית ספר נעמ"ת טכנולוגי, התקיימה חנוכת כיתת אי"ל (איתור יכולות להצלחה) בטקס מרגש אליו הגיעו בעיניים נוצצות 25 תלמידי הכיתה עם הוריהם לאחר שבמשך שבועיים הם תכננו, עיצבו, בנו והקימו במו ידיהם את הסביבה הבית ספרית שלהם. התלמידים ניסרו, צבעו והבריגו לתפארת אמפי בית ספרי ופינות ישיבה ולמידה במרחב.

"מדובר בתיכון הזדמנות אחרונה לתלמידים שהמערכת, בכלים הרגילים, לא מצאה להם מענה והם בסיכון לנשירה. לכן השינוי אינו מובן מאליו כלל", אומר גיא פירוביץ', מייסד ומנכ"ל עמותת אי"ל, אשר הוסיף: "עם נעמ"ת קיימנו למעשה פיילוט ראשוני שנקרא בית ספר מדגים שכל המהות של המודל הזה הוא בעצם להוות מגדלור ברמה ארצית לאיך עושים עבודה משמעותית עם תלמידי קצה. משרד החינוך תומך בפיילוט ושם את רחובות על המפה מהבחינה הזו של תמונת עתיד מיטבית לתלמידי הקצה בישראל".

אירוע חנוכת הכיתה – אשר התקיים במעמד ראש אגף א' לילדים ונוער בסיכון, חיים מויאל, סגן ראש העיר ומחזיק תיק החינוך זהר בלום ומנכ"לית רשת החינוך של נעמ"ת, רו"ח מינה שפי – הינו חלק ממודל בית ספר מדגים שפותח באי"ל ומיושם בעיר, כאמור לעיל, בשיתוף עם נעמ"ת, משרד החינוך ועיריית רחובות. האירוע מהווה שיא של תהליך יצירת שייכות ופיתוח תחושת מסוגלות שהם חלק בלתי נפרד מהתהליך החינוכי וכתנאי להצלחה. השותפות עם רשת נעמ"ת החלה בקיץ אשתקד, סביב חלום משותף לייצר מציאות חינוכית אחרת ומיטבית לתלמידי הקצה, כאשר המיזם ברחובות מתכתב עם מדיניות משרד החינוך אותה מוביל מויאל בדבר דיוק המענים למניעת נשירה וההכרה בחינוך והוראת ילדים ונוער בסיכון כפרופסיה ויצירת דיסציפלינה מובחנת בפני עצמה. תכנית אי"ל עצמה פעילה מזה 13 שנה בישראל.

לדברי פירוביץ', "העבודה עם התלמידים מתקיימת גם בהיבט הרגשי, גם בהיבט החינוכי וגם בהיבט החברתי כשהערך המוסף הוא דווקא בהיבט של המורים. עד היום מורים שהלכו ללמד תלמידי קצה לא היו צריכים דבר מעבר לנשמה ומסירות והיום נדרשת תעודת הסמכה כשהמודל שאנו רואים לעינינו זה החינוך המיוחד, כך שלא יכול להיכנס מורה שלא יכול להתמודד עם המהלך הזה. זו מדיניות של משרד החינוך שבעצם באה להכיר בהוראת תלמידי הקצה כפרופסיה ורחובות היא הראשונה שמיישמת את המדיניות הזו ותהיה חלוצה בארץ. זה דבר אדיר המשנה את המציאות מקצה לקצה".

בכמה תלמידים למעשה מדובר, במודל שמתקיים ברחובות?

"כיום, יש לנו בבית ספר נעמ"ת ברחובות שם מודל הפיילוט מתקיים, 95 תלמידים, שהם בעצם 95 ילדים שמקבלים מענה מדויק ומיטבי. כמובן שאנחנו שואפים להרחיב את המודל ואת המענים ובעצם מחבקים ומעודדים את שיתוף הפעולה החם והטוב עם עיריית רחובות – שיימשך למען ילדי העיר. העובדה היא כי בהינתן לו התנאים המתאימים, כל אחד יכול להגיע להישגים מרשימים, לרבות הישגים פדגוגיים".

 

דילוג לתוכן