בהמשך להודעת המשטרה על מעצר חשודים בסחר בבני אדם למטרת החזקה בתנאי עבדות בדרום
התייחסות היחידה הממשלתית למאבק בסחר בבני אדם, בחטיבה החברתית במשרד המשפטים:
החקירה נפתחה לאחר שהעובד הופנה על ידי ארגוני חברה אזרחית למתאמת הממשלתית למאבק בסחר בבני אדם בחטיבה החברתית במשרד המשפטים, לאחר שעלה חשד כי הוא נפל קרבן לעבירות הסחר בבני אדם לרבות החזקה בתנאי עבדות.
בתום בדיקה מקיפה ובהמלצת הוועדה המייעצת להכרה בקורבנות, המתאמת הממשלתית עו"ד דינה דומיניץ, הכירה בעובד כקרבן החזקה בתנאי עבדות. הוא הופנה למקלט הייעודי לקורבנות סחר תחת משרד הרווחה והבטחון החברתי ומקבל שם את כל המענים הנדרשים והזכויות הרלוונטיות, לרבות ליווי בחקירה הפלילית שנפתחה, על ידי הסיוע המשפטי במשרד המשפטים.
בחטיבה החברתית במשרד המשפטים מציינים כי מדובר בפרשה חמורה בכל הקשור לניצול של הקורבן ושלילת חירותו עד כדי החזקה בתנאי עבדות, ומברכים על הזיהוי וההפניה של הקורבן להכרה, שהוא פרי מאמצי ההכשרה והעלאת המודעות הממשלתיים, ועל החקירה המאומצת שניהלה משטרת ישראל בעקבות כך. במהלך השנתיים האחרונות הוכרו 193 קורבנות סחר בבני אדם בישראל, למטרות זנות, החזקה או העסקה בתנאי עבדות ועוד.








