מבזקים
שריפת סוללת ליתיום במרפסת דירה באשדוד נמל אשדוד נערך לגיוס של מאות מיליוני שקלים בבורסה: "הכפלנו את שווי החברה בשלוש שנים" נער בן 15 נפצע בינוני מפגיעת רכב בעת שרכב על אופניים בנס ציונה שלל פעילויות: זה מה שמחכה לתושבי מודיעין בהמשך השבוע רוכב אופנוע בן 23 נפצע קשה בתאונה סמוך לקריית גת שלושה נפצעו בתאונה בין שני כלי רכב בבאר שבע מודיעין: עמדות טעינה מהירה חדשות לרכב חשמלי נפתחו בחניון מורשת בן 55 נפגע מחפץ כבד בפתח תקווה כפר סבא בדרך למהפכת תחבורה: קו המטרו M1 יוארך ויכלול שתי תחנות חדשות בעיר חשש כבד לחייה של בת 36 מכפר סבא חוף זיקים: תרגיל צה"ל יתקיים מחר ויכלול תנועת כוחות, ירי והדי פיצוצים 27 שנות מאסר נגזרו על שניים מהמורשעים ברצח אושר גזי ז"ל באילת לקראת צום תשעה באב: מד"א נערך בכוחות מתוגברים ומזהיר מפני סכנת התייבשות קריית אונו פותחת את הלילות לנוער: מתחמי בילוי חדשים יפעלו במהלך החופש הגדול אחרי עשור: טורניר "גביע ראש העיר" חוזר לרחובות מודיעין: יריד אמנות מיוחד יגייס תרומות למען מתמודדי סרטן ובני משפחותיהם גאווה לשדרות: נבחרת הרובוטיקה של תלמידי אמית תייצג את ישראל בקנדה אליפות ישראל ה־90 באתלטיקה יוצאת לדרך בירושלים: הקרב על התארים והכרטיסים לזירה הבינלאומית תושבת גבעת שמואל כבשה את המכביה: ארבע מדליות ושני שיאי גיל לתמר קלצקי כהן המשטרה פענחה את אירוע הירי באשדוד: הצהרת תובע הוגשה נגד תושב העיר

לכבוד חנוכה: המדריך השלם להימנעות מסכנות החג וטיפול בהן במידת הצורך; חג אורים שמח!

בכל שנה חוזרות הפגיעות השכיחות בחג החנוכה הנגרמות לרוב מחנק מסופגניות, מכוויות שמן רותח, כוויות בעקבות התלקחות נרות החנוכה, שאיפת גופים זרים וחנק כתוצאה מאכילת מטבעות שוקולד וממשחק בסביבונים. במד"א מזהירים מהסכנות האורבות במהלך חג החנוכה ומגישים את המדריך השלם להימנעות מסכנות החג וטיפול בהן במידת הצורך

חנוכייה והדלקת נרות – הנחיות זהירות:
-אין לעשות שימוש בחנוכייה לא יציבה, מאולתרת או העשויה מחומרים דליקים – אין לעשות שימוש בחנוכיות שנעשו לנוי כחלק מפעילות בגן או בבית ספר אשר עשויות בדרך כלל מחומרים דליקים אשר עשויים לעלות באש כאשר הנרות מתכלים.
– הדלקת הנרות תתבצע בחנוכייה המיועדת לנרות חנוכה כשהיא יציבה ושלמה בלבד.
– אין להניח את החנוכייה על או בקרבת חומרים דליקים כגון: מפת שולחן, וילונות, ניירות, עיתונים וכו'.
– החנוכייה תוצב על משטח יציב ובלתי דליק כגון שיש. יש להימנע מהצבת החנוכייה על משטח שאינו מבודד מחום ודליק, דוגמת מפה.
– חל איסור להתהלך עם חנוכייה דולקת.
– יש להימנע מלהשאיר את החנוכייה חשופה לרוח, שעלולה להפיל את הנרות ולגרום לשריפה. כמו כן, יש למנוע מצב בו רוח תעיף חומר דליק לכיוון הנרות או החנוכייה כגון וילונות, ניירות, מפת שולחן וכד'.
– יש להרחיק חנוכיות מצתים וגפרורים מהישג ידם של ילדים.
– מומלץ להתקין גלאי עשן עצמאי בכל חדר שינה ובכל קומה בבית.
– חל איסור מוחלט להשאיר נרות דולקים ללא השגחת מבוגר.
– ילדים מתחת לגיל 14 ידליקו נרות בהשגחת מבוגר בלבד.
– על מנת למנוע כווית בפנים, יש לשים לב להקפיד ולהרחיק את ראשם של ילדים וילדות בעלי שיער ארוך מהחנוכיות בזמן ההדלקה ולאחריה.
סופגניות
דרכי טיפול:
יש להרחיק את האדם ממקור החום, ובמידה ונתפסה אש בבגדיו יש לגלגל אותו על הקרקע ולהיעזר בשמיכה כדי לחנוק את האש ולהזעיק באופן מיידי את מד"א במוקד החירום 101 או באמצעות האפליקציה 'מד"א שלי'. במקרה של כוויות נרחבות – מסכנות חיים, בייחוד אם מדובר באזור הפנים, הצוואר וכפות הידיים, יש להזעיק את מד"א מיידית בטלפון החירום 101 או באמצעות האפליקציה 'מד"א שלי', להפשיט את בגדיו ולשטוף בהרבה מים זורמים (ניתן להחזיק את האזור הנפגע מתחת למי הברז בכיור/מקלחת ולשטוף במים פושרים, אין להשתמש במים קרים, קרח או משחות).

מאכלים מטוגנים:
– בזמן השימוש בשמן חם יש להשתמש בלהבות האחוריות (הרחוקות יותר) של הכיריים, להשגיח על הכלי לכל אורך הטיגון ולהרחיק ילדים מהאזור.
– יש להפנות את ידית המחבת פנימה, כדי שילד לא יוכל לתפוס בה ועל מנת להימנע מהיתקלות בידית המחבת והפיכתה.
– אין לשפוך מים על שמן בוער, אלא לכסות את הסיר או הכיריים במגבת רטובה.
– מומלץ שלא לחמם סופגניות במיקרוגל מכיוון שהריבה מתלהטת ויכולה לגרום לכוויות. אם מחממים, יש לשים לב לטמפרטורה של הריבה – יש להיזהר גם מנגיעה בסופגניות או לביבות שחוממו מחדש בידיים חשופות משום שהשמן שנמצא בהן עשוי לגרום לכוויות. במקרה של כוויה מקומית – יש לשטוף במים זורמים. אין למרוח חומרים מסוגים שונים המחריפים את סכנת הזיהום ואין לפוצץ שלפוחיות, מאותה סיבה. יש להזעיק את מד"א בטלפון החירום – 101.

מניעת חנק
– בצק הסופגניה יכול להיות מסוכן לילדים קטנים, קשישים ולאנשים הסובלים מבעיות בליעה ולכן יש לחתוך את הסופגניה לחתיכות קטנות ולהשגיח בזמן האכילה.
– הרחיקו מילדים עד גיל חמש סביבונים קטנים, מטבעות וכן מטבעות שוקולד הנפוצים בחנוכה. במידה והנפגע מסוגל לדבר או להשתעל: יש לעודד אותו להשתעל בלבד ובמקביל לחייג למוקד החירום של מד"א בטלפון 101 ולהזמין אמבולנס.

במידה והנפגע אינו מסוגל לדבר / אינו משתעל / לא נושם: בהכרה: – חייג 101 והזמן אמבולנס, בדוק את חלל הפה, ובצע לחיצות ברום הבטן. לא בהכרה – חייג 101 והזמן אמבולנס – הישמע להנחיות התדרוך הטלפוני לביצוע החייאה ע"י החובשים ופאראמדיקים מוקד מד"א עד להגעת האמבולנס למקום. דגש: בילדים ובתינוקות – במידה ניתן להפוך את הילד ולטפוח על השכמות עשה זאת, בנוסף לדברים המפורטים לעיל.

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן